Ράσφορντ: Στη φυλακή ο 19χρονος για το ρατσιστικό μήνυμα μετά τον τελικό του Euro

Newsroom
Ράσφορντ: Στη φυλακή ο 19χρονος για το ρατσιστικό μήνυμα μετά τον τελικό του Euro
Με ποινή φυλάκισης έξι εβδομάδων τιμωρήθηκε ο 19χρονος που είχε στείλει ρατσιστικό μήνυμα μέσω twitter στον Μάρκους Ράσφορντ, μετά το χαμένο πέναλτι του Άγγλου φορ στον τελικό του περασμένου Euro.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο δράστης της διαδικτυακής ρατσιστικής επίθεσης στον Μάρκους Ράσφορντ μετά τον τελικό του περασμένου Euro.

Ο λόγος για τον 19χρονο Τζάστιν Λι Πράις, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης έξι εβδομάδων από το δικαστήριο του Κιντερμίνστερ, για «εγκληματική πράξη μίσους» μετά το «εμφανώς ρατσιστικό μήνυμα», όπως χαρακτήρισε η βασιλική υπηρεσία το παράπτωμα του νεαρού άνδρα.

Το περιστατικό είχε εκτυλιχθεί μετά τη λήξη του χαμένου τελικού της Αγγλίας από την Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ» τον περασμένο Γενάρη, με τον Πράις να στέλνει στο twitter ρατσιστικό μήνυμα προς τον στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος είχε αστοχήσει στο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα».

Ο δράστης της επίθεσης είχε αλλάξει το όνομα χρήστη του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να μη γίνει αντιληπτός όταν άρχισαν οι αναφορές στον λογαριασμό του για το επίμαχο tweet. Κατά την πρώτη του απολογία μετά τη σύλληψή του, μάλιστα, είχε αρνηθεί την πράξη του, κάτι που τελικά ομολόγησε στη δεύτερη ανακριτική διαδικασία.

Το επίμαχο tweet περιλάμβανε χυδαίες βρισιές, ρατσιστικές αναφορές και τη φράση «και η νεκρή γιαγιά σου θα μπορούσε να έχει σκοράρει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα