Ο ελπιδοφόρος Αγκιμπού, ο Ονιεκούρου και η κακή αμυντική αντίδραση του Ολυμπιακού (vid)

Ο ελπιδοφόρος Αγκιμπού, ο Ονιεκούρου και η κακή αμυντική αντίδραση του Ολυμπιακού (vid)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο ελπιδοφόρος Αγκιμπού, ο Ονιεκούρου και η κακή αμυντική αντίδραση του Ολυμπιακού (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός πήγε σε μία ρεβάνς διαδικαστικού χαρακτήρα όπου είδε πρόσωπα να ξεχωρίζουν όπως τον Αγκιμπού Καμαρά αλλά έχοντας μία κακή αμυντική αντίδραση. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός εκ των πραγμάτων πήγαινε στη Μπρατισλάβα έχοντας ουσιαστικά κλειδώσει την πρόκριση για τη φάση των ομίλων του Europa League. Με ένα 3-0 του Φαλήρου που του είχε δώσει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εμφάνισή του δεν έπρεπε να κινηθεί σε έστω σχετικά καλό επίπεδο.

Συνολικά ο Ολυμπιακός στο 2-2 της Μπρατισλάβας δεν έχει κάνει μία τόσο πειστική και καλή εμφάνιση κυρίως λόγω της εικόνας του στα μετόπισθεν και του γεγονότος πως οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το α' μέρος με την αποβολή του Ντε Μάρκο για το άσχημο χτύπημα πάνω στον Μαντί Καμαρά. Όλα αυτά βέβαια σε έναν αρκετά κακό και προβληματικό αγωνιστικό χώρο που δεν βοήθησε τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Εάν θέλουμε να εντοπίσουμε τα βασικά ζητήματα της άμυνας ήταν ξανά στα δύο άκρα: Λαλά και Ρέαμπτσιουκ δηλαδή. Μάλιστα ο Γάλλος ακραίος γενικά δεν είχε καθόλου καλό αγωνιστικό πρόσωπο και τακτικά και αμυντικά αλλά και επιθετικά (και όλα αυτά παρότι είναι 2 παίκτες που και τρεξίματα έχουν και καλή φυσική κατάσταση και ένταση στο παιχνίδι τους). Επίσης και στις δύο φάσεις που δέχθηκε γκολ ο Ολυμπιακός τίποτα δεν έγινε σωστά. Η άμυνα κοινώς δεν είχε την αναμενόμενη εικόνα.

Το τρεχαντήρι Αγκιμπού και το τελείωμα του Ονιεκούρου

Από αυτό το παιχνίδι όμως ο Ολυμπιακός πήρε και θετικά στοιχεία. Είχε έναν Αγκιμπού Καμαρά που για ακόμα ένα ματς έκανε μεγάλη προσπάθεια, κάλυψε πολλά χιλιόμετρα, πάλεψε, πήρε φάουλ και δημιούργησε. Ένας παίκτης που δείχνει πως το ταλέντο το έχει και εφόσον δουλευτεί ακόμα πιο καλά και αποκτήσει εμπειρία τότε θα μπει σε μία σωστή τροχιά στην καριέρα του.

Ο Χένρι Ονιεκούρου από την άλλη είναι ιδιαίτερα σημαντικό που έβαλε το πρώτο γκολ του στην καριέρα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και το έκανε με ένα εξαιρετικό τελείωμα με τον πανούργο και πανέξυπνο Μπουχαλάκη που του έβγαλε τη φάση από το φάουλ του πιάνοντας στον... ύπνο την άμυνα της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Όσο για τον Ελ Αραμπί; Παραμένει ένα υπόδειγμα νοοτροπίας ποδοσφαιριστή. Από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μες στο γήπεδο, το πως γυρίζει πίσω για να πάρει μπάλα και να μαρκάρει, το πως δημιουργεί και φυσικά το πως σκοράρει. Και αυτό διότι και το τέρμα του με τη Σλόβαν ήταν μία ακόμα γκολάρα του.

Το βάρος στο πως θα ολοκληρωθεί το ρόστερ

Κακά τα ψέμματα πλέον εκτός από την κλήρωση της Παρασκευής για τη φάση των ομίλων του Europa League (13.00, COSMOTE SPORTS 1) το ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό στρέφεται στο πως θα κλείσει το ρόστερ. Υπάρχει ακόμα το χρονικό περιθώριο και ο Ολυμπιακός θα κάνει και άλλες κινήσεις μέχρι να κλείσει η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος.

Και όπως θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες (μπορεί ακόμα και δύο) θα προκύψουν και αποχωρήσεις (και φυσικά όχι μόνο για Σεμέδο, Τσούμιτς, Ραντζέλοβιτς αλλά και για τους άλλους ήδη γνωστούς παίκτες προς αποχώρηση). Στο σύνολο ο Ολυμπιακός έχει ακόμα να... αποχωριστεί αρκετούς παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ που έχουν τεθεί εκτός πλάνων, εκτός εάν του προκύψει κάτι διαφορετικό με κάποιον βασικό του παίκτη στο τέλος των μεταγραφών. Ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως μιλώντας στο MEGA μετά το Σλόβαν - Ολυμπιακός έκανε λόγο για την προσθήκη ενός ακόμα ακραίου (προφανώς αριστερού μπακ).


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.