Απαγορεύτηκαν οι μεγάλες οθόνες σε Μιλάνο και Νάπολι για τον τελικό του Euro

Κώστας Τόπας
Απαγορεύτηκαν οι μεγάλες οθόνες σε Μιλάνο και Νάπολι για τον τελικό του Euro
Δεν θα τοποθετηθούν τελικά μεγάλες οθόνες για τον τελικό του Euro, σε Μιλάνο και Νάπολι, υπό τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και της μετάλλαξης Δέλτα τού ιού.

Η Ιταλία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει στον τελικό του Euro την Αγγλία (11/07, 22:00, ANT1, Live Gazzetta) στο «Γουέμπλεϊ» την Αγγλία και άπαντες περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία το μεγάλο αυτό παιχνίδι.

Το «Γουέμπλεϊ» θα είναι κατάμεστο, καθώς περίπου 60.000 θεατές θα βρεθούν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν από κοντά το θέαμα. Ωστόσο, λίγοι από αυτούς θα είναι Ιταλοί, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Βρετανία για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πάντως ακόμα και στην Ιταλία και συγκεκριμένα σε Μιλάνο και Νάπολι, πήραν τα μέτρα τους. Αποφάσισαν να μην τοποθετήσουν μεγάλες οθόνες στις πλατείες τους, προκειμένου να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις των Ιταλών φιλάθλων. Το παράδειγμα τους ακολούθησαν κι άλλες ιταλικές πόλεις, όπως το Τορίνο, το Παλέρμο, η Βενετία, η Πάδοβα, η Τεργέστη, το Κάλιαρι και το Σασάρι.

Από την άλλη βέβαια, Ρώμη, Μπολόνια και Φλωρεντία θα έχουν στήσει από νωρίς μάλιστα, μεγάλες οθόνες στις πλατείες τους, προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθήσει από εκεί τον μεγάλο τελικό. Ακόμα κι εκεί όμως τα μέτρα είναι αυστηρά.

Στην πρωτεύουσα της Ιταλίας θα υπάρξει όριο στην «Piazza del Popolo», όπου θα τοποθετήσει τη μεγάλη οθόνη και το οποίο θα ανέρχεται στα 2.500 άτομα, ενώ η Μπολόνια έχει εκδώσει εντολή για την αναστολή κάθε γιορτής, σε περίπτωση που η Ιταλία επικρατήσει της Αγγλίας και στεφθεί στο τέλος, πρωταθλήτρια Ευρώπης.

 

EURO Τελευταία Νέα