Club Ranking: Aνοδος 5 θέσεων για τον ΠΑΟΚ και συνεχίζει

Club Ranking: Aνοδος 5 θέσεων για τον ΠΑΟΚ και συνεχίζει

Αντώνης Σαούλης
Club Ranking: Aνοδος 5 θέσεων για τον ΠΑΟΚ και συνεχίζει

bet365

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί την καλύτερή του ευρωπαϊκή χρονιά από το 2013/14, ανέβηκε στο ranking αλλά τώρα θα χρειαστεί διπλή υπέρβαση αν θέλει να σκαρφαλώσει κι άλλο.

Τα είχαμε γράψει για τον ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Πως θα ήταν στο χέρι του (ή καλύτερα στα πόδια των ποδοσφαιριστών) η νίκη-2η θέση η οποία θα τον έφτανε στους 9.000 βαθμούς για φέτος στο Club Ranking. Οπερ κι εγένετο. Το 2-0 επί της Λίνκολν σε συνδυασμό με το 2-0 της Κοπεγχάγης επί της Σλόβαν τον έφερε στην 2η θέση και ταυτόχρονα του έδωσε την καλύτερη ευρωπαϊκή χρονιά του μετά το 2013/14 (και τότε είχε μαζέψει 9.000 βαθμούς στο Club Ranking).

Τι σημαίνει αυτό για τον ΠΑΟΚ; Αρχικά τον ανέβασε 5 θέσεις στο Club Ranking. Αφησε πίσω του την Γκλάντμπαχ, την Αστάνα, την ΑΕΚ και όλες τις αγγλικές ομάδες που έμπαιναν με την βαθμολογία της χώρας.

Επίσης του δίνει μια εξαιρετική βάση για να χτίσει μία 5ετία που θα του δίνει καλύτερες κληρώσεις.

Δείτε την τελευταία 5ετία και θα καταλάβετε την διαφορά που προκύπτει και την ευκαιρία που παρουσιάζεται στον ΠΑΟΚ.

  • 2017/18 1.500 βαθμοί
  • 2018/19 3.000 βαθμοί
  • 2019/20 2.500 βαθμοί
  • 2020/21 5.000 βαθμοί
  • 2021/22 9.000 βαθμοί (και συνεχίζει)
  • Σύνολο: 21.000 βαθμοί

Εάν υποθέσουμε πως η ευρωπαϊκή χρονιά του ΠΑΟΚ τελείωνε χθες, ο Δικέφαλος του Βορρά θα έμπαινε στις κληρώσεις με 21.000 βαθμούς και ταυτόχρονα από το καλοκαίρι και μετά θα έβγαζε (επιτέλους) από πάνω του την τραγική σεζόν 2017/18 των 1.500 βαθμών.

Η διπλή υπέρβαση για να αυξήσει φέτος την βαθμολογία του

Βεβαια για να αυξήσει την φετινή του βαθμολογία θα χρειαστεί διπλή υπερβάση. Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή ο νοκ άουτ γύρος που θα κληθεί να δώσει στα τέλη Φεβρουαρίου ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ έξτρα βαθμούς. Ακόμα και αν κάνει δύο νίκες η UEFA δεν πριμοδοτεί τον συγκεκριμένο γύρο, ούτε φυσικά θα πάρει βαθμολογικό μπόνους συμμετοχής για την φάση των «16».

Για να ανέβει κι άλλο φέτος στο Club Ranking o ΠΑΟΚ θα πρέπει να περάσει από το νοκ άουτ γύρο και στην φάση των «16» να πάρει τουλάχιστον μια ισοπαλία. Φυσικά από την φάση των «16» και μετά κάθε νίκη και κάθε ισοπαλία θα δίνει κανονικά βαθμούς στους συλλόγους (και στις χώρες φυσικά).

Να βγει στην Ευρώπη

Βεβαίως για να έχει νόημα η φετινή καλή ευρωπαϊκή σεζόν του ΠΑΟΚ και να βγάλει μια και καλή από πάνω του τις προηγούμενες τραγικές σεζόν πρέπει ο «Δικέφαλος του Βορρά» να δείξει συνέπεια στην Ευρώπη. Και για να το κάνει αυτό θα πρέπει αρχικά να βγει στην Ευρώπη και του χρόνου και φυσικά να μπει ξανά στους ομίλους του Conference League.

Το αναφέρουμε αυτό, γιατί αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι 4ος στο +2 από τον Αρη (ο οποίος περιμένει το CAS για τους 6 βαθμούς) και τον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζουμε πως και του χρόνου θα βγάλουμε 4 ομάδες στην Ευρώπη (1 προκριματικά Champions League, 3 προκριματικά Conference League).

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα