Τα κλειστά χαρτιά του Μπούργος αυξάνουν τα σενάρια για την 11αδα

Τα κλειστά χαρτιά του Μπούργος αυξάνουν τα σενάρια για την 11αδα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τα κλειστά χαρτιά του Μπούργος αυξάνουν τα σενάρια για την 11αδα

bet365

Η αντίδραση του έντονου γέλωτα στην ερώτηση για τα αγωνιστικά σχέδιά του ήταν κομμάτι της τακτικής των «κλειστών χαρτιών» που κρατά ο Χερμάν Μπούργος ενόψει του δεύτερου αγώνα (11/8, 21:00) με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και αυτή οδηγεί σε αύξηση των πιθανών σεναρίων για την 11αδα.

Στην πραγματικότητα, ο (συνήθως) ανέκφραστος Αργεντίνος (χαμο)γέλασε δύο φορές στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το αγωνιστικό πλάνο του για τον δεύτερο αγώνα με τους ισραηλινούς όπου γέλασε και απάντησε ότι… «θα το δείτε αύριο». Η δεύτερη ήταν περισσότερο παιχνιδιάρικη καθώς ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται από τώρα τη Νις. Προφανώς η γαλλική ομάδα δεν καλύπτει ούτε το ελάχιστο του… ελαχίστου στο μυαλό του καθώς έχει βουνό ν’ ανέβει έπειτα από την ήττα με 2-0 από τη Μακάμπι στο Bloomfield Stadium και αντιλαμβάνεται επίσης ότι θα πρέπει να νικήσει και τον, συνήθως, αντικειμενικό νόμο των πιθανοτήτων. Κακά τα ψέματα. Η αγωνιστική εικόνα και το σκορ του πρώτου αγώνα προσφέρουν ισχυρό προβάδισμα στους Ισραηλινούς συν ασφαλώς το γεγονός ότι επέλεξαν να μετακομίσουν στη Θεσσαλονίκη από την περασμένη εβδομάδα (και) για να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες.

Ο Χερμάν Μπούργος δεν άνοιξε λοιπόν κανένα χαρτί γιατί αυτό συνηθίζει να κάνει. Κρατάει το πλάνο του λες και πρόκειται για τα «μυστικά της Κυβερνήσεως» δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον καθένα να φανταστεί ότι του λέει το μυαλό του και στους δημοσιογράφους να γράψουν το κοντό και το μακρύ τους. Καλά-καλά δεν περιέγραψε τη φιλοσοφία προσέγγισης του αγώνα καθώς μίλησε μεν για πίεση από το πρώτο λεπτό αλλά δεν θα μπορούσε να αναφερθεί στα συστατικά που θα χρησιμοποιήσει.

Ο Άρης

Οι δοκιμές θόλωσαν τα νερά

Στη διάρκεια της εβδομάδας ο Χερμάν Μπούργος δούλεψε πάνω σε διαφορετικά αγωνιστικά πλάνα θολώνοντας ακόμη περισσότερο τα νερά σχετικά με τις επιλογές του. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει αμφιβολία για το σχήμα μέσα από το οποίο θα προκύψουν και τα πρόσωπα. Για παράδειγμα, για να βρει θέση στην 11αδα ο Μάνου Γκαρθία θα πρέπει ο Αργεντίνος να επιμείνει στο 4-2-3-1 που επέλεξε στον πρώτο αγώνα. Σε αυτό το ενδεχόμενο δύσκολα θα βρει θέση ο Λούις Πάλμα ο οποίος έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή του Άρη στον χρόνο συμμετοχής που πήρε στον πρώτο αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ράφαελ Καμάτσο ο οποίος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της ομάδας του. Στις προπονήσεις, ο 53χρονος τεχνικός δοκίμασε διάφορα σχήματα και προχώρησε σε εναλλαγή προσώπων αποφεύγοντας τη φανέρωση του αγωνιστικού σχεδίου του. Αντιθέτως, ξέρει ότι ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έχει λόγο και δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στην 11αδα της δικής του ομάδας.

Το γρήγορο γκολ θα εξυπηρετήσει το πλάνο

Ενδεχομένως να πρόκειται για τη βασική προϋπόθεση υλοποίησης του ιδανικού σεναρίου. Εμμέσως πλην σαφώς το είπε και ο Χερμάν Μπούργος στη συνέντευξη Τύπου όταν στάθηκε στη σημασία της άσκησης πίεσης από το πρώτο λεπτό, υπονοώντας το γρήγορο γκολ το οποίο θα αλλάξει την ψυχολογία των δύο ομάδων και θα βελτιώσει τη θέση της ομάδας του στον στίβο που οδηγεί στην πρόκριση στα Playoffs του Conference League. Αυτό που δεν απαντήθηκε έχει να κάνει με το τί είναι διατεθειμένος ο Μπούργος να κάνει επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ. Αν δηλαδή σκοπεύει να αλλάξει τη διάταξη, αν προτίθεται να ενισχύσει την κορυφή της επίθεσης. Αν εν τέλει στοχεύσει στην έκπληξη του αντιπάλου από το ξεκίνημα του αγώνα. Πάντως, ο Βλάνταν Ίβιτς ρωτήθηκε επί τούτου, δεν θέλησε να πει αυτά που περιμένει από τον αντίπαλό του, λέγοντας όμως για το εύρος των επιλογών του Άρη στη μεσοεπιθετική γραμμή μάλλον έδειξε ότι έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα