Μούρα: Η πιο λαμπερή στιγμή της κι ας μην εμφανίζεται καν το έμβλημα στο Google! (vid)

Μούρα: Η πιο λαμπερή στιγμή της κι ας μην εμφανίζεται καν το έμβλημα στο Google! (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Μούρα: Η πιο λαμπερή στιγμή της κι ας μην εμφανίζεται καν το έμβλημα στο Google! (vid)

bet365

Πήρε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της σε όμιλο. Στο νεοσύστατο Conference League. Κι όμως αν την αναζητήσει κανείς στο Google, δεν θα βρει αμέσως ούτε το σήμα της! Ποια είναι, όμως, η Μούρα;

Το ρολόι έδειχνε το 93ο λεπτό της αναμέτρησης με την Τότεναμ το βράδυ της Πέμπτης, με τους Σλοβένους να παραληρούν με το 2-1, παρά το κρύο να έχουν βρεθεί στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση απέναντι στους αστέρες της Premier League.

Κι ας μην έδινε κανείς ελπίδες και πιθανότητες στην κατά πολύ υποδεέστερη ομάδα του ματς, η μπάλα έχει τους δικούς της νόμους. Κι αυτούς φρόντισε να τους επιβεβαιώσει απέναντι στην Τότεναμ, για την οποία, παντελώς ειλικρινά, ο Αντόνιο Κόντε είπε ότι «το επίπεδο δεν είναι υψηλό αυτή τη στιγμή».

Και δίχως τελική στο στόχο σε ολόκληρο το ματς...

  • Για κάν'τε ένα search...

Η Μούρα, λοιπόν, προφανώς και έχει το δικό της σύμβολο ως ποδοσφαιρικό κλαμπ. Μια μπάλα και ασπρόμαυρες ρίγες, με το έμβλημά της να είναι μια ασπίδα. Πολύ κλασσικό για την εποχή. Αλλά δεν ενοχλεί και κανέναν το τελείως classic της υπόθεσης, από τη στιγμή που ουδείς περίμενε να φτάσουν τέτοιες στιγμές, όπως αυτή στο Conference League απέναντι στα «σπιρούνια».

Το σήμα της Μούρα δεν εμφανίζεται σε πρώτο βαθμό στο Google αν αναζητήσει κανείς πράγματα για την ομάδα που πήρε την τεράστια νίκη κόντρα στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε, βάζοντας την υπερδύναμη της Premier League σε μπελάδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Και επειδή αξίζει στους Σλοβένους, η πλήρης αναφορά του ονόματος της ομάδας για να την μάθει και περισσότερος κόσμος πλέον, είναι Nogometna sola Mura και εδρεύει σε πόλη 11.000 κατοίκων. Και απλά να τονίσουμε κάπου εδώ ότι το γήπεδο της Τότεναμ έχει χωρητικότητα 62.850 οπαδών...

Το Google για το Μούρα - Τότεναμ

  • Ίδρυση μόλις πριν από 9 χρόνια!

Η ημερομηνία έγραφε 14 Μαΐου του 2012. Σε εποχή που η Τότεναμ είχε στο ρόστερ παίκτες όπως οι Μπέιλ, Ντέμπσεϊ, Βερτόνχεν, Αντεμπαγιόρ, Ντεφό, Σίγκουρντσον. Για την ακρίβεια, η ND Mura 05 είχε κάνει την πρώτη της προσπάθεια να υπάρξει από το 2005.

Ωστόσο, πτώχευσε, διαλύθηκε και αργότερα εμφανίστηκε η ομάδα που έγινε εν έτει 2021 γνωστή (και με αξία μόλις 7 εκατ.,λιρών) με τον άθλο απέναντι στην Τότεναμ.

Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 συμμετείχε στην 4η τη τάξει κατηγορία του ποδοσφαίρου της Σλοβενίας, ανέβηκε αμέσως στην 3η και το 2017 βρέθηκε στην δεύτερη. Εκεί πανηγύρισε αμέσως τον τίτλο και την άνοδο στην Slovenian PrvaLiga.

Δυο φορές τερμάτισε στην 4η θέση, έχει πάρει κι ένα Κύπελλο, μέχρι τελικά να στεφθεί Πρωταθλήτρια της χώρας το καλοκαίρι του 2021, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχής της στο Conference League και ξεκινώντας μια νέα περιπέτεια. Στη διοργάνωση ήταν η πιο low ranked ομάδα,

  • Εμπειρίες μονάχα από προκριματικά

Για να βρεθεί στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση της UEFA για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η Μούρα αποκλείστηκε στον β' προκριματικό γύρο του Champions League αππό την Λουντογκόρετς και αργότερα αποκλείστηκε στα play-offs του Europa League από την Στουρμ Γκρατς.

Κάπως έτσι βρέθηκε στον όμιλο με τις Τότεναμ, Φίτεσε και Ρεν, όπου και έγραψε μια σελίδα της ιστορίας που θέλει να δημιουργήσει με την ελπίδα να είναι μακρά η πορεία τα επόμενα χρόνια.

Η πρώτη της εμπειρία, πάντως, από ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήρθε την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, όταν και σημειώθηκε αποκλεισμός στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League από την Μακάμπι Χάιφα.

Την σεζόν 2020-2021 σημειώθηκαν προκρίσεις εις βάρος των Νόμε Κάλιου (Εσθονία) και Άαρχους (Δανία), προτού κουνήσει πάλι μαντήλι στον 3ο προκριματικό γύρο στο ζευγάρωμα με την Αϊντχόφεν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα