Προπονητής Σλάβια Πράγας: «Μίλησα με Βατσλίκ για τον Παναθηναϊκό, μοιάζει αρκετά στη Φέγενορντ»

Προπονητής Σλάβια Πράγας: «Μίλησα με Βατσλίκ για τον Παναθηναϊκό, μοιάζει αρκετά στη Φέγενορντ»

bet365

Ο Γίντριχ Τρπισόφσκι «σκιαγράφησε» τον Παναθηναϊκό στις δηλώσεις του στο match preview της Σλάβια Πράγας, τόνισε ότι απευθύνθηκε στον συμπατριώτη κίπερ του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, ενώ παρομοίασε το αγωνιστικό στυλ των Πρασίνων με την φιναλίστ του περσινού Conference League, Φέγενορντ.

Αρκετά «διαβασμένος» και με θετικά σχόλια για την αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε ο Γίντριχ Τρπισόφσκι, κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο πριν τον πρώτο αγώνα των Πρασίνων με αντίπαλο τη Σλάβια Πράγας στην «Eden Arena» (4/8, 20:00, Cosmotesports, Live Gazzetta) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Μιλώντας στο match preview των «Slaviste», ο 46χρονος τεχνικός των δευτεραθλητών Τσεχίας αναφέρθηκε εκτενώς στην τακτική και το στυλ της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το οποίο και παρομοίασε με εκείνο της φιναλίστ του περασμένου Conference League, Φέγενορντ ως προς τα θετικά του στοιχεία: συνδυαστικό ποδόσφαιρο, καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός και πίεση ψηλά για άμεση επανάκτηση της μπάλας.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως χρησιμοποίησε τις συμβουλές του συμπατριώτη του και αντιπάλου των Πρασίνων στη Superleague με τον Ολυμπιακό, Τόμας Βατσλίκ, για να καταστρώσει τα πλάνα του απέναντι τους, βάσει των οποίων αναμένεται να δώσει προβάδισμα στους πιο έμπειρους παίκτες για την αρχική 11άδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του coach Τρπισόφσκι:

«Περιμένω καλό ποδόσφαιρο κι ένα καλό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και το παιχνίδι της βασίζεται σε συνδυασμούς και καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός. Μετά την απώλεια της κατοχής, πιέζουν πολύ ψηλά και κυνηγούν τον αντίπαλο.

«Το ματς θα είναι υψηλού βαθμού σε τεχνικό επίπεδο. Θα συνέκρινα τον Παναθηναϊκό λίγο με τη Φέγενορντ ως προς αυτά που είναι καλός. Ακόμα κι αν τερμάτισε στην τέταρτη θέση, είναι πολύ δυνατή ομάδα, μίλησα με τον Τόμας Βατσλίκ γι’ αυτό και το συζητήσαμε και με τα παιδιά. Θα υπάρξουν μερικές αλλαγές, χρειάζονται περισσότερο έμπειροι ποδοσφαιριστές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Δεν θα βασιζόμουν στο γεγονός ότι δεν έχει αρχίσει ακόμα το πρωτάθλημά τους. Το παιχνίδι θα είναι σημαντικό για εκείνους, άλλωστε κι εμείς δεν έχουμε προλάβει να παίξουμε πολλά ματς. Δώσαμε αγώνες διαφορετικών τύπων μεταξύ τους. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι πολύ έμπειροι για να μπορούν να παίξουν ένα σκληρό ματς ακόμα κι αν είναι το πρώτο τους στη σεζόν».

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα