Europa League: Αποκλεισμός στα πέναλτι για Ομόνοια, 2/2 η Ραπίντ με «καυτό» Φούντα (vid)

Europa League: Αποκλεισμός στα πέναλτι για Ομόνοια, 2/2 η Ραπίντ με «καυτό» Φούντα (vid)

Europa League: Αποκλεισμός στα πέναλτι για Ομόνοια, 2/2 η Ραπίντ με «καυτό» Φούντα (vid)

bet365

Λύγισε στα πέναλτι η Ομόνοια κι έχασε την πρόκριση απέναντι στην Αντβέρπ (2-0, 3-2 πεν.), παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για το Conference League όπου θα είναι στους υποψήφιους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Πρόκριση με σκόρερ ξανά τον Φούντα για τη Ραπίντ, υποψήφια αντίπαλο του Ολυμπιακού στον όμιλο του Europa League.

Πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά δεν τα κατάφερε η Ομόνοια να υπερασπιστεί το υπέρ της 4-2 επί της Αντβέρπ από τον πρώτο αγώνα. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ γνώρισε «οδυνηρό» αποκλεισμό στα πέναλτι (2-3 πεν.), μετά το 2-0 της κανονικής διάρκειας χάρη σε γκολ του Γκέρκενς στο 84' κι έτσι «υποβιβάστηκε» από το Europa League στους ομίλους του Conference League.

Πρωταγωνιστής στη διαδικασία των πέναλτι ήταν ο κίπερ των Βέλγων, Μπουτέζ, ο οποίος «εξολόθρευσε» τις εκτελέσεις των Λέτσγιακς και Ζαχαρίου, με τον αρχηγό Χάβι Γκόμεθ να αστοχεί στο εναρκτήριο πέναλτι και την απόκρουση του Φαμπιάνο στο χτύπημα του σκόρερ, Γκέρκενς να μην αρκεί. Έτσι, το Τριφύλλι θα βρεθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (27/8) στην κληρωτίδα από το 4ο Pot και θα είναι ένας εκ των υποψήφιων αντιπάλων του ΠΑΟΚ.

Σούπερ Φούντας, 2/2 και πρόκριση η Ραπίντ

Νωρίτερα, η Ραπίντ Βιέννης σφράγισε και τυπικά το εισιτήριό της απέναντι στη Ζόρια Λουχάνσκ (3-0 το ματς στην Αυστρία), επικρατώντας με 3-2 στην έδρα των Ουκρανών και για ακόμη μια ευρωπαϊκή βραδιά είχαν πρωταγωνιστή τον Ταξιάρχη Φούντα.

Ο Έλληνας φορ είχε γκολ (68') και ασίστ (10', στο 1-0 του Γκρουλ) και μετράει, πλέον, συμμετοχή σε 10 γκολ στα τελευταία 12 επίσημα ματς με τους Πράσινους (6 γκολ, 4 ασίστ)! Έτσι, η ομάδα του θα μπει στην κλήρωση της Παρασκευής από το 4ο Pot του Europa League και υπολογίζεται ως μία από τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ρεβάνς:

Γαλατασαράι – Ράντερς 2-1 (1-1)

Ζόρια Λουχάνσκ – Ραπίντ Βιέννης 2-3 (0-3)

Άλκμααρ – Σέλτικ 2-1 (0-2)

Ελσίνκι – Φενέρμπαχτσε 2-5 (0-1)

Στουρμ Γκρατς – Μούρα 2-0 (3-1)

Αντβέρπ – Ομόνοια 2-0, 3-2 πεν. (2-4)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 (0-3)

Αλασκέρτ – Ρέιντζερς 0-0 (0-1)

Λέγκια Βαρσοβίας – Σλάβια Πράγας 2-1 (2-2)

Κλουζ – Ερυθρός Αστέρας 2-1 (4-0)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα