Σκοπιανοί οπαδοί τρώνε γύρο Θεσσαλονίκης στο Βουκουρέστι! (pic)

Σκοπιανοί οπαδοί τρώνε γύρο Θεσσαλονίκης στο Βουκουρέστι! (pic)
Μετά τη «συμφωνία των Πρεσπών», ήρθε και η συμφωνία στον… «γύρο Θεσσαλονίκης». Δεκάδες Σκοπιανοί στο Βουκουρέστι κατέκλυσαν μαγαζί με το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.

Μπορεί στην πολιτική να υπάρχουν ευδιάκριτες διαφορές, να έχει προκύψει ένα μεγάλο διπλωματικό θέμα με την ονομασία των Σκοπίων στο Euro- που «κατέβηκαν» με την ονομασία «Μακεδονία» και όχι «Βόρειος Μακεδονία», όπως ορίζει «η συμφωνία των Πρεσπών»- μπορεί το θέμα να έφυγε από επίπεδο Ομοσπονδιών και να πήγε σε αυτό των Κυβερνήσεων, αλλά στο φαγητό... δεν χωράνε οπαδικά. Εκεί όλοι γίνονται ένα!

Κοιτάξτε τώρα πως δημιουργήθηκε μια ωραία «αλυσίδα» στο Βουκουρέστι, μία από τις πόλεις που φιλοξενούν παιχνίδια του Euro. Για να τα λέμε και όλα, η Ελλάδα τους ένωσε, κι ας απουσιάζει από τη μεγάλη διοργάνωση.

Ένα μαγαζί φαγητού, «ντυμένο στα μπλε» και με μεγάλη επιγραφή «Γύρος Θεσσαλονίκης» αποτέλεσε πόλο έλξης για δεκάδες Σκοπιανούς στο… Βουκουρέστι, οι οποίοι το κατέκλυσαν προκειμένου να γευτούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες, σαν τα ντόπια τα δικά μας, δεν σερβίρει…

Οι Σκοπιανοί, που ήταν πεινασμένοι μετά τον αγώνα της Εθνικής τους με την Αυστρία, ξετρελάθηκαν με το ελληνικό φαγητό και όπως βλέπετε στη φωτογραφία, που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες (καθότι και οι ξένοι γνωρίζουν την κόντρα), κατέκλυσαν το μαγαζί.

Μεταξύ μας, δεν είναι και το πιο σύνηθες να βλέπεις δεκάδες Σκοπιανούς να έχουν κατακλύσει μαγαζί με την επωνυμία «Γύρος Θεσσαλονίκης». Κι ας είναι και στο Βουκουρέστι.

 

EURO Τελευταία Νέα