Από το ΟΑΚΑ στο Aviva! Ξεκινάει με πραγματική μάχη ο ΠΑΟΚ…

Από το ΟΑΚΑ στο Aviva! Ξεκινάει με πραγματική μάχη ο ΠΑΟΚ…

Από το ΟΑΚΑ στο Aviva! Ξεκινάει με πραγματική μάχη ο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμάται πώς τελείωσε η περσινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ και γράφει για το πώς αρχίζει η νέα προσπάθεια, με μία αναμέτρηση κόντρα σε ομάδα που έχει συγκεκριμένα-ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ήταν 22 Μαΐου όταν ο ΠΑΟΚ έδινε τον τελευταίο του περσινό αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ένας ακόμη τελικός κυπέλλου. Μία ακόμη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι –αυτή τη φορά- στον Ολυμπιακό και μαζί ένα ωραίο φινάλε για τη χρονιά.

Πέρασαν 73 ημέρες από τότε και ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκινάει την προσπάθειά του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι ασπρόμαυροι βρίσκονται περίπου 3000 χιλιόμετρα μακριά για να δώσουν το πρώτο επίσημο ματς. Τότε ήταν ο Ολυμπιακός για το κύπελλο. Τώρα η Μποέμιαν για το Conference.

Θυμάμαι ότι εκείνες τις ημέρες του Μαϊου έβλεπα (και το έγραφα βέβαια) ξεκάθαρα… ΠΑΟΚ! Το ματς πήγε όπως το υπολόγιζα, με τον Δικέφαλο να κάνει στο 1-1 και στο φινάλε της αναμέτρησης, ΤΡΕΙΣ μεγάλες φάσεις τετ α τετ, απέναντι σε έναν εντελώς ανοικτό-απρόσεκτο-απείθαρχο αντίπαλο.

Ενόψει του πρώτου φετινού αγώνα του ΠΑΟΚ εδώ στο Δουβλίνο, έχω μία ανησυχία. Θα το εξηγήσω, πέρα από όλα όσα έγραψα και τις περασμένες ημέρες…

Πάμε ανάποδα σήμερα… Ο ΠΑΟΚ είναι ΣΑΦΩΣ ανώτερος από την Μποέμιαν. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα. Οι παίκτες του είναι υψηλού επιπέδου και πολλοί εξ’ αυτών έχουν παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο. Σε θεωρητικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σε όλα αυτά σε σχέση με τους Ιρλανδούς. Αλλά... Μέσα στο γήπεδο τι θα γίνει; Εκεί είναι το θέμα…

Το πιο μεγάλο πρόβλημα στο δικό μου μυαλό, έχει να κάνει με το ότι ενώ φαντάζομαι τι θα δω μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους ημιεπαγγελματίες παίκτες των Μποέμιανς, δεν ξέρω ακόμη τι θα αντιπαραθέσουν οι Έλληνες του Λουτσέσκου. Δεν τους έχουμε δει σε 90λεπτο φέτος. Λένε και οι Ιρλανδοί ότι… «έπαιξε και ο ΠΑΟΚ με PSV αλλά και Φέγιενορντ». Αλλά εκείνα ήταν φιλικά όπου χρησιμοποιήθηκαν 4 διαφορετικές ενδεκάδες!

Δηλαδή…

Οι μαχητές Ιρλανδοί θα μπουν αποφασισμένοι σα να παίζουν «ρούγκμπι» όπως το λένε εδώ στην πατρίδα τους. Το αγαπάνε περισσότερο το «rugby» και όπως γνωρίζουμε, πολλές φορές μπαίνουν και στο ποδόσφαιρο, με το ίδιο πάθος και τον ίδιο δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες. Αυτό ξέρουν καλά, σε αυτό διακρίνονται και… θα πάνε στις μακρινές μπάλες, στα γεμίσματα, στις μονομαχίες, στις δεύτερες μπάλες! Πιστεύω ότι θα γεμίζουν στην περιοχή του ΠΑΟΚ από υπέρ τους φάουλ, ακόμη και αν το κερδίζουν 50 μέτρα μακριά.

Ο ΠΑΟΚ; Εκεί είναι το θέμα… Πρώτο ματς της χρονιάς, πρώτο 90λεπτο για όλους και θα γίνει προσπάθεια για κυριαρχικό ποδόσφαιρο, για επιθετική άμυνα, για repress όταν χαθεί η μπάλα, αλλά και γρήγορες μεταβάσεις! Φθάνουν αυτά τα… τακτικά, όταν παίζεις με έναν φορμαρισμένο αντίπαλο που έχει 24 παραπάνω ματς από εσένα, μία ομάδα που θα μπει για καλώς εννοούμενο… ξύλο; Προφανώς και όχι. Είναι βέβαιο ότι και οι ασπρόμαυροι θα πρέπει να δείξουν ανάλογο πάθος και δυναμισμό στις μονομαχίες, έτσι ώστε να «απαντήσουν» στους γηπεδούχους.

Δεν γίνεται αλλιώς… Για να το δούμε όμως και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί στο σημερινό πρώτο ματς περιμένουμε αποτέλεσμα, το οποίο για να έρθει χρειάζεται καλή τακτική προσέγγιση, αλλά και πάθος, φυσικά και καλή νοοτροπία. Όλα μαζί!

Ο Λουτσέσκου τα «πάλεψε» όλα αυτά στις πέντε εβδομάδες (χρόνος ρεκόρ τα τελευταία χρόνια) που διήρκησε η προετοιμασία και έρχεται η ώρα για να ξαναδούμε αν και κατά πόσο ο ΠΑΟΚ του 2021 θα έχει τη νοοτροπία του νικητή που τον επηρέασε τα μέγιστα και το 2019.

* Αυτό που έκανε χθες ο Μπέος για τον Ουάρντα, δεν ήταν κίνηση… Μπέου. Πολύ… ξένη για τον δήμαρχο του Βόλου η συγκεκριμένη διατύπωση. Μα να μην μιλήσει στα ίσια και παλικαρίσια; Σα να τον απέρριψε ο Αιγύπτιος και έπρεπε κάτι να κάνει για να τον «πονέσει». Έτσι όμως;

* Μπράβο στον Τεντόγλου. Τιμή και δόξα στον Πετρούνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.