Ο ΠΑΟΚ κέρδισε καμία… δεκαριά ώρες ηρεμίας!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε καμία… δεκαριά ώρες ηρεμίας!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε καμία… δεκαριά ώρες ηρεμίας!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς ο ΠΑΟΚ έφθασε στην πρόκριση, αλλά και τι θα γινόταν αν οι αντίπαλοι ευστοχούσαν στο τέλος… Ανάλυση, λεπτομέρειες, η επόμενη ημέρα με τη Ριέκα και τις μεταγραφές στο σημερινό blog στο Gazzetta.

Λόγω καλοκαιριού και… ανετοιμότητας, λόγω Ζίβκοβιτς που από τα τρία μέτρα -στο πρώτο ματς- έστειλε την μπάλα στο… Μπέλφαστ, λόγω δύο αυτογκόλ στην πρώτη αναμέτρηση, λόγω Καγκάβα και εξαιτίας της UEFA που επιμένει να δυσφημεί το προϊόν της με τη ΜΗ χρήση VAR σε όλες τις διοργανώσεις, η υπόθεση πρόκριση στο ζευγάρι ΠΑΟΚ-Μποέμιανς, κρίθηκε ΚΑΙ από την… απόκρουση που έκανε ο νο10 των Ιρλανδών στην τελευταία φάση του χθεσινού αγώνα!

Αν ο Ward ευστοχούσε, για τον ΠΑΟΚ σήμερα θα «έφταιγαν» οι μεταγραφές, ο Σαββίδης, ο Λουτσέσκου, ο τεχνικός διευθυντής που δεν υπάρχει –λες και όταν υπήρχε είχε τόσο μεγάλες αρμοδιότητες- η πώληση Τζόλη, ο Μπίσεσβαρ, η προετοιμασία, ο Ολιβέιρα που ήρθε και δεν έμεινε ο παικταράς ο Τσόλακ και… πόσα άλλα τέτοια «ωραία» που θα προέκυπταν μέσα από τις βαθυστόχαστες-κλασσικές ελληνικές αναλύσεις που στηρίζονται ΜΟΝΟ στο αποτέλεσμα και στον λαϊκισμό που κάθε φορά πρέπει να εξυπηρετηθεί, γιατί είναι γνωστό ότι… πάντα πρέπει να γράφουμε αυτά που θέλει να διαβάσει ο κόσμος.

ΑΝ ο Ward ευστοχούσε… Ένα ΑΝ! Ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα δύο ματς έχει δέκα ΑΝ! Ποιος ασχολείται όμως; Το αποτέλεσμα κύριοι! Έχασες στο Δουβλίνο… «δεν έπαιξες καλά» λέει ο Έλληνας «κριτής-αναλυτής». Κέρδισες χθες; Όλη η κριτική για το τι φταίει… αναβάλλεται για την επόμενη φορά!

ΟΧΙ! Τώρα που ο ΠΑΟΚ κέρδισε, να γίνει κριτική! Με ποδοσφαιρικά επιχειρήματα όμως και όχι με ανοησίες…

ΠΑΟΚ-Μποέμιανς

Το 1-0 που έγινε στο 4΄, ΔΕΝ το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Λουτσέσκου. Ευτυχώς στο 25΄ είχαμε το cooling break. Η διακοπή που συνδυάστηκε με την εντολή στον Ολιβέιρα να βγει από την περιοχή, για να ανοίξει χώρους στους άλλους, έπιασε! Μέχρι το 45΄ ο ΠΑΟΚ έβγαλε με Μπίσεσβαρ-Ελ Καντουρί-Ζίβκοβιτς-Σβααμπ, 4-5 πολύ καλές φάσεις. Έκανε το 2-0 και το 3-0 με τον Μαροκινό, που δεν είδαν οι Αυστριακοί διαιτητές.

Δεν μέτρησαν το 3-0 που μπορεί να οδηγούσε σε 5-0 και φθάσαμε τώρα να θυμόμαστε την τελευταία φάση! Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο…

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε χώρους, αλλά δεν διέθετε ταχύτητα. Το θέμα το θίξαμε σε περασμένο blog και φυσικά χθες ρωτήσαμε τον προπονητή. Για ταχύτητα και για ένταση. Για τον οποίο προπονητή βέβαια πρέπει να θυμίσω, ότι η φιλοσοφία του, με τις βασικές ιδέες-προτεραιότητες του και η ταχύτητα, δεν συναντιούνται ιδιαίτερα! Έχετε ακούσει στα Αγγλο-ρουμανικά για… «speed»; Πάνω από όλα και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μιλάει για… strong mentality, balance, φυσικά… quality, huge confidence, concentration, aggressivity! Είναι έτσι ή δεν είναι; Έβαλε ποτέ, ψηλά την ταχύτητα; Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ και αήττητος πρωταθλητής του 2019, στηρίχθηκε στην ταχύτητα; Καλώς; Κακώς; Άλλο θέμα αυτό… Αυτός όμως είναι ο Λουτσέσκου! Ή τον αποδέχεσαι και ακολουθείς τη φιλοσοφία του, ή τον αμφισβητείς, δεν τον ακολουθείς, δεν συμφωνείς μαζί του και πάει αλλού. Ε, δεν γίνεται μετά τα όσα συνέβησαν, να υπάρχουν και πάλι –εντός ΠΑΟΚ- αμφισβητίες του Λουτσέσκου. Γίνεται;

Ο Λουτσέσκου

ΚΑΝΕΙΣ δεν πανηγυρίζει! ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει… «μπράβο ΠΑΟΚ» για την πρόκριση. ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι τόσο ευχαριστημένος από την εικόνα σε κάποια διαστήματα (από το 10΄ μέχρι το 25΄ και από το 45΄ μέχρι το 70΄). ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ικανοποιημένος και από το ότι δεν έγιναν περισσότερες καλές μεταγραφές, όπως του Κούρτιτς και του Ολιβέιρα. Και το τονίζω, γιατί η απαξίωση των δύο συγκεκριμένων μεταγραφών, δείχνει… αμπαλοσύνη. Άλλο… «δεν έγιναν πολλές», άλλο… «δεν έγιναν γρήγορα», άλλο δεν έγινε… τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε χθες το αυτονόητο, πέρασε και απλά… κέρδισε χρόνο. Λίγο χρόνο! Υπολογίζω ότι ΚΑΙ η ομάδα ΚΑΙ οι υπεύθυνοι των μεταγραφών, κέρδισαν καμιά… δεκαριά ώρες ηρεμίας. Τόσο πολύ…

Από το σήμερα το πρωί… τρέχουν. Η ομάδα για να δουλέψει και να βελτιωθεί όσο γίνεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα και οι υπεύθυνοι των μεταγραφών (δηλαδή ο προπονητής, το σκαούτινγκ και η Γκοντσάρεβα, που όλοι μαζί παίρνουν το τελικό ΟΚ από τον Σαββίδη) για να κλείσουν τους μεταγραφικούς στόχους. Ο ΠΑΟΚ θα έκανε 3 μεταγραφές επιπέδου Ολιβέιρα και Κούρτιτς είτε περνούσε, είτε δεν περνούσε. Η πρόκριση ΔΕΝ επηρεάζει τις μεταγραφές, αλλά και οι μεταγραφές -σε μεγάλο βαθμό- ΔΕΝ επηρεάζουν τις καλοκαιρινές προκρίσεις.

Μεταγραφές (ειδικά στην Ελλάδα) δεν κάνεις με σκοπό να περάσεις τα καλοκαιρινά προκριματικά. Γιατί; Γιατί –σε γενικές γραμμές- αν τελειώσεις τις μεταγραφές σου τον Ιούνιο, θα πάρεις τον Ρεμπότσο των 500 χιλιάδων. Αν περιμένεις, μπορεί να πάρεις τον Μπορίλ του εκατομμυρίου, ο οποίος θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη ομάδα, ΟΛΗ τη χρονιά. Και όλα αυτά γιατί –για τους ποιοτικούς παίκτες- είμαστε η 10η-15η επιλογή στην Ευρώπη! Αν φυσικά μπορείς να πάρεις Μάιο-Ιούνιο-Ιούλιο και… Ολιβέιρα και Κούρτιτς και Τζιοβίνκο και Μπορίλ, είσαι μάγκας! Ποιος το έχει καταφέρει αυτό στην ιστορία του ποδοσφαίρου ειδικά στην Ελλάδα; (Νομίζω μια φορά ο Παναθηναϊκός καυχιόνταν για το ότι τελείωσε τις μεταγραφές τον Ιούνιο. Μετά τι έκανε στο πρωτάθλημα; Αφήστε το καλύτερα…).

Η ΑΕΚ έβαλε 5-6 μεταγραφές στο ματς με τους Βόσνιους! Ε και; Αν ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει με… Ρεμπότσους, ή με Τσόλακ, Μουρκ και Περέιρα που αποθεώνονταν πέρσι με το περίφημο πλάνο… Ρέμπε, θα περνούσε 100% έναν καλοκαιρινό ευρωπαϊκό αγώνα; ( Στο μεταξύ, οι ίδιοι -οι βιαστικοί- που πέρυσι αποθέωναν το… πλάνο Ρέμπε, τώρα θεωρούν αποτυχημένο το μεταγραφικό καλοκαίρι του ΠΑΟΚ! Φοβερά πράγματα…).

Αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα παραπάνω τα γράφω επειδή ο ΠΑΟΚ πέρασε! Που να τα γράψεις όλα αυτά και ποιος –με ψυχραιμία- να σε διαβάσει και να σε ακούσει, αν… ο Ward στο 90+3 βρει εστία και κάνει το 2-1; Η αλήθεια όμως θα ήταν και πάλι η… παραπάνω.

ΠΑΟΚ-Μποέμιανς

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν που ΔΕΝ μπορεί, ΔΕΝ γίνεται, να μην κάνει καλές-ποιοτικές μεταγραφές στον αριστερό μπακ, στον αριστερό χαφ-εξτρέμ και στο δεκάρι, ΔΕΝ θα βασιστεί σε αυτές, για να περάσει την Ριέκα. Οι υπάρχοντες θα παίξουν και… μακάρι να είναι πιο αποτελεσματική η ομάδα. Πιο γρήγορη πάντως ΔΕΝ θα γίνει!

Αν περάσει και τους Κροάτες όμως, θα γίνει (λόγω καλού κλίματος και αυτοπεποίθησης) πολύ πιο γρήγορα ο ΠΑΟΚ-νικητής του Λουτσέσκου, η ομάδα με τη φοβερή νοοτροπία που μάθαμε προ διετίας. Αν περάσει, θα τα καταφέρει όλα πιο γρήγορα. Αν δεν περάσει, απλά θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο… Ο Ρουμάνος όμως, θα τα καταφέρει είτε έτσι, είτε αλλιώς. Είτε του πάρουν τον Μπορίλ, είτε αργήσουν και άλλο. Είτε έχει τους αργούς, είτε πάρει… ακόμη πιο αργούς, μια και προτιμάει –κυρίως- άλλα στοιχεία, όπως η ποιότητα και η προσωπικότητα με την οποία ο ΠΑΟΚ γεμίζει και θα γεμίσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.