Πόουλσεν για την κατάρρευση του Έρικσεν: «Φοβόμασταν ότι θα πέθαινε μπροστά μας»

Πόουλσεν για την κατάρρευση του Έρικσεν: «Φοβόμασταν ότι θα πέθαινε μπροστά μας»

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Πόουλσεν για την κατάρρευση του Έρικσεν: «Φοβόμασταν ότι θα πέθαινε μπροστά μας»
Ο Γιουσούφ Πόουλσεν περιέγραψε το εφιαλτικό σκηνικό του περασμένου Euro, όταν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του νόμιζαν πως ο Κρίστιαν Έρικσεν θα αφήσει την τελευταία του πνοή στο χορτάρι του «Parken και δήλωσε ότι «αν το πάθαινε στο σαλόνι του, δεν θα ήταν εδώ σήμερα».

Το 2021 δειλά-δειλά φεύγει και κοιτώντας πίσω στις πιο δυνατές στιγμές της χρονιάς, το μυαλό αυτόματα σταματά στην ανθρώπινη ασπίδα που έστησαν οι παίκτες της εθνικής Δανίας για να προστατεύσουν από τα «φλας» τον Κρίστιαν Έρικσεν που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Η δεύτερη μέρα του Euro 2020 σκόρπισε τρόμο στους απανταχού φιλάθλους, όταν ο πρώην σταρ της Ίντερ κατέρρευσε στο χορτάρι του «Parken Stadium» και για μερικά δευτερόλεπτα σταμάτησε να ζει. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του αρχηγού, Σίμον Κιάερ και των ιατρικών επιτελείων με τη χρήση του απινιδωτή, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός επανήλθε, μετατρέποντας την «παγωμάρα» σε κύματα ανακούφισης και αλληλεγγύης από όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Μόνο οι συμπαίκτες του, όμως, που είχαν πιαστεί χέρι-χέρι μπορούν να αποδώσουν στο έπακρο τον φόβο που ένιωσαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φινλανδία και ένας εξ αυτών, ο Γιουσούφ Πόουλσεν μίλησε για το «εφιαλτικό» περιστατικό του περασμένου Ιουνίου στο γερμανικό SkySports. Ο φορ της Λειψίας περιέγραψε τα συναισθήματα της ομάδας τις κρίσιμες στιγμές που η ζωή του Έρικσεν κρεμόταν σε μια κλωστή και τόνισε ότι στο τέλος της ημέρας αυτή η ιστορία αφήνει ευχάριστη γεύση, αφού αν το είχε πάθει στο σαλόνι του τώρα δεν θα ήταν ζωντανός.

«Όταν στεκόμασταν γύρω του εκείνη την ώρα, όλοι φοβόμασταν ότι ίσως τον βλέπαμε να πεθαίνει μπροστά μας. Ακόμη θυμάμαι πώς ο καθένας μας ψιθύριζε ή προσευχόταν: "σε παρακαλώ, ξύπνα". Δοξάζω τον Θεό που τα κατάφερε και τώρα μπορούμε όλοι να μιλάμε για αυτό λίγο ή πολύ φυσιολογικά, διότι βασικά είναι μια χαρμόσυνη ιστορία. Χαρμόσυνη διότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην κατάσταση του Κρίστιαν θα είχαν πεθάνει. Ήταν τυχερός που του συνέβη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και όλοι ήταν κοντά του για να τον επαναφέρουν αμέσως. Αν του είχε συμβεί στο σαλόνι του σπιτιού του, δεν θα ήταν εδώ σήμερα».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EURO Τελευταία Νέα