Conference League: «Πάλεψε» αλλά αποκλείστηκε η Ανόρθωση, πρώτη και στους «16» η Ρόμα

Conference League: «Πάλεψε» αλλά αποκλείστηκε η Ανόρθωση, πρώτη και στους «16» η Ρόμα

bet365

Η Ανόρθωση τα έδωσε όλα για την ανατροπή κόντρα στην Παρτιζάν, αλλά έμεινε στο 1-1 με το πέναλτι του Λάζαρου και αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Πρώτη και καλύτερη στον όμιλό της η Ρόμα, που προκρίθηκε απευθείας στους «16».

Οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της εξαρχής. Ωστόσο, η Ανόρθωση έκανε την απαραίτητη προσπάθεια απέναντι στην Παρτιζάν, διεκδίκησε τη νίκη που θα την έστελνε στα play-offs κι έφτασε ένα γκολ μακριά από το να το πετύχει. Αυτό, όμως, δεν ήρθε ποτέ, οι Κύπριοι έμειναν στο 1-1 χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και έμειναν οριστικά εκτός Ευρώπης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μιλοβάνοβιτς στο 20', αλλά το προβάδισμα τους κράτησε μόλις για 13 λεπτά. Από την τραγική έξοδο του κίπερ Πόποβιτς, ο οποίος ανέτρεψε τον Ντέλετιτς εντός περιοχής, ο Λάζαρος πήρε το «δώρο» και το μετέτρεψε σε γκολ, για το 1-1. Την ίδια ώρα, η πρωτοπόρος Γάνδη «εξουδετέρωσε» από την υπόθεση πρόκριση τη Φλόρα Ταλίν (1-0) κι άφηνε ελεύθερο το πεδίο στην Ανόρθωση για τη 2η θέση. Ωστόσο, η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε κι έτσι οι Σέρβοι πανηγύρισαν την πρόκριση στα play-offs.

Αντίθετα, η Ρόμα έκανε το χρέος της απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2-3) και εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της Μπόντο στην έδρα της Ζόρια (1-1), παίρνοντας έτσι την πρόκριση απευθείας στους «16». Ο Τάμι Έιμπραχαμ «καθάρισε» για τους Τζιαλορόσι του Ζοσέ Μουρίνιο με δύο γκολ στο 15' και το 53' (είχε σκοράρει ενδιάμεσα και ο Μαγιοράλ), οι Βούλγαροι το έκαναν... ντέρμπι στο φινάλε με τα γκολ των Κατάκοβιτς και Βίλντσουτ (90+3'), αλλά η πλάστιγγα έγειρε τελικά στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Στα play-offs με μία από τις τρίτες του Europa League η Μπόντο.

Οι πρωτοπόροι που περνούν απευθείας στους «16»:

  • Λίντσερ
  • Γάνδη
  • Ρόμα
  • Άλκμααρ

Οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα play-offs:

  • Μακάμπι Τελ Αβίβ
  • Παρτιζάν
  • Ράντερς
  • Μπόντο Γκλιμτ

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα