Ολυμπιακός: Όταν είσαι στο γκρουπ των ισχυρών οφείλεις να είσαι αξιόπιστος σε τέτοια ματς

Ολυμπιακός: Όταν είσαι στο γκρουπ των ισχυρών οφείλεις να είσαι αξιόπιστος σε τέτοια ματς

Ολυμπιακός: Όταν είσαι στο γκρουπ των ισχυρών οφείλεις να είσαι αξιόπιστος σε τέτοια ματς

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο Gazzetta με το δικό του τρόπο τη ρεβάνς του Ολυμπιακού στην Σλοβακία.

Θεωρητικά για τον Ολυμπιακό το αποψινό παιχνίδι στην Μπρατισλάβα είναι διαδικαστικό μετά το 3-0 στο Καραϊσκάκη. Επιτρέψτε μου όμως να μην το βλέπω έτσι.

Κι όχι μόνο γιατί στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο πριν το σφύριγμα της λήξης μίας παρτίδας. Αλλά και για μία σειρά από λόγους. Κατ΄ αρχάς, τέτοια παιχνίδια δείχνουν την αξιοπιστία, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα μίας ομάδας. Επειδή έχεις κερδίσει με 3-0 μέσα στο σπίτι σου, δεν σημαίνει ότι θα πας για αγγαρεία στη ρεβάνς, διότι και θα κινδυνεύσεις να ξεφτιλιστείς, γιατί π.χ. αν χάσεις με 1-3 η, 0-2 ψιλορεζίλι θα γίνεις, αλλά και θα δώσεις μία εικόνα ομάδας που δεν έχει στόφα να κάνει πράγματα στην Ευρώπη.

Είναι δε και το άλλο: όπως προέκυψε από χθες το βράδυ, μετά και τα αποτελέσματα των ρεβάνς των playoffs, ο Ολυμπιακός εφόσον περάσει την Σλόβαν θα είναι στο α΄ γκρουπ δυναμικότητας στο Europa League! Δεν είναι μικρό πράγμα, ίσα ίσα αποτελεί μία επιτυχία του Ολυμπιακού, που έχει να κάνει βέβαια με την σταθερή πορεία του στις ευρωπαίκές διοργανώσεις την τελευταία πενταετία. Κάπως έτσι από τις 32 ομάδες του Europa, αυτός θα είναι στην πρώτη οκτάδα, αφήνοντας πίσω τόσα κλαμπ από Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία!

Όταν λοιπόν είσαι εκεί ψηλά, δεν δικαιούσαι ως κλαμπ να διακινδυνεύσεις το όνομα σου. Πρέπει να έχεις συνέπεια, να πας στην Σλοβακία για να κερδίσεις η, μίνιμουμ για να πάρεις ισοπαλία. Να βοηθήσεις τον εαυτό σου, να βοηθήσεις την Ελλάδα στο ranking της UEFA, να δείξεις ότι είσαι σοβαρός, συνεπής κι αξιόπιστος. Ήδη αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα, σε επίπεδο πρεστίζ, με τον αποκλεισμό του από τη Λούντογκορετς στον γ΄ προκριματικό του Champions League. Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην πρωταθλήτρια Βουλγαρίας ήταν απαράδεκτο, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος. Αν μη τι άλλο λοιπόν ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν δικαιούται τίποτα λιγότερο από μία καλή παρουσία απόψε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει καν η δικαιολογία για αγώνα πρωταθλήματος την Κυριακή αφού αυτός μετατέθηκε.

Μαρτίνς

Παρεμπιπτόντως, να δούμε μήπως σπάσει κι αυτή η απίστευτη παράδοση που θέλει τον Ολυμπιακό πάντοτε να χάνει εκτός έδρας με Γερμανούς διαιτητές! Σοβαρά τώρα, γύρισα ως το 2000 (βαρέθηκα να πάω πιο πίσω…) και ο Ολυμπιακός με Γερμανούς μακριά από το σπίτι του δεν έχει σώσει ούτε ισοπαλία. Παίζοντας είτε με Ρεάλ, Γιουβέντους, Ατλέτικο, είτε με Πόρτο, Σπόρτινγκ, είτε με Λεβάντε και Χέρενβεν!…Εσχάτως δε χάνει συνεχώς και στο Καραϊσκάκη (από Άρσεναλ, Πόρτο, ξανά από Άρσεναλ)…

Άσχετο: Ο Ολυμπιακός κάνει πραγματικά δυνατές κινήσεις τα τελευταία 24ωρα για τα άκρα του.

Έκανε προσφορά 4 εκ. Ευρώ στη Ρίβερ Πλέιτ για τον Ανχελέρι.

Έκανε προσφορά 3 εκ. Ευρώ στη Ρεν για τον Μαουάσα.

Δεν του κάθισαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αυτές οι δύο, του έκατσε όμως η τρίτη κίνηση για τον πραγματικά ταλαντούχο Πολωνό Καρμπόβνι της Μπράϊτον.

Κατά τα άλλα, επειδή με ρωτάνε αν θα μείνει ο Μπα, η απάντηση είναι ότι ποτέ δεν ήταν να φύγει ο Μπα…

Και κάτι τελευταίο: ο Ολυμπιακός κράτησε ποσοστό μεταπώλησης 50% δίνοντας τον Ντουρμισάι στον ΟΦΗ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.