Ενα 7χρονο αγόρι έκανε έρανο για να αγοράσει απινιδωτές για την ομάδα του (pic)

Ενα 7χρονο αγόρι έκανε έρανο για να αγοράσει απινιδωτές για την ομάδα του (pic)

Κώστας Τόπας
Ενα 7χρονο αγόρι έκανε έρανο για να αγοράσει απινιδωτές για την ομάδα του (pic)
Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε ένα 7χρονο αγόρι του Τσέσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς έκανε έρανο για να αγοράσει απινιδωτές και να τους δωρίσει στην ποδοσφαιρική του ομάδα και στην πόλη του.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη που τον είδε να καταρρέει στο χορτάρι του «Πάρκεν Στάντιον» και αργότερα να διασώζεται σε ζωντανή μετάδοση.

Πλέον όμως ο Δανός μεσοεπιθετικός είναι καλά στην υγεία του, ευχαρίστησε τον κόσμο για τις ευχές του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση, όπου του τοποθέτησαν μάλιστα βηματοδότη.

Βλέποντας το περιστατικό με τον Έρικσεν, ο 7χρονος Όσκαρ Τζόουνς, από την κομητεία του Τσέσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου, προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση.

Αποφάσισε να ξεκινήσει έρανο προκειμένου να αγοράσει απινιδωτές. Ηλπιζε να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει μόνο έναν για την ποδοσφαιρική ομάδα όπου αγωνίζεται.

Ωστόσο, ο κόσμος «αγκάλιασε» την προσπάθεια του, με αποτέλεσμα ο μικρός Όσκαρ να συγκεντρώσει ένα ποσό των 6.000 ευρώ. Πλέον στοχεύει να αγοράσει τουλάχιστον πέντε ακόμη απινιδωτές θέλοντας να τους δωρίσει στον δήμο του.

«Είχαμε μια συζήτηση για το τι συνέβη στον Έρικσεν και η απάντηση του Όσκαρ ήταν "τι θα συνέβαινε σε κάποιον αν γινόταν στην ομάδα μας;". "Είναι φρικτό, άλλά είναι κάτι που μπορεί και να αποφευχθεί", του απάντησα. Έτσι αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα για έναν απινιδωτή για να τα δώσει στην ομάδα του», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του γι' αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία του γιου του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα