Euro 2020: Τσεχία - Δανία, τα αουτσάιντερ για μια θέση στο όνειρο (vids)

Euro 2020: Τσεχία - Δανία, τα αουτσάιντερ για μια θέση στο όνειρο (vids)
Τσεχία και Δανία ζουν το όνειρό τους, ωστόσο το ταξίδι για τα ημιτελικά του «Γουέμπλεϊ» περνά από το Μπακού (3/7) και έχει θέση μόνο για μία.

Η Ισπανία «σφράγισε» στα πέναλτι το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro. Θα διασταυρωθεί με την Ιταλία, η οποία τσέκαρε το δεύτερο το βράδυ της Παρασκευής (2/7) κόντρα στο Βέλγιο. Το τρίτο κατά χρονική σειρά θα κριθεί στο Μπακού. Οι δύο εκπλήξεις της διοργάνωσης, Τσεχία και Δανία, συγκρούονται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν το απόγευμα του Σαββάτου (3/7, 19:00, ΑΝΤ1, Live Gazzetta) για να συνεχίσουν το όνειρό τους και να επιβιβαστούν στο τρένο με προορισμό το «Γουέμπλεϊ», όπου θα τους περιμένει η Αγγλία ή η Ουκρανία.

H Τσεχία έκανε το πρώτο «μπαμ» στη φάση των νοκ-άουτ, την πρώτη ηχηρή έκπληξη, αφήνοντας εκτός την Ολλανδία, η οποία με βάση τα παιχνίδια της στον όμιλο έμοιαζε να είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Το σκορ άνοιξε ο Χόλες και διαμόρφωσε ο Σικ, ο οποίος σκόραρε το τέταρτο γκολ του στην τρέχουσα διοργάνωση. Οι παίκτες του Σίλχαβι προκρίθηκαν ως μία εκ των καλυτέρων τρίτων στον όμιλο, ωστόσο απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε όποιον τους υποτιμήσει.

Αυτή θα είναι η 26η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες με την Τσεχία να έχει 13 νίκες και 2 ήττες. Ο Τόμας Βάτσλικ έπλεξε το εγκώμιο των Δανών και στάθηκε στο διαφορετικό στυλ παιχνιδιού σε σχέση με τους Οράνιε. Γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει την Τσεχία, όπως εκτίμησε ο «φύλακας άγγελος» της εθνικής ομάδας. Στο όριο των καρτών οι Τσούφαλ, Χλόζεκ και Μάζοπουστ. Επέστρεψε ο Μπόριλ (εκτός με Ολλανδία λόγω καρτών), αλλά ίσως ο Σίλχαβι προτιμήσει να κρατήσει στο αριστερό αμυντικό άκρο τον Καντεράμπεκ.

'Οσο προχωρά η διοργάνωση, η Δανία γίνεται και πιο εντυπωσιακή. Σε κάθε περίπτωση, για όλα όσα πέρασε στο τουρνουά αυτό με τον Έρικσεν, τη στάση των παικτών και του Κιάερ, αλλά και στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος με τον πλουραρισμό στο επιθετικό παιχνίδι, έχει κερδίσει τη συμπάθεια των ουδέτερων φιλάθλων. Στους 16 διασταυρώθηκε με την Ουαλία στο Άμστερνταμ και την διέλυσε με 4-0 και σκόρερ τους Ντόλμπεργκ (δύο), Μέλε και Μπρέιθγουεϊτ.

Ο Χιούμλαντ επανέλαβε τη λέξη κίνητρο στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι αυτό κάνει τη διαφορά. Είναι ο πρώτος προημιτελικός των Δανών από το 2004, όταν τότε γνώρισαν την ήττα (3-0) και τον αποκλεισμό από τους... Τσέχους! Το όνειρο του 1992 παραμένει «ζωντανό» χάρη στον Σμάιχελ, τον Ντάμσγκααρντ, τον Μπρέιθγουεϊτ και την υπόλοιπη παρέα. Στο όριο των καρτών οι Ντάμσγκααρντ, Ντιλέινι, Βας και Γένσεν.

 

EURO Τελευταία Νέα