Πορτογαλία – Γαλλία 2-2: Κορυφή οι Τρικολόρ, 3οι Σάντος και Ρονάλντο πάνω στο Βέλγιο (vids)

Ο Κριστιάνο έγραψε ιστορία, αλλά ο Μπενζεμά του απάντησε και το 2-2 στο Πορτογαλία-Γαλλία έστειλε στους πρώτους Τρικολόρ πάνω στην Ελβετία και τους Ιβηρες στο τεράστιο εμπόδιο των Βέλγων.

Τελικά ο “όμιλος του θανάτου” εξελίχτηκε όπως πρόσταζε το όνομά του. Φρόντισε βέβαια να τον κάνει τόσο συναρπαστικό μέχρι την ύστατη στιγμή η Ουγγαρία. Τελικά οι τρεις που προκρίθηκαν ήταν οι αναμενόμενοι. Η Γαλλία που κράτησε την Πορτογαλία στο 2-2, πήρε το καλό εισιτήριο και τον πιο εύκολο αντίπαλο στους “16” (Ελβετία), στέλνοντας την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στην 3η θέση, να τα βγάλει πέρα με τους Λουκάκου, Ντε Μπρόινε και ενώ η Γερμανία τερμάτιζε 2η, για να πέσει με την Αγγλία στο πιο τεράστιο ραντεβού του Euro 2020.

Η άσπρη βούλα είχε την τιμητική της με τρεις εκτελέσεις, όλες εύστοχες, κάτι παράδοξο σε αυτό το τουρνουά, όπου έχουν χαθεί τα έξι από τα 14 που έχουν καταλογιστεί. Η αρχή έγινε με τον Κριστιάνο (31') και αφού ο Γιορίς έριξε αγκωνιά σε έξοδό του στον Ντανίλο. Η χαρά όμως του Φερνάντο Σάντος κράτησε λίγο και γι' αυτό φρόντισε ο Μπενζεμά, ο οποίος απάντησε με πέναλτι στη χειρότερη στιγμή για τους αντιπάλους του, στο 45'+2', με τον Κριστιάνο να τον αγκαλιάζει για το γκολ του, το οποίο σημειώθηκε 2.064 μέρες μετά το τελευταίο του σε μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ 2014).


Μοναδικός legend ο CR7, του χάλασαν οι Γερμανοί

Μόνο που ο Γάλλος φορ δεν έμεινε εκεί. Με το που ξεκίνησε το β' μέρος (47'), συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει και με πλασέ και τη συνδρομή του VAR, έκανε την ανατροπή. Εκείνη τη στιγμή οι Πορτογάλοι βρίσκονταν 4οι και αποκλείονταν από το Euro. Ωστόσο, στο 60' ακόμα μία ανατροπή έστησε εκ νέου τον Ρονάλντο στην άσπρη βούλα, για να γράψει ιστορία. Αφού ευστόχησε, έπιασε (109 γκολ) στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών με Εθνικές ομάδες τον Ιρανό, Αλί Νταεΐ.

Πλέον οι δύο χώρες περνούσαν χέρι χέρι στην επόμενη φάση, αλλά οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που αναζητούσαν κάπως πιο έντονα τη νίκη. Την άγγιξαν στο 68', όταν σε διπλή τεράστια ευκαιρία ο σούπερ Ρουί Πατρίσιο έβγαλε τη σουτάρα του Πογκμπά με τη βοήθεια του δοκαριού και νίκησε στη συνέχεια και τον Γκριεζμάν. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μαζί με τους πρωταθλητές Ευρώπης προκρίθηκαν στις θέσεις 1-3 αντίστοιχα. Για την Πορτογαλία αυτό που άλλαξε στο φινάλε, ήταν ότι η Γερμανία ισοφάρισε στο 84' την Ουγγαρία και τελικά έκλεψε για εκείνη τη 2η θέση.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Ρούμπεν Ντίας, Σεμέντο (79' Νταλότ), Γκερέιρο, Ντανίλο (46' Παλίνια), Ζοάο Μουτίνιο (72' Ρούμπεν Νέβες), Ρενάτο Σάντσες (88' Ολιβέιρα), Ζότα, Μπερνάρντο Σίλβα (72' Μπρούνο Φερνάντες), Κριστιάνο Ρονάλντο

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κιμπεμπέ, Βαράν, Κουντέ, Ερναντές (46' Ντιν, 52' Ραμπιό), Καντέ, Πογκμπά, Τολισό, Γκριεζμάν (87' Σισοκό), Μπαπέ, Μπενζεμά.


6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Γερμανία – Ουγγαρία 2-2
Πορτογαλία – Γαλλία 2-2

Βαθμολογία
1. Γαλλία 5 (4-3)
2. Γερμανία 4 (6-5)
3. Πορτογαλία 3 (7-6)
4. Ουγγαρία 2 (3-6)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα