Λουτσέσκου: «Πρέπει να πάρουμε το τρίποντο με κάθε κόστος» (vid)

Λουτσέσκου: «Πρέπει να πάρουμε το τρίποντο με κάθε κόστος» (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Λουτσέσκου: «Πρέπει να πάρουμε το τρίποντο με κάθε κόστος» (vid)

bet365

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Λίνκολν αναφέρθηκε στην συνολική εικόνα των Κυπελλούχων Ελλάδας και έβαλε τέλος στα μεταγραφικά σενάρια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει τη σημασία της πρώτης αναμέτρησης στη φάση των ομίλων του Europa Conference League απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, τη Λίνκολν, γι’ αυτό όπως ξεκαθάρισε «πρέπει να πάρουμε το τρίποντο με κάθε κόστος»!

Σύμφωνα με τον 52χρονο προπονητή του ΠΑΟΚ, «όλοι οι αντίπαλοί μας, μας έχρισαν φαβορί. Είναι μία στρατηγική», τόνισε ότι «εμείς πάμε να παίξουμε έναν τελικό», και εξήγησε πως «σ' έναν ευρωπαϊκό όμιλο δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα και πρέπει να πάρουμε το τρίποντο με κάθε κόστος. Στη φάση των ομίλων όπου υπάρχουν έξι παιχνίδια δεν πρέπει να πετάς βαθμούς γιατί αυτό θα σου κοστίσει στο τέλος».

«Να βελτιωθούμε στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης»

Για τον Λουτσέσκου η δυναμική της Λίνκολν δεν περνάει απαρατήρητη, «κάθε ομάδα που φτάνει στη φάση των ομίλων είναι ικανή για κάθε αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με την εικόνα της ομάδας και το που ακριβώς πιστεύει ότι βρίσκεται στο κομμάτι της προόδου από το ξεκίνημα της χρονιάς ο Ρουμάνος προπονητής τόνισε:

«Βρισκόμαστε στην αρχή της… αρχής. Είναι αλήθεια ότι έχουμε κάνει κάποια καλά παιχνίδια, αλλά δείξαμε κι αδυναμίες. Πρέπει να βελτιωθούμε στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης των παικτών όταν το αποτέλεσμα στραβώνει. Στα παιχνίδια που καταφέρνουμε να ξεκλειδώσουμε νωρίς τα πάμε περίφημα. Στα άλλα που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες χάνουμε πολύ εύκολα την συγκέντρωσή μας. Είναι κάτι καθαρά πνευματικό. Θα πρέπει να το διορθώσουμε. Θέλουμε οι παίκτες να έχουν σωστή νοοτροπία, ακόμα και σε αγώνες που δεν παίζουμε καλά».

«Θέλουμε να πετύχουμε σε όλες τις διοργανώσεις»

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε και στο κομμάτι των τραυματιών και των απουσιών επισημαίνοντας ότι έχουν παίξει το ρόλο τους. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, με τον Ολιβέιρα, τον Ελ Καντουρί, τον Ζίβκοβιτς, ξέρω ότι όλα αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, το θετικό στην συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα όλοι οι παίκτες, η σεζόν είναι μεγάλη με πολλούς αγώνες, θέλουμε να πετύχουμε σε όλες τις διοργανώσεις γι’ αυτό χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες με καλή ψυχολογία, δυνατούς στο κομμάτι να ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμοι και το πόσο σημαντικοί είναι για το σύνολο».

Γενικά, ο Λουτσέσκου έδειξε να είναι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του, παρά το στραβοπάτημα και την εικόνα της απέναντι στον ΠΑΣ. «Μέχρι σήμερα δεχθήκαμε τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια, τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει πολύ εύκολα. Αυτό θέλει δουλειά, κυρίως, στο πνευματικό κομμάτι. Σε 3-4 μήνες όλα αυτά θα είναι μία ανάμνηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Να κοιτάξουμε από τώρα για τον Ιανουάριο»

Ο Ρουμάνος ρωτήθηκε και για την περίπτωση πιθανής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ από την αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών και κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο έδειξε ότι δεν πρόκειται ο «Δικέφαλος» να προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή. «Σε κάποιες περιπτώσεις τα πήγαμε καλά, σε κάποιες άλλες όχι και τόσο καλά», παραδέχθηκε και πρόσθεσε:

«Δεν είναι η λύση να φέρουμε έναν παίκτη για να πούμε ότι τον φέραμε. Θα ήθελα να έχουμε τελειώσει κάποιες υποθέσεις νωρίτερα και να μην φτάνουμε να περιμένουμε κάποιον παίκτη από την αγορά των ελεύθερων. Θέλω όλοι οι παίκτες μου να είναι υγιείς και δυνατοί και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στα συνεχόμενα παιχνίδια, με αυτοπεποίθηση. Αυτό που επίσης θέλω είναι να επιστρέψουν οι τραυματίες, είτε είχαν προβλήματα με τον κορονοϊό, να κερδίσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση, να δουλέψουμε στο πνευματικό κομμάτι και να ξεκινήσουμε από τώρα να προετοιμαζόμαστε για την ενίσχυσή μας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ώστε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Πάντως, αν βρεθεί κάτι καλό στην αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών δεν θα πω όχι…».

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα