Euro: Ακατάλληλα κρίθηκαν το «Άνφιλντ» και το «Emirates» για τη διοργάνωση του 2028

Euro: Ακατάλληλα κρίθηκαν το «Άνφιλντ» και το «Emirates» για τη διοργάνωση του 2028

Newsroom
Euro: Ακατάλληλα κρίθηκαν το «Άνφιλντ» και το «Emirates» για τη διοργάνωση του 2028
Μόλις έξι αγγλικά γήπεδα θα χρησιμοποιηθούν για το Euro 2028 εάν η υποψηφιότητα του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ιρλανδίας κερδίσει τελικώς την ανάθεση της διοργάνωσης, με πολλά στάδια να κρίνονται ακατάλληλα.

Ο αριθμός των αγγλικών γηπέδων στη λίστα των διεκδικητών για φιλοξενία των αγώνων του 2028, έχει πλέον μειωθεί σε δέκα, με ορισμένες παραλείψεις - συμπεριλαμβανομένων των «Άνφιλντ», «Elland Road» και «Emirates Stadium»- να προκαλούν έκπληξη και στον αντίποδα μια προσθήκη να παραξενεύει εξίσου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα στην οργανωτική επιτροπή της UEFA για να αναλάβουν να φιλοξενήσουν την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο το Euro 2028.

Η Ιρλανδία αναμένεται να έχει δύο γήπεδα – το Aviva Stadium και το Croke Park στο Δουβλίνο – με τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία να έχουν από ένα.

Μεταξύ των Άγγλων διεκδικητών, ορισμένα γήπεδα, όπως το Anfield και το Stamford Bridge της Τσέλσι, έχουν αποκλειστεί επειδή θεωρήθηκαν πολύ μικρά, ενώ άλλα, συμπεριλαμβανομένου του Elland Road, δεν μπόρεσαν να πείσουν τις τοπικές αρχές να αφιερώσουν τον χρόνο και τους πόρους που απαιτούνται για τη φιλοξενία.

Τα δέκα στάδια που εξακολουθούν να διεκδικούν αγώνες σε περίπτωση που κλειδώσει η διοργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τα εξής:

Γούεμπλεϊ
Tottenham Hotspur Stadium
London Stadium
Villa Park
Stadium MK
Όλντ Τράφορντ
Έτιχαντ
το υπό κατασκευή γήπεδο της Έβερτον Bramley Moore Dock
το Stadium of Light της Σάντερλαντ
και το St James’ Park της Νιούκαστλ

Άλλα, όπως το St Mary's της Σαουθάμπτον, θα μπορούσαν να προκριθούν στη λίστα εάν αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας. Αυτά αναμένεται να μειωθούν σε έξι ή επτά από την UEFA.

Τα φαβορί είναι: το Γούμπλεϊ, το Tottenham Hotspur Stadium, το Villa Park, το Old Trafford, το Bramley Moore Dock και το St James’ Park.

Ο φάκελος της προσφοράς πρόκειται να υποβληθεί στην UEFA έως τα μέσα Νοεμβρίου, με τον τελικό φάκελο να αναμένεται τον Απρίλιο πριν από την ψηφοφορία τον Σεπτέμβριο του 2023 που θα επισημοποιήσει τον διοργανωτή.

 

EURO Τελευταία Νέα