Το «λάβαρο» στην Πόλη και η... ΠΑΟΚτσήδικη 26η Αυγούστου! (vids)

Το «λάβαρο» στην Πόλη και η... ΠΑΟΚτσήδικη 26η Αυγούστου! (vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
Το «λάβαρο» στην Πόλη και η... ΠΑΟΚτσήδικη 26η Αυγούστου! (vids)

bet365

Για 3η φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του ο ΠΑΟΚ παίζει εκτός έδρας ματς με το ημερολόγιο να γράφει 26/8 και πανηγύρισε ισάριθμη πρόκριση με ιστορικότερη αυτή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε... ως ΠΑΟΚ και δεν είχε κανένα πρόβλημα να φύγει νικητής από την Ριέκα και παράλληλα να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conferance League. Όσοι πιστεύουν σε... σημάδια και παραδόσεις ήταν ήσυχοι για το ματς αυτό παρά το 1-1 της Τούμπας.

Αυτό γιατί η 26η μέρα του Αυγούστου είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον Δικέφαλο του Βορρά! Κόντρα στην Ριέκα ήταν το 3ο ραντεβού πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ και ήταν συνεπής και σε αυτό. Η αρχή έγινε στις 26 Αυγούστου 1997 όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σπάρτακ Τρνάβα και πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του νυν προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Βέβαια η συγκεκριμένη μέρα πέρασε για τα καλά στην ΠΑΟΚτσήδικη ιστορία για την εμβληματική πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη με το αλησμόνητο γκολ του Μουσλίμοβιτς, στις 26/8/2010.

Το ματς της Τούμπας ήταν νικηφόρο για τον Δικέφαλο του Βορρά με το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά υπήρχε το δύσκολο έργο της ρεβάνς στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με το γκολ του Εμρέ, αλλά ο ΠΑΟΚ με το ιστορικό τέρμα του Μουσλίμοβιτς στην παράταση (στο 102') πήρε μια αξέχαστη πρόκριση! Το εκπληκτικό πάντως όσο αφορά την 26η Αυγούστου και τον ΠΑΟΚ είναι ότι παραμένει κι επί ελληνικού εδάφους αήττητος σε 2 ματς πρωταθλήματος και 3 Κυπέλλου!

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα