Ο Μπλιντ παίζει με ICD κι έστειλε το δικό του μήνυμα: «Αφηστε τον Ερικσεν ήσυχο»

Κώστας Τόπας
Ο Μπλιντ παίζει με ICD κι έστειλε το δικό του μήνυμα: «Αφηστε τον Ερικσεν ήσυχο»
Να αφήσουν τον Κρίστιαν Έρικσεν σε ησυχία ζήτησε ο Ντάλεϊ Μπλιντ, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως ο Δανός μεσοεπιθετικός της Ίντερ, θα καταφέρει ξανά να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο 31χρονος αμυντικός παίζει ποδόσφαιρο έχοντας ICD, δηλαδή έναν εμφυτευόμενο καρδιακό απινιδωτή, έπειτα από τα επεισόδια που είχε την τελευταία διετία.

Συγκεκριμένα το 2019, διαγνώστηκε με μυοκαρδιοπάθεια μετά από ένα επεισόδιο που είχε σε αγώνα του Άγιαξ με τη Βαλένθια στο Champions League. Λίγους μήνες αργότερα, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο δέκα λεπτά πριν από τη λήξη του φιλικού του Άγιαξ με τη Χέρτα.

Πρόσφατα ο Κρίστιαν Έρικσεν υπέστη καρδιακή ανακοπή στον αγώνα με την Φινλανδία για την πρεμιέρα του Euro και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, όπου και πήρε εξιτήριο. Ο άσος της Ίντερ αποφάσισε να προχωρήσει στην τοποθέτηση του βηματοδότη, ακούγοντας έτσι τις συμβουλές των γιατρών.

Ο Ντάλεϊ Μπλιντ, σε συνέντευξή του στο «Metro» αναφέρθηκε στον Κρίστιαν Έρικσεν, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως θα καταφέρει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

«Οι εικόνες από την Κοπεγχάγη με τον Κρίστιαν να βρίσκεται πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο είχαν τόσο μεγάλο αντίκτυπο σε μένα. Αυτές οι εικόνες ήταν τόσο αναγνωρίσιμες για μένα. Ήταν τόσο πραγματικό και πάλι και συναισθηματικό για μένα.

Όταν μου συνέβη αυτό, όλοι μου έλεγαν ότι τελείωσα ως παίκτης, ότι δεν θα μπορούσα να παίξω ξανά. Κοιτάξτε όμως πού βρίσκομαι σήμερα. Γι 'αυτό λέω σε όλους. "Αφήστε τον Κρίστιαν ήσυχο".

Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου. Το έκανα, αλλά ήταν δύσκολο. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούσα να παίξω ξανά στο ανώτερο επίπεδο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι πρέπει να νιώσετε ελεύθεροι στο μυαλό σας.

Δεν φοβόμουν. Ήμουν απίστευτα χαρούμενος που μου επέτρεψαν να παίξω ξανά ποδόσφαιρο και να επιστρέψω στην ομάδα. Μόλις οι γιατροί σου πουν ότι είσαι εντάξει για να παίξεις ξανά, αισθάνεσαι μόνο την ένταση και τον ενθουσιασμό του παιχνιδιού, όχι την ένταση του φόβου», ήταν τα λόγια του έμπειρου αμυντικού.

 

EURO Τελευταία Νέα