Η ετοιμότητα του Μάνου Γκαρθία βάζει σε σκέψεις του Χερμάν Μπούργος

Η ετοιμότητα του Μάνου Γκαρθία βάζει σε σκέψεις του Χερμάν Μπούργος

Η ετοιμότητα του Μάνου Γκαρθία βάζει σε σκέψεις του Χερμάν Μπούργος

bet365

Ο Μάνου Γκαρθία δείχνει ότι βρίσκεται πολύ καλή κατάσταση στις προπονήσεις και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητάς του (για την εποχή) ενδέχεται να προκαλέσει αλλαγές στο τακτικό πλάνο του Χερμάν Μπούργος για τον πρώτο αγώνα (4/8) με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Ο Άρης είχε ανάγκη ενός ποδοσφαιριστή των χαρακτηριστικών του Μάνου Γκαρθία. Ενός τεχνίτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με υψηλή δημιουργική ικανότητα, σωστό κράτημα μπάλας και φυσικά κάθετη πάσα. Είναι στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνονται μέσα από την παρουσία του Ισπανού ποδοσφαιριστή στις προπονήσεις. Αν υπήρχε αμφιβολία για τον 24χρονο μέσο, αυτή είχε να κάνει με το επίπεδο ετοιμότητάς του αλλά και την επικοινωνία με τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά αυτή «διαλύθηκε» μέσα από την εικόνα που παρουσιάζει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

Ο Ισπανός δεν προερχόταν βέβαια από διάστημα αποχής αλλά έκανε κανονικά προετοιμασία με τη Σπόρτιγκ Χιχόν (πριν την αγορά των δικαιωμάτων του από τον Άρη) και μάλιστα είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά προετοιμασίας της ισπανικής ομάδας. Αυτό είναι φανερό από το επίπεδο ετοιμότητας που επιδεικνύει το οποίο μάλλον είναι ανώτερο από αυτό που ενδεχομένως θα περίμενε και ο Χερμάν Μπούργος. Κυρίως όμως, ο Μάνου Γκαρθία δείχνει ότι άρχισε να χαράζει γραμμή επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του, επιβεβαιώνοντας την ηγετική φυσιογνωμία του στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η εικόνα του στις προπονήσεις έχει προκαλέσει τις σκέψεις του Χερμάν Μπούργος για αναπροσαρμογή τακτικού σχεδίου ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι καθώς το σενάριο χρησιμοποίηση του Ισπανού στο αρχικό σχήμα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Σε αυτή την περίπτωση, οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν με τρεις κεντρικούς χαφ αφήνοντας κατά μέρος το 4-4-2 που χρησιμοποιήθηκε και στα δύο παιχνίδια με την Γκόμελ τα οποία προφανώς δεν είχαν τον ίδιο επίπεδο δυσκολίας σε σχέση με αυτά που θα ακολουθήσουν με την ισραηλινή ομάδα. Ο Αργεντίνος τεχνικός διαπιστώνει ότι παρόντος του Γκαρθία η ομάδα του έχει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, περισσότερο κράτημα αυτής, γι’ αυτό δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του παίκτη στο αρχικό σχήμα.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα