ΠΑΟΚ: Το μεγαλείο της Τούμπας και τα κέρδη της Ευρώπης στο «ασπρόμαυρο» ταμείο

ΠΑΟΚ: Το μεγαλείο της Τούμπας και τα κέρδη της Ευρώπης στο «ασπρόμαυρο» ταμείο

ΠΑΟΚ: Το μεγαλείο της Τούμπας και τα κέρδη της Ευρώπης στο «ασπρόμαυρο» ταμείο

bet365

Ο ΠΑΟΚ χάρη στην εντυπωσιακή πορεία του στο φετινό Europa Conference League είδε την Τούμπα να γεμίζει ασφυκτικά και στο ταμείο του να μπαίνουν 12-13 εκατ. ευρώ.

H Τούμπα έζησε ακόμη ένα μεγάλο βράδυ. Μια ακόμη αξέχαστη βραδιά στο φετινό ευρωπαϊκό φινάλε του ΠΑΟΚ.

Μια Τούμπα που τα είχε όλα!

Μια Τούμπα που δεν κάνει λάθος και στο τέλος αποθέωσε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους.

«Αυτή είναι η Τούμπα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν χαρά μας», ανέφερε σήμερα ο επίσημος ΠΑΟΚ στα social media της ομάδας, αποθεώνοντας τον κόσμο για την άψογη συμπεριφορά του.

Επίσημα στο χθεσινό παιχνίδι κόπηκαν 27.648 εισιτήρια, ρεκόρ της τελευταίας δεκαπενταετίας, με τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο να αγγίζει τους 30.000 θεατές.

Ο αριθμός των φιλάθλων που παρακολούθησαν από κοντά τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του «Δικεφάλου», λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, δεν ξεπέρασε σε κανένα άλλο εντός έδρας παιχνίδι τους 13-14.000 θεατές (στο ΠΑΟΚ-Κοπεγχάγη κόπηκαν 11.166 εισιτήρια), ενώ το αμέσως καλύτερο ρεκόρ προσέλευσης θεατών στην Τούμπα ήταν τον Αύγουστο του 2018, στο ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 1-4 για τα playoffs του Champions League, με την επίσημη καταμέτρηση να φτάνει τα 26.725 εισιτήρια.

Τα κέρδη στο ταμείο

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε από το Δουβλίνο τη φετινή διαδρομή του στο Europa Conference League και έφτασε μετά από 16 αγώνες να παίζει την πρόκριση του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πέραν των βαθμών (13.000) που πρόσφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το ένα επιπλέον ευρωπαϊκό εισιτήριο από την σεζόν 2023/24 με επιστροφή μιας ελληνικής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών), ο «Δικέφαλος» έβαλε ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του, που ξεπερνάει τα 12 εκατ. ευρώ.

Με τα πριμ προκρίσεων, αποτελεσμάτων, την συμμετοχή στον όμιλο μέχρι και τη φάση των «8» της διοργάνωσης, εισέπραξε 9.143.471 ευρώ

Από εκεί και πέρα από την αναμέτρηση απέναντι στη Μίντιλαντ εισέπραξε 300 χιλιάδες ευρώ, διπλασίασε αυτό το ποσό στις αναμετρήσεις με αντίπαλο τη Γάνδη, ενώ τα δύο παιχνίδια με τη Μαρσέιγ του προσέφεραν άλλο 1 εκατομμύριο, αλλά και λόγω της θέσης του στην δεκαετή λίστα της UEFA πρόσθεσε επιπλέον 1.201.500 ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που συμμετείχε στο φετινό Europa Conference League, οπότε στα παραπάνω ποσά θα προστεθούν και επιπλέον χρήματα από το market pool, τα οποία θα ανακοινωθούν στην πορεία από την UEFA.

Στην ουσία τα έσοδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ από αυτήν τη διαδρομή μπορεί να φτάσουν τα 12-13 εκατομμύρια ευρώ συνυπολογίζοντας και αυτά από τα εισιτήρια των οκτώ έδρας αγώνων.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα