Ο Ολιβέιρα «ταλαιπώρησε» τους αμυντικούς της Μποέμιανς (vids)

Ο Ολιβέιρα «ταλαιπώρησε» τους αμυντικούς της Μποέμιανς (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Ολιβέιρα «ταλαιπώρησε» τους αμυντικούς της Μποέμιανς (vids)

bet365

Ο 30χρονος Πορτογάλος επιθετικός έδειξε τον δρόμο ώστε ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί στη ρεβάνς τα ανασταλτικά κενά των Ιρλανδών και να φτάσει στην ανατροπή

Σκόρερ και εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ ήταν χθες (3/8) ο Νέλσον Ολιβέιρα στο Δουβλίνο. Ο Πορτογάλος φορ σημείωσε στο 77’ ένα γκολ που ίσως αποδειχθεί κομβικό στην υπόθεση πρόκριση καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε 2-1 από την Μποέμιανς, ενώ με την εν γένη παρουσία του αναστάτωσε αρκετές φορές την άμυνα των γηπεδούχων.


Ο Ρόμπερτ Κόρνγουολ που συνήθως έβγαινε πάνω του «ηττήθηκε» στις περισσότερες μεταξύ τους «μονομαχίες» και ο Ολιβέιρα, με ανάλογη εμφάνιση στη ρεβάνς της Τούμπας, έδειξε πως είναι σε θέση να ηγηθεί της ομάδας του στην ανατροπή που «κυνηγά».


Είναι χαρακτηριστικό πως ο 30χρονος ήταν «μέσα» σε 6 «καθαρές» φάσεις του ΠΑΟΚ, εκ των οποίων 1 έκανε γκολ, ενώ βοήθησε ώστε να «δημιουργηθούν» άλλες 2.

Ας τις θυμηθούμε…

*Στο 3’ έκανε το σουτ, ο Τάλμποτ απέκρουσε ασταθώς και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πλάσαρε προ κενής εστίας ψηλά άουτ.

*Στο 20' βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά του «έφυγε» το κοντρόλ και ο Τάλμποτ πήρε την κατοχή μετά την έξοδο που επιχείρησε.

*Στο 47’ ο Εσίτι απείλησε μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια ο Καγκάβα δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας. Η φάση ξεκίνησε από κερδισμένη «μονομαχία» του Πορτογάλου στο αμυντικό μισό της Μποέμιανς.

*Στο 57’ υποδέχθηκε την μπάλα μετά από μεταβίβαση του Βιεϊρίνια, την κατέβασε και σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Τάλμποτ απέκρουσε εντυπωσιακά.

*Στο 77’ κέρδισε κατά κράτος τον προσωπικό του αντίπαλο μετά από σέντρα του Σβαμπ, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε ένα γκολ που ίσως αποδειχθεί «χρυσό» για τον ΠΑΟΚ.

*Στο 79’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μποέμιανς μετά από κάθετη του Τζόλη, όμως το πλασέ/σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα