Η Πρεσβεία του Καζακστάν ακύρωσε το ταξίδι των 10.000χλμ. των φίλων του Άρη!

Η Πρεσβεία του Καζακστάν ακύρωσε το ταξίδι των 10.000χλμ. των φίλων του Άρη!

Η Πρεσβεία του Καζακστάν ακύρωσε το ταξίδι των 10.000χλμ. των φίλων του Άρη!

bet365

Ένα ταξίδι τουλάχιστον 10.000 χιλιομέτρων ήταν στα σκαριά, αλλά η Πρεσβεία του Καζακστάν άναψε «κόκκινο» στους φίλους του Άρη λόγω COVID 19!

Η κληρωτίδα (για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League) έφερε τον Άρη αντιμέτωπο με την Αστάνα και για τους φίλους του Άρη, ένα ταξίδι στο μακρινό Καζακστάν, αντιμετωπίστηκε ως ιδιαίτερη πρόκληση. Είναι η χιλιομετρική απόσταση των 5.145 χιλιομέτρων που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη από την πρωτεύουσα του Καζακστάν (Νουρ Σουλτάν), η επιθυμία τους να βρεθούν στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς και φυσικά το γεγονός ότι στον τελευταίο χρόνο δεν είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στην κερκίδα για να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Μόλις έγινε γνωστή η προσεχής αντίπαλος του Άρη, στον SUPER 3 άρχισαν τον προγραμματισμό τους για το οδικό ταξίδι στο Καζακστάν το οποίο (μετ’ επιστροφής) ξεπερνά τα 10.000 χιλιόμετρα. Μόνο που αυτό το σχέδιο είναι αδύνατο να εκπονηθεί καθώς στην ηλεκτρονική επικοινωνία που είχαν φίλοι της ομάδας με την Πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα, ενημερώθηκαν ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στη χώρα λόγω της απαγόρευσης εισόδου, απόρροια της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών του Καζακστάν λόγω των κρουσμάτων COVID 19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, έως τις 16 Ιουνίου 2021, διαχειρίστηκε άνω των 400.000 κρουσμάτων, γι’ αυτόν τον λόγο είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των ξένων που γίνονται δεκτοί στη χώρα. Οι εξαιρέσεις αφορούν διπλωμάτες, μέλη οικογενειών πολιτών του Καζακστάν, κατόχους άδειας παραμονής και υπαλλήλους συγκεκριμένων εταιριών σε κρίσιμες βιομηχανίες. Μάλιστα, απαιτείται θεώρηση της βίζας τους. Αυτά τα μέτρα ισχύουν έως τις 31/12/2021!

Για την είσοδο κάθε ξένου πολίτη στο Καζακστάν απαιτείται η έκδοση βίζας και σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, στην επικοινωνία που είχαν φίλοι του Άρη με την Πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα, τους κατέστη σαφές ότι δεν έχουν το δικαίωμα εισόδου στη χώρα, από τη στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνονται σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες. Κατ’ επέκταση, το σχέδιο μετάβασης στην πόλη Νουρ Σουλτάν για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί καθώς παρά την επιθυμία τους για τον προγραμματισμό εκδρομής, οι φίλοι του Άρη δεν έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στο Καζακστάν.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα