ΠΑΟΚ: Ήρθε η ώρα για ένα μεγάλο ματς από τον Καντουρί (vids)

ΠΑΟΚ: Ήρθε η ώρα για ένα μεγάλο ματς από τον Καντουρί (vids)

bet365

Η ιδέα της χρησιμοποίησης του Ομάρ Ελ Καντουρί στο αρχικό σχήμα στριφογυρίζει στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του «τελικού» με τη Μαρσέιγ. Τι κάνει ο Μαροκινός στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι παίκτης μεγάλων αγώνων, όταν είναι «στα καλά του» ανεβάζει τον ΠΑΟΚ κατά 20% στο γήπεδο κάτι που φάνηκε στο «Βελοντρόμ» το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Η είσοδος του Μαροκινού στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με την ταυτόχρονη οπισθοχώρηση του Αουγκούστο δίπλα στον Κούρτιτς, μεταμόρφωσε τον ΠΑΟΚ και το γκολ του 31χρονου μεσοεπιθετικού κράτησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa Conference League.

«Νομίζω είναι στα τρία καλύτερα. Ήταν ένα γκολ σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε ένα τέτοιο γήπεδο με την οικογένεια μου εδώ. Ήταν κάτι ξεχωριστό αλλά θα είμαι πολύ πιο χαρούμενος αν καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση», είπε έξω από τα αποδυτήρια του «Βελοντρόμ», όπου τον περίμενε η οικογένεια του μαζί με κάποιους φίλους που είχαν βρθεί στη Μασσαλία.

Στην καλή του μέρα ο Καντουρί είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, το έχουν πει όλοι οι προπονητές που έχουν συνεργαστεί μαζί του, όλοι περιμένουν από αυτόν πολλά σε κάθε μεγάλο ματς, το θέμα είναι ότι αυτά τα χρόνια έχασε αρκετά από αυτά, δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα έχει βγάλει πολλούς τραυματισμούς.

Οι πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί έχουν κρατήσει τον Μαροκινό μακριά από σημαντικά ραντεβού των «ασπρόμαυρων» (δεν έχει αγωνιστεί σε κανέναν από τους τρεις τελευταίους νικηφόρους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας…), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς τον Ομάρ ο ΠΑΟΚ θα «έτρωγε ακόμη ξύλο» κάπου στις μαγευτικές ακτές της Ριέκα.

Τότε, η εμφάνιση και το γκολ του Καντουρί είχαν ανοίξει το δρόμο για την είσοδο στους ομίλους του Europa Conference League και την πορεία μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ωστόσο σ’ εκείνο το παιχνίδι έβγαλε τον πρώτο μεγάλο μυϊκό τραυματισμό, ακολούθησε μια ακόμη θλάση, λες και το μοτίβο είναι το ίδιο κάθε χρόνο, για να έρθει τώρα στα κρίσιμα ματς να δηλώσει «παρών».

Την ώρα που άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Κρέσπο, ο Βαρέλα, ο Μπίσεσβαρ μετρούν πάνω από 200 συμμετοχές, εκείνος μετράει 145 παιχνίδια (12oς στη λίστα όλων των ξένων) και με την συμμετοχή που «έγραψε» στο «Βελοντρόμ» μπήκε στην πρώτη 10άδα ευρωπαϊκών συμμετοχών (33), πετυχαίνοντας το 10ο γκολ (4ο ευρωπαϊκό) με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Στην Ευρώπη έχει σκοράρει στο Βασιλεία – ΠΑΟΚ (0-3), ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με την Κρασνοντάρ στην Τούμπα (1-2), φέτος έχει βρει δίχτυα στο Ριέκα – ΠΑΟΚ (0-2) και στο «Βελοντρόμ» την προηγούμενη Πέμπτη απέναντι στη Μαρσέιγ (2-1).

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα