Conference League: Απόλυτη Κοπεγχάγη, νίκη με χατ-τρικ του Κέιν η Τότεναμ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Conference League: Απόλυτη Κοπεγχάγη, νίκη με χατ-τρικ του Κέιν η Τότεναμ (vids)

bet365

Με τρία γκολ η Κοπεγχάγη επιβλήθηκε (3-1) της Λίνκολν και θ' αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην επόμενη αγωνιστική του Conference League ούσα απόλυτη στον όμιλο. Με τρία γκολ του Κέιν σε 21' η Τότεναμ έφτασε στο 5-1 επί της Μούρα για να πάρει ανάσα μετά τα απανωτά «χαστούκια», βαριά ήττα 4-1 με ανατροπή για την Ομόνοια από την Καραμπάγκ.

Η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα υποδέχθηκε την Λίνκολν με μοναδικό στόχο το 2x2 για ν' ακολουθήσει στην 3η αγωνιστική το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και ν' αντιμετωπίσουν οι Δανοί τον «δικέφαλο του βορρά» έχοντας μαζέψει όλους τους βαθμούς από τα πρώτα τους ματς.

Στο 4ο λεπτό ο Κέβιν με δύσκολη κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για την Κοπεγχάγη, η Λίνκολν που ζει τ' όνειρο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση ισοφάρισε με τον Ρόσα στο 33' με πολύ όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως, ο Ζόνας στο 45' + 2' με πέναλτι έκανε το 2-1.

Η επόμενη αντίπαλος της ομάδας του Λουτσέσκου δεν θα επέτρεπε στην Λίνκολν να την ανησυχήσει κι έτσι έκανε και το 3-1 στο 52o λεπτό με τον Γενς.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έμεινε στο 1-1 με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα και κάπως έτσι η βαθμολογία στον 6ο όμιλο διαμορφώνεται ως εξής...

1.Κοπεγχάγη 6

2.ΠΑΟΚ 4

3.Σλόβαν Μπρατισλάβας 1

4.Λίνκολν 0

  • Η Ομόνοια «λύγισε»

Η Ομόνοια κόντρα στην Καραμπάγκ βρήκε δίχτυα με τον Λέτσακς στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης έπειτα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά και μάλιστα στη φάση, ο σκόρερ μάτωσε στο κεφάλι λόγω χτυπήματος. Οι Κύπριοι πήγαν στ' αποδυτήρια με το προβάδισμα, όμως πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 52' δέχθηκαν τρομερό γκολ με αριστερό «κεραυνό» του Μπόργκες για το 1-1.

Τελικά οι Αζέροι έφτασαν στο come-back με τον Φαμπιάνο να κάνει κακή εκτίμηση της μπάλας σε δεύτερο βαθμό έπειτα από απόκρουση σε σουτ και τον Ραμίλ στο 74' να γράφει το 2-1. Στο 79' ο Μεντβέντεφ από την άσπρη βούλα έκανε ακόμα πιο άνετη τη βραδιά της Καραμπάγκ για να την κλείσει ο Μπόργκες στο 90' + 5' για το τελικό 4-1.

Η Καϊράτ είχε παραδοθεί από νωρίς στις ορέξεις και την ποιότητα της Βασιλείας που είχε φτάσει στο 3-0 από το πρώτο μέρος χάρη στα τέρματα των Καμπράλ (15') και Λανγκ (21', 40'). Ο Εντόι στο 49' έκανε και το 4-0 για τους Ελβετούς, οι οποίοι όμως δέχθηκαν δυο τέρματα σε δυο λεπτά με τους Ζοσέ και Ρικάρντο στο 66' και το 68' για το 4-2 που ήταν και τελικό σκορ.

  • Βρήκε εύκολο αντίπαλο και ξέσπασε ο Κέιν...

Η Τότεναμ μετά το πολύ δύσκολο ματς στη Γαλλία απέναντι στην Ρεν στην πρεμιέρα και ειδικά τώρα μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα με σύνολο παθητικού 9 τερμάτων, χρειαζόταν μια καλή και άνετη νίκη. Την πέτυχε με το τελικό επί της Μούρα στο Λονδίνο. Στο 4ο λεπτό ο Ντέλε Άλι με εκτέλεση πέναλτι και στο 8ο λεπτό με ωραίο σουτ με το αριστερό ο Λο Σέλσο έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας από πολύ νωρίς απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ χαμηλότερης δυναμικής.

Στο 53ο λεπτό ο Κους κέρδισε τις εντυπώσεις με εκπληκτικό γκολ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να μειώσει για την Μούρα στην αγγλική πρωτεύουσα, ωστόσο, στο 68ο λεπτό και έχοντας προέλθει από τον πάγκο, ο Κέιν με προβολή χάρισε ασφάλεια στην Τότεναμ με το 3-1.

Αυτή ήταν η αρχή για την προσωπική του παράταση. Στο 77' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τέταρτο της ομάδας του με εύκολο πλασέ, για να έρθει το χατ-τρικ με γυριστό σουτ από μπαλιά του Λο Σέλσο στο 88', διαμορφώνοντας το 5-1.

Η Ρεν έδειξε πως δεν αστειεύεται και μετά το stop στην Τότεναμ στην πρεμιέρα, πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή στην έδρα της Φίτεσε με το τελικό 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Βίτεκ από το 30', η πρώτη απάντηση ήρθε στο 54' με πέναλτι του Σερού και στο 70' ο Σουλεμάνα ολοκλήρωσε το come-back! Οι Γάλλοι στο 74' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπαντέ Λόικ με δεύτερη κίτρινη, όμως, κράτησαν το σκορ και τους τρεις βαθμούς.

  • Προσπέρασε η Φέγενορντ στην κορυφή

Στον 5ο όμιλο η Φέγενορντ έδειξε στην Σλάβια Πράγας ότι δεν θα «παίξει» μόνη της για την κορυφή του γκρουπ και από το πρώτο μέρος οι Ολλανδοί είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ορκούν και Λίνσεν στο 14ο και το 24ο λεπτό! Οι Τσέχοι στο 63' μείωσαν με τον Τόμας και κάπως έτσι υποχώρησαν στη δεύτερη θέση με το αρνητικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα η Ουνιόν Βερολίνου αντιμετώπισε την Μακάμπι Χάιφα, προηγήθηκε στο 33' με τον Βογκλσάμερ και στο 48' διαμόρφωσε το 2-0 με τοιν Μπέρενς ώστε να «σβήσει» το ματς και να φτάσουν οι Γερμανοί στην πρώτη τους νίκη. Το κερασάκι στην τούρτα για το 3-0 πέτυχε ο Ταϊγουό στο 76'.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE

Θυμηθείτε όσα συνέβησαν στα ματς των 19:45

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων (22:00):

Φέγενορντ – Σλάβια Πράγας 2-1

Ουνιόν Βερολίνου – Μακάμπι Χάιφα 3-0

Κοπεγχάγη – Λίνκολν 3-1

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1

Τότεναμ – Μούρα 5-1

Φίτεσε – Ρεν 1-2

Βασιλεία – Καϊράτ 4-2

Ομόνοια – Καραμπάγκ 1-4

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα