Europa League: Σούπερ ανατροπή η Μπέτις, «μοιραίος» για τη Λάτσιο ο Στρακόσια (vid)

Europa League: Σούπερ ανατροπή η Μπέτις, «μοιραίος» για τη Λάτσιο ο Στρακόσια (vid)

Newsroom
Europa League: Σούπερ ανατροπή η Μπέτις, «μοιραίος» για τη Λάτσιο ο Στρακόσια (vid)

bet365

Από 0-2, σε 4-2 μέσα σε 20 λεπτά, η φοβερή Μπέτις νίκησε με τεράστια ανατροπή τη Σέλτικ στην πρεμιέρα. Στοίχισε το απίθανο αυτογκόλ του Στρακόσια στη Λάτσιο, νίκες για Λεβερκούζεν, Ερυθρό Αστέρα.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Γαλατασαράι - Λάτσιο 1-0
Λοκομοτίβ Μόσχας - Μαρσέιγ 1-1

Βαθμολογία
1. Γαλατασαράι 1 (1-0) 3
2. Μαρσέιγ 1 (1-1) 1
3. Λοκομοτίβ Μ. (1 (1-1) 1
4. Λάτσιο 1 (0-1) 0

Επόμενη αγωνιστική 30/9
Μαρσέιγ - Γαλατασαράι
Λάτσιο - Λοκομοτίβ Μόσχας

Μία στιγμή, ένα απροσδόκητο σφάλμα, μία ήττα που δεν άξιζε βάσει εμφάνισης. Η Λάτσιο ήπιε «πικρό ποτήρι» στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Γαλατασαράι, με τον Θωμά Στρακόσια να το σερβίρει στο 67', πάνω στο πιο «τρελό» αυτογκόλ τερματοφύλακα που μπορεί να θυμηθεί κανείς εδώ και πολλά χρόνια. Ο Αλβανός πορτιέρε έκανε λάθος υπολογισμό της τροχιάς που πήρε η μπάλα από την απομάκρυνση του αμυντικού κι εκείνη κατέληξε στα δίχτυα με διπλή κόντρα, δίνοντας από το πουθενά το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην Τσιμ Μπομ αλλά και τη νίκη στο σύνολο του Φατίχ Τερίμ.

Την ίδια ώρα, η Μαρσέιγ δεν επένδυσε στο προβάδισμα που πήρε με πέναλτι του Ουντέρ στο 59' και ισοφαρίστηκε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας των 10 παικτών για μισή ώρα (58' αποβολή Τικνιζιάν), με το γκολ του Αντζορίν να κρατάει «όρθιους» τους Μοσχοβίτες ένα λεπτό πριν τα 90'.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Ερυθρός Αστέρας - Μπράγκα 2-1
Μίντιλαντ - Λουντογκόρετς 1-1


Βαθμολογία
1. Ερυθρός Αστέρας 1 (2-1) 3
2. Λουντογκόρετς 1 (1-1) 1
3 Μίντιλαντ 1 (1-1) 1
4. Μπράγκα 1 (1-2) 0

Επόμενη αγωνιστική 30/9
Μπράγκα - Μίντιλαντ
Λουντογκόρετς - Ερυθρός Αστέρας

Αφεντικό με το... καλησπέρα στο γκρουπ έγινε ο Ερυθρός Αστέρας, κάνοντας ιδανική πρεμιέρα απέναντι στη Μπράγκα (2-1). Σε ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο τέταρτο, οι Ερυθρόλευκοι του Ντέγιαν Στάνκοβιτς βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ρόντιτς στο 75'. Ο Γκαλένο κατάφερε να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι μετατράπηκε σε γκολ από τον Κάταϊ στο 85ο λεπτό και τους χάρισε το τρίποντο. Στο άλλο ματς του ομίλου, Μίντιλαντ και Λουντογκόρετς... δούλεψαν για τον Αστέρα, καθώς έμειναν στο 1-1. Οι Δανοί προηγήθηκαν από νωρίς, με τον Ίσακσεν στο 3', ο Ντεσπόντοβ ισοφάρισε στο 32' και διατήρησε αλώβητους τους Βούλγαρους από την πρώτη εκτός έδρας αποστολή στον 6ο όμιλο.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Μπέτις - Σέλτικ 4-3
Λεβερκούζεν - Φερεντσβάρος 2-1

Βαθμολογία
1. Μπέτις 1 (4-3) 3
2. Λεβερκούζεν 1 (2-1) 3
3. Σέλτικ 1 (3-4) 0
4. Φερεντσβάρος 1 (1-2) 0

Επόμενη αγωνιστική 30/9
Φερεντσβάρος - Μπέτις
Σέλτικ - Λεβερκούζεν

Το πιο χορταστικό ματς δίχως άλλο έλαβε χώρα στην Ανδαλουσία και το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Πράσινα και λευκά εις διπλούν, Μπέτις εναντίον Σέλτικ και μία από τις πιο εντυπωσιακές ανατροπές ανήκει πια στους Βερδιμπλάνκος του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Τι κι αν οι Σκωτσέζοι βρήκαν δύο γκολ μέχρι το 30', με Αγιέτι (15') και Γιουράνοβιτς (27'); Οι γηπεδούχοι σφράγισαν τρομερό comeback μέσα σε δύο τρίλεπτα. Πρώτα έφεραν το ματς στα ίσα, με γκολ του Μιράντα (32') και του Χουάνμι (35') κι από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο πήραν κεφάλι στο σκορ, με Ιγκλέσιας και το δεύτερο γκολ του Χουάνμι στο 51' και το 53' αντίστοιχα. Η ομάδα των Μπάρκα (στον πάγκο) και Γιακουμάκη (εκτός αποστολής) μείωσε στο 87' με τον Ράλστον, αλλά δεν είχε χρόνο για να περισώσει τον βαθμό από ένα ματς που έδειχνε να κυλά ιδανικά μέχρι ενός σημείου. Παράλληλα, στη Γερμανία η Λεβερκούζεν έκανε τη δική της μίνι-ανατροπή και ξεκίνησε επίσης με νίκη, κόντρα στη Φερεντσβάρος. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν με τον Μαέ στο 8', ωστόσο, οι Ασπιρίνες είχαν τον τρόπο να επιστρέψουν και με τα γκολ των Παλάσιος (37') και του ανερχόμενου σταρ, Φλόριαν Βιρτς (69') να πάρουν το τρίποντο.


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Γουέστ Χαμ 0-2
Ραπίντ Βιέννης - Γκενκ 0-1

Βαθμολογία
1. Γουέστ Χαμ 1 (2-0) 3
2. Γκενκ 1 (1-0) 3
3 Ραπίντ Βιέννης 1 (0-1) 0
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 (0-2) 0

Επόμενη αγωνιστική 30/9
Γουέστ Χαμ - Ραπίντ Βιέννης
Γκενκ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ


Εξαιρετική εμφάνιση και μεγάλη νίκη στο Ζάγκρεμπ για τη Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε της Ντιναμό 2-0. Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των Κροατών και πήραν ένα μεγάλο τρίποντο στην πρεμιέρα. Ο Αντόνιο άνοιξε το σκορ στο 21', ενώ στο 50΄ο Ντέκλαν Ράις με απίθανη κούρσα άφησε πίσω του τον Μίσιτς και διαμόρφωσε το 2-0.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γκενκ πήρε απίθανο τρίποντο μέσα στη Βιέννη στις καθυστερήσεις του ματς κόντρα στη Ραπίντ με 1-0. Οι Αυστριακοί είχαν τον έλεγχο, αλλά οι Βέλγοι την ουσία, μιας και στο 90+2' ο Ονουάτσου από πάσα του Ιτο διαμόρφωσε το 1-0.

Περισσότερα σε λίγο...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα