Κλασική περίπτωση ΠΑΟΚ: Τεράστια πίεση από το πρώτο βράδυ

Κλασική περίπτωση ΠΑΟΚ: Τεράστια πίεση από το πρώτο βράδυ

Κλασική περίπτωση ΠΑΟΚ: Τεράστια πίεση από το πρώτο βράδυ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από την Μποέμιαν, παραθέτοντας τις απόψεις του για το τι ακριβώς οδήγησε σε αυτή. Πολλά τα σχόλια και για όσα πρέπει να ακολουθήσουν ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Έχασε και ο ΠΑΟΚ! Αποτυχία, κακή βραδιά με βάση το αποτέλεσμα, πλήγμα στο γόητρο και από εδώ και πέρα… εκνευρισμός, αλλά και τεράστια πίεση από την αρχή της χρονιάς, από το πρώτο κιόλας βράδυ. Έτσι είναι η ζωή… ΠΑΟΚ χωρίς πίεση ΔΕΝ υπάρχει.

Κατ’ αρχάς και για να ξεμπερδεύουμε νωρίς, όποιος πιστεύει ότι θα διαβάσει εδώ… κατάρες, αναθεματισμούς και κάθε είδους λαϊκισμούς επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε από τους Ιρλανδούς σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, προφανώς δεν ξέρει που έχει μπει… ΦΥΣΙΚΑ και δεν πρόκειται να περιαυτολογήσω για όσα έγραφα τις περασμένες ημέρες αναφορικά με τις δυσκολίες του πρώτου ματς της χρονιάς ή του τι μπορεί να φέρει η μία βραδιά στο ποδόσφαιρο απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Ο… άμπαλος παραμένει άμπαλος και δε νιώθει τι σημαίνει ποδόσφαιρο ειδικά σε αυτές τις καλοκαιρινές συνθήκες και σε καταστάσεις μίας βραδιάς. Όπως βέβαια θα προσπαθήσω από εδώ και πέρα όσο μπορώ, να μην σχολιάζω και όλη αυτή την κακία που επικρατεί στο διαδίκτυο από τους κάθε είδους haters που τώρα θα κάνουν πάρτι. Αδιάφοροι θα πρέπει να περνάνε… (Όχι όσοι θέλουν να κάνουν κριτική. Όσοι απλά βγάζουν μίσος…).

Ο ΠΑΟΚ έχασε χθες γιατί:

- Δεν προηγήθηκε στο καταπληκτικό του ξεκίνημα με το 90-10 κατοχής στα πρώτα λεπτά. Αυτό που έχασε ο Ζίβκοβιτς από τα δύο μέτρα, εκτιμώ ότι αποτελεί την μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία της καριέρας του.

- Δέχθηκε δύο… αυτογκόλ. Τα προσωπικά λάθη που έγιναν από Μιχαηλίδη και κυρίως τον Πασχαλάκη, ήταν τεράστια. Όλοι έκαναν πολλά λάθη χθες, αυτά τα δύο όμως στιγμάτισαν όλη τη βραδιά.

- Το κύριο τακτικό πρόβλημα είχε να κάνει με τις μεταβάσεις της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έκανε πολλά λάθη στην ανάπτυξη και είχε κακές επιστροφές. Το ακόμη χειρότερο ήταν ότι με το που άνοιγε ο ρυθμός του ματς, οι έμπειροί του παίκτες παρασύρονταν και πήγαιναν στο τέμπο που βοηθούσε 100% τους πιο έτοιμους –από πλευράς φυσικής κατάστασης- Ιρλανδούς.

Ολιβέιρα

- Δέχθηκε πάρα πολλές τελικές προσπάθειες (11). Έχασε όμως και γιατί δεν σκόραρε παρά μόνο ένα γκολ στις 18 τελικές που δημιούργησε. Οι μεγάλες φάσεις ήταν 4-5, ενώ άλλες τόσες δεν έγιναν… μεγάλες λόγω επιπολαιότητας. (Σε μία συγκεκριμένη περίπτωση παίκτη, υπήρχε βέβαια και πάλι, η σκέψη για το ατομικό συμφέρον και όχι για την ομάδα κάτι που σε τέτοιες καταστάσεις αρχίζει και γίνεται πολύ ενοχλητικό).

- Γιατί και οι αντίπαλοι ήταν κανονικοί ποδοσφαιριστές και έκαναν την προσπάθειά τους, παίζοντας αξιοπρεπώς, ποντάροντας βέβαια στα τρεξίματά τους. (Το σημειώνουμε γιατί πολλές φορές μετά από… εύκολες κληρώσεις, βλέπεις τα σχόλια και νιώθεις ότι οι δικοί μας είναι οι σούπερ παίκτες και θα πάνε να παίξουν κόντρα σε αγρότες, καθηγητές, πυρηνικούς φυσικούς και μαραγκούς ή υδραυλικούς, οι οποίοι θα μπουν στο γήπεδο για πρώτη φορά).

Σε ατομικό επίπεδο ο Πασχαλάκης μας θύμισε και πάλι ότι είναι ικανός και για το χειρότερο, ο Καγκάβα μας έδειξε και πάλι ότι απέχει πάρα πολύ από αυτό που λέμε… χρήσιμος παίκτης, ο Ζίβκοβιτς ήταν τόσο κακός όσο και η εικόνα του επιστρέφοντας από τις διακοπές, ενώ ο Ολιβέιρα κατάφερε και τα έκανε ΟΛΑ μα ΟΛΑ σωστά! Καλός στο πρώτο μέρος ο Ροντρίγκο, ευτυχώς στο δεύτερο ανέβηκε ο Σβααμπ. Βοήθησαν πάρα πολύ οι τέσσερις από τις πέντε αλλαγές. Στην περίπτωση του αριστερού χαφ ξεκίνησε ο Ελ Καντουρί που δεν βρήκε συμπαίκτη ΠΟΤΕ, ενώ ο Τζόλης που μπήκε στην πορεία, έφθανε στην αντίπαλη περιοχή και όπως το συνηθίζει, δεν έβλεπε τίποτα και κανέναν, παρά μόνο το πώς θα προσπαθήσει να σκοράρει.

ΠΑΟΚ

Παρολ’ αυτά, έστω και έτσι, μετά από τέτοια αποτελέσματα τα γενικά συμπεράσματα για παίκτες, μόνο σε λάθος συμπεράσματα οδηγούν. Η διάρκεια τους κρίνει όλους και αυτή ορίζει τις εξελίξεις. Όχι η μία βραδιά. Αν βεβαίως ο ΠΑΟΚ δεν προκριθεί, τότε το ξεκίνημα θα είναι καταστροφικό και θα αλλάξει όλα τα σχέδια και για τη συνέχεια. Δεν πιστεύω όμως ότι δεν θα προκριθεί.

Το αποτέλεσμα είναι σκληρό, πολύ απογοητευτικό, αλλά δεν είναι και καταστροφικό. Με τον Λουτσέσκου προπονητή, ο ΠΑΟΚ κατάφερνε και κάθε φορά που δημιουργούνταν κρίση εντός ομάδας, την χρησιμοποιούσε υπέρ της. Αυτό, επιβάλλεται να γίνει και τώρα. Όλα όσα έγιναν χθες και όλα όσα πιεστικά θα ακολουθήσουν, πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της ομάδας, έτσι ώστε την άλλη Πέμπτη να έρθει η πρόκριση που είναι απαραίτητη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.