Conference League: Στους «8» η Φιορεντίνα, «ανώδυνη» ήττα για τη Φενέρ

fiorentina_barak

bet365

Η Φιορεντίνα αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μακάμπι Χάιφα με σκορ 1-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Conference League. Ηττήθηκε από τη Σεν Ζιλουάζ αλλά προκρίθηκε η Φενέρ.

Μπορεί η ρεβάνς της Φλωρεντίας να μην ήταν τόσο παραγωγική όσο το πρώτο ματς στη Βουδαπέστη, όμως η Φιορεντίνα έκανε τη... δουλειά της. Οι Βιόλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και χάρη στη νίκη τους με 4-3 στο εκτός έδρας ματς προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Conference League.

Η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο ήταν σαφώς ανώτερη και προηγήθηκε στο 59'. Ο Φαραόνι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπαράκ με κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν στο 88ο λεπτό με τον Καλαΐλι και έβαλαν... φωτιά στα τελευταία ματς αλλά οι φιναλίστ της περσινής σεζόν κράτησαν το εισιτήριο της πρόκρισης μέχρι το φινάλε.

Φενέρμπαχτσε - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 0-1

«Γλυκιά» ήττα για τη Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι είχαν νικήσει την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο πρώτο παιχνίδι, στο Βέλγιο, με 3-0, πήραν καθαρό προβάδισμα πρόκρισης και τσέκαραν το εισιτήριο τους για τα προημιτελικά του Conference League παρά την ήττα τους στην Κωνσταντινούπολη με 1-0.

Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 68', όταν ο Λαπουσέν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ράσμουσεν με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η Φενέρ είχε τον έλεγχο και επί της ουσίας απειλήθηκε μόνο στο 76', όταν ο Τέρχο πήρε την κεφαλιά και ο Ντζικού απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή. Οι Τούρκοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 85', αλλά ο Λίντνερ απέκρουσε την κεφαλιά του Τζέκο και το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Βικτόρια Πλζεν - Σερβέτ 0-0 (3-1 πεν.)

Το πιο... αντιπαραγωγικό ζευγάρι των «16» του Conference League. Η Βικτόρια Πλζεν και η Σερβέτ σε περισσότερα από 210 αγωνιστικά λεπτά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς όπως το πρώτο ματς στην Ελβετία έτσι και η ρεβάνς στην Τσεχία έμειναν στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0). Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η Πλζεν νίκησε με 3-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι έκαναν 3/3 στις εκτελέσεις τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι 1/4. Στεβάνοβιτς και Σεβέριν νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα Γεντίλτσκα, ενώ ο Τσουνεμότο σημάδεψε το δοκάρι.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα