Ντούντιτς στο Gazzetta: «Ηταν γραφτό να περάσουμε την ΑΕΚ, εξαιρετικοί παίκτες Μάνταλος και Γκαρσία»

Ντούντιτς στο Gazzetta: «Ηταν γραφτό να περάσουμε την ΑΕΚ, εξαιρετικοί παίκτες Μάνταλος και Γκαρσία»

Κώστας Τόπας
Ντούντιτς στο Gazzetta: «Ηταν γραφτό να περάσουμε την ΑΕΚ, εξαιρετικοί παίκτες Μάνταλος και Γκαρσία»

bet365

Ο προπονητής της Βελέζ, Φέτζα Ντούντιτς μίλησε στο Gazzetta για την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Conference League, τις δυσκολίες της αναμέτρησης, την υπόσχεση του να κουρευτεί γουλί, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και για τους εξαιρετικούς παίκτες, όπως χαρακτήρισε, Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία.

Το όνειρό της ζει η Βελέζ, μετά την τεράστια πρόκριση που κατάφερε να πάρει κόντρα στην ΑΕΚ στον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference League. Η ομάδα της Βοσνίας αφού πρώτα επικράτησε στην έδρα της με 2-1, στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ αν και γνώρισε την ήττα με 1-0, πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (3-2).

Ο προπονητής της Βελέζ, Φέτζα Ντούντιτς, μίλησε στο Gazzetta για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του κατάφερε να φτάσει σε αυτό το ιστορικό επίτευγμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στο τέλος οι κόποι τους ανταμείφθηκαν και πήραν την πρόκριση. Μεταξύ άλλων, ο 38χρονος Βόσνιος προπονητής αποθέωσε τον κόσμο της ΑΕΚ αλλά τους Πέτρο Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία, τους οποίους χαρακτήρισε εξαιρετικούς.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην υπόσχεση που έδωσε και κουρεύτηκε γουλί μετά την πρόκριση. «Ο,τι υπόσχομαι το κάνω», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του.

Ποιο ήταν το πρώτο σας σχόλιο όταν είδατε από την κληρωτίδα να βγαίνει η ΑΕΚ;

«Εξ’ αρχής δεν θέλαμε την ΑΕΚ στην κλήρωση. Ιδανικό θα ήταν να την συναντήσουμε αργότερα στη διοργάνωση».

Περιμένατε ότι θα πάρετε την πρόκριση;

«Πραγματικά θεωρούσαμε ότι είχαμε μια ευκαιρία να περάσουμε. Όχι όμως μεγάλη ευκαιρία γιατί κανείς δεν μας την έδωσε αλλά εμείς το πιστέψαμε. Ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι γιατί είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε κόντρα σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Μελετήσαμε όλες τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο και η σωστή προσέγγιση μας, ήταν το κλειδί της επιτυχίας».

«Εξαιρετικοί παίκτες Μάνταλος και Γκαρσία»

mantalos

Στην ρεβάνς στην Αθήνα, η ΑΕΚ έπειτα από μεγάλο διάστημα είχε τον κόσμο στο πλευρό της. Σας επηρέασε;

«Ηταν πολύ σημαντικό για εμάς να αντέξουμε την πίεση του αγώνα στα πρώτα λεπτά. Ξέραμε ότι όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ΑΕΚ θα πιεζόταν για να βρει γκολ. Οι οπαδοί της πάντως ήταν υπέροχοι, δεν σταμάτησαν να φωνάζουν, μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Ποιος παίκτης της ΑΕΚ ήταν αυτός που σας εντυπωσίασε και σας δυσκόλεψε περισσότερο;

«Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στον Μάνταλο και τον Γκαρσία, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί παίκτες και όπως είδατε οι παίκτες μας κατάφεραν να τους κρατήσουν μακριά από την εστία μας. Αν και βέβαια στο τέλος ο Μάνταλος κατάφερε να σκοράρει. Εξίσου καλός ήταν και ο Τάνκοβιτς».

Πως εξηγείται το γεγονός ότι μια ομάδα όπως η Βελέζ, με χαμηλή χρηματιστηριακή αξία έβγαλε εκτός θεσμού μια πιο έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη, όπως η ΑΕΚ;

«Νομίζω ότι η θέληση και η επιθυμία μας ήταν καθοριστική για να μας φέρει την πρόκριση. Φυσική οφείλεται και στο γεγονός ότι κάναμε πολύ καλή προετοιμασία για να κοιτάξουμε στα μάτια την ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο».

Τι είπατε στους παίκτες σας μετά την πρόκριση;

«Οτι ήταν γραφτό να περάσουμε και ότι ο Θεός που ήταν μαζί μας, μας επιβράβευσε για την καλή δουλειά που κάναμε».

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Βελέζ στην Ευρώπη;

«Ο επόμενος αντίπαλος είναι η Έλφσμποργκ, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εχει ήδη παιχνίδια στα πόδια της, καθώς το πρωτάθλημα της είναι ήδη στη μέση και θα είναι πραγματικά δύσκολο. Όπως εξίσου δύσκολο θα είναι και το παιχνίδι στην έδρα της καθώς το γήπεδό της έχει συνθετικό χλοοτάπητα».

«Είχα υποσχεθεί να κουρευτώ γουλί»

Μετά την πρόκριση είδαμε να κρατάτε τον λόγο σας και να κουρεύεστε γουλί.

«Υποσχέθηκα πως αν περάσουμε στην επόμενη φάση θα τα πάρω με την ψιλή. Ότι υπόσχομαι το κάνω. Ετσι μόλις προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο έκατσα και με κούρεψαν (σ.σ γέλια)».

Πώς σας υποδέχθηκαν οι οπαδοί στη Βοσνία μετά την πρόκριση;

«Το καλωσόρισμα ήταν εκπληκτικό. Στο αεροδρόμιο μας υποδέχθηκαν πολλοί οπαδοί και είδαμε βίντεο ότι στην πόλη είχε στηθεί πάρτι. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς, επειδή η Βελέζ δεν ήταν στην Ευρώπη για 33 χρόνια».

Η Βελέζ είναι η ομάδα που ξεκίνησε τόσο την αγωνιστική, όσο και την προπονητική του καριέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τον γνωρίζετε προσωπικά;

«Είχα την τιμή να κάτσω πολλές φορές με τον κ. Μπάγεβιτς και να συζητήσω. Είναι θρύλος τόσο της Βελέζ όσο και της ΑΕΚ. Τα λόγια είναι περιττά..»

Τέλος, ο Φέτζα Ντούντιντς ευχαρίστησε την ΑΕΚ για τη φιλοξενία στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια της ευχήθηκε καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ξενοδοχείου και του συλλόγου της ΑΕΚ για την εξαιρετική υποδοχή και θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή τύχη στο πρωτάθλημα για να πετύχουν ό,τι καλύτερο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα