ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μαρσέιγ, αντιπάλου του Δικεφάλου στους «8» του Europa Conference League

Δημήτρης Σαμόλης
ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μαρσέιγ, αντιπάλου του Δικεφάλου στους «8» του Europa Conference League

bet365

Το Gazzetta σάς παρουσιάζει το προφίλ της Μαρσέιγ, με την οποία κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο των προημιτελικών του Europa Conference League.

Η Μαρσέιγ είναι η ομάδα την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League. Οι Μασσαλοί βρίσκονται στην δεύτερη θέση του Σαμπιονά, στο -15 από την πρωτοπόρο Παρί, μετρώντας 14 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες σε 28 παιχνίδια (43 γκολ ενεργητικό - 26 παθητικό).

Εφέτος συμμετείχε αρχικά στο Europa League. Συμμετείχε στο πέμπτο γκρουπ και τερμάτισε τρίτη, πίσω από Γαλατασαράι (12) και Λάτσιο (9). Μάζεψε επτά βαθμούς και συνέχισε στο Conference. Εκεί αρχικά πέταξε εκτός συνέχεια την Καραμπάχ (3-1, 3-0) και ακολούθως τη Βασιλεία (2-1, 2-1).

Ο προπονητής

Χόρχε Σαμπαόλι. Προπονητής της γαλλικής ομάδας είναι ο 62χρονος Αργεντινός Χόρχε Σαμπαόλι, ο οποίος ανέλαβε την καθοδήγηση του κλαμπ στις 8 Μαρτίου 2021. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2023 και σε 53 παιχνίδια έχει απολογισμό 28 νίκες, 15 ισοπαλίες και δέκα ήττες. Στο παρελθόν έχει δουλέψει σε ομάδες όπως η Ατλέτικο Μινέιρο, η Σάντος, η εθνική Αργεντινής, η Σεβίλλη και η εθνική Χιλής.

Ο Σαμπαόλι έχει εφαρμόσει διάφορα σχήματα στα εφετινά παιχνίδια της Μαρσέιγ. Κόντρα στη Βασιλεία, το βράδυ της Πέμπτης (17/3), έπαιξε 4-1-4-1, ενώ στο πρώτο ματς είχε παραταχθεί με 4-2-3-1. Κόντρα στην Καραμπάχ είχε παίξει με 5-4-1, ενώ στο πρώτο ματς απέναντι στους Αζέρους με 4-3-3.

Στο τελευταίο χρονικά ματς είχε παίξει ως εξής, σε διάταξη 4-1-4-1. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Μανταντά. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από Λιρόλα, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ και Πέρες. Ο αμυντικός χαφ ήταν ο Ρονζιέ. Η μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά συγκροτούνταν από Ουντέρ, Γκεντουζί, Γκέιγ και Χαρίτ, ενώ στη γραμμή κρούσης έπαιξε ο Μπακαμπού.

Το αστέρι

Ντιμιτρί Παγέτ. O 34χρονος Γάλλος επιτελικός μέσος (29/3/1984) είναι 38 φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα έχει σημειώσει οκτώ γκολ. Η Μαρσέιγ τον είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2013 αντί 8,7 εκατ. ευρώ από τη Λιλ, τον πούλησε δύο χρόνια αργότερα στη Γουέστ Χαμ αντί 15 εκατ. ευρώ και τον πήρε πίσω τον Ιανουάριο του 2017 αντί 29,3 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν έχει παίξει μεγαξύ άλλων και σε Σεντ Ετιέν - Ναντ. Εφέτος έχει 35 συμμετοχές, με έντεκα γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Πάου Λόπεθ, Στιβ Μανταντά, Σιμόν Simon Ngapandouetnbu

Αμυντικοί: Βιλιάμ Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Λεονάρντο Μπαλέρντι, Λουάν Πέρες, Άλβαρο Γκονθάλεθ, Σέαντ Κολάσινατς, Πολ Λιρόλα

Μέσοι: Μπουμπακάρ Καμαρά, Παπ Γκουέιγ, Πάολο Στσιορτίνο, Ματέο Γκεντουζί, Ζέρσον, Βαλντίν Ρονζιέ, Ουσαμά, Ταργκαλίν, Μπιλάλ Ναντίρ, Αμίν Χαρίτ, Ντιμιτρί Παγέτ, Ουγκό Μπερτεγί, Λουίς Ενρίκε, Κόνραντ ντε λα Φουέντε, Σαλίμ Μπεν Σεγκίρ, Τζενγκίζ Ουντέρ

Επιθετικοί: Αρκάντιους Μίλικ, Σεντρίκ Μπακαμπού, Μπαμπά Ντιένγκ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 7 Απριλίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα (14/4). Εξάλλου αν οι Θεσσαλονικείς προκριθούν κόντρα στην Μαρσέιγ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νικητή της αναμέτρησης Φέγενορντ - Σλάβια Πράγας. Ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στη National Arena των Τιράνων στις 25 Μαϊου.

Η προ διετίας «μάχη» με τον Ολυμπιακό

Τη σεζόν 2020-2021 η Μαρσέιγ βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, στο Champions League. Στο Φάληρο οι Μασσαλοί ηττήθηκαν με 1-0 με γκολ του Χασάν στο 88'. Στο Βελοντρόμ οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1, χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Παγιέτ (είχε προηγηθεί ο Ολυμπιακός με γκολ του Μαντί Καμαρά). Οι Γάλλοι έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου (σ' αυτό υπήρχαν και οι Σίτι - Πόρτο).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα