Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατηγορεί τους οπαδούς της Άιντραχτ για τα πρόσφατα επεισόδια στη Νάπολη

Newsroom
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατηγορεί τους οπαδούς της Άιντραχτ για τα πρόσφατα επεισόδια στη Νάπολη
Ο προπονητής της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαντσίνι κατηγόρησε τους φιλοξενούμενους οπαδούς για τα πρόσφατα επεισόδια στη Νάπολη, εν μέσω ανησυχιών των οπαδών της Αγγλίας για την ασφάλειά τους ενόψει του προκριματικού αγώνα της Πέμπτης για το Euro 2024 στην πόλη.

Οπαδοί της Νάπολι και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης συγκρούστηκαν στο κέντρο της ιταλικής πόλης πριν από τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας για το Champions League. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλές περιπτώσεις μαχαιρώματος ξένων επισκεπτών στη Νάπολη, μεταξύ άλλων από αγγλικούς και γερμανικούς συλλόγους, και η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με 2.500 οπαδούς της Αγγλίας να αναμένονται στο στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2024 της Ιταλίας με την Αγγλία.

Οι οπαδοί των «τριών λιονταριών» θυμίζουμε έκαναν πίσω από έναν προγραμματισμένο φιλικό αγώνα με τους Ιταλούς ομόλογους τους, αφού έλαβαν ένα απειλητικό μήνυμα που φέρεται να προέρχεται από μια ομάδα ultras της Νάπολι, αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στοχοποίησε τους φιλοξενούμενους οπαδούς ως υπεύθυνους για τα επεισόδια.

«Δεν εργάζομαι για την αστυνομία για να είμαι ειλικρινής, αλλά πάντα οι οπαδοί των φιλοξενούμενων που έρχονταν εδώ προκαλούσαν προβλήματα τυπικά και το είδαμε αυτό στο Champions League. Οπότε νομίζω ότι αν ο κόσμος έρθει εδώ και συμπεριφερθεί σωστά δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε τα ποδοσφαιρικά θέματα και τι συμβαίνει στο γήπεδο. Ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι μια γιορτή για όλους».

 

EURO Τελευταία Νέα