Ο όμιλος του θανάτου, τους έχει όλους ζωντανούς!

Ο όμιλος του θανάτου, τους έχει όλους ζωντανούς!
Πορτογαλία – Γαλλία και Γερμανία – Ουγγαρία στην τελευταία αγωνιστική, σε ένα τρελό γκρουπ, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα, με τους Μαγυάρους να προσδίδουν στην εξίσωση τον απρόβλεπτο παράγοντα “X”.

«Θα πάρω μαζί μου βαλίτσες και τσιγάρα για έναν μήνα. Πάμε για να το πάρουμε»! Ο Φερνάντο Σάντος σε μία σπάνια κρίση δημόσιας ειλικρίνειας, είχε φανεί ίσως κατιτίς περισσότερο αισιόδοξος, βγάζοντας μια άγνοια κινδύνου, παράταιρη για τον χαρακτήρα του. Από την άλλη βέβαια, γιατί να μην το έκανε; Εκείνος οδήγησε την Πορτογαλία στην κορυφή της Ευρώπης και πέραν του Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει στη φαρέτρα του ένα τρομερό οπλοστάσιο. Η αλήθεια είναι ότι πήγε στο ραντεβού ως κάτοχος του τίτλου. Μόνο που στην ανάγνωση του γκρουπ, το παρεάκι με την παγκόσμια πρωταθλήτρια και την πλέον επιτυχημένη Εθνική όλων των εποχών (Γερμανία), δεν ενδεικνυόταν για βαρυσήμαντες εξαγγελίες. Και όπως αποδείχτηκε, ο Πορτογάλος εκλέκτορας θα μπορούσε να είναι πιο φειδωλός.

Ο 6ος όμιλος ονομάστηκε “όμιλος του θανάτου” και αποτελεί ήδη μία από τις πιο δύσκολες εξισώσεις που έχουν υπάρξει. Και σε αυτό συνέβαλαν διάφορα δεδομένα, με την ανταγωνιστικότητα της Ουγγαρίας να είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας “
X”. Οποιος δεν τη νικήσει, αυτομάτως αποκτά πρόβλημα. Και σε πρώτη φάση φαίνεται να το έχει η Γαλλία. Εκείνη ήταν που έμεινε μαζί της στο 1-1 και πάλι καλά που το πήρε, καθώς οι Μαγυάροι προηγήθηκαν και επέδειξαν ένα σπάνιο θράσος και άγνοια κινδύνου.

Το ίδιο έκαναν και στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία, η οποία έβαλε το πρώτο από τα τρία γκολ της στο 84'. Μέχρι τότε ήταν απολύτως μπλοκαρισμένη. Και τώρα σειρά έχει η Γερμανία, που έχει δείξει δύο πρόσωπα και κανείς δεν ξέρει πώς θα εμφανιστεί σε αυτό το ματς. Αλλωστε, η Ουγγαρία εάν νικήσει, παίζει γερά κι εκείνη για πρόκριση. Ακόμα και απ' ευθείας, στην περίπτωση που η Γαλλία καθαρίσει τους Πορτογάλους.

Βαθμολογία
1. Γαλλία 4 (2-1)
2. Γερμανία 3 (4-3)
3. Πορτογαλία 3 (5-4)
4. Ουγγαρία 1 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (23/06, 22:00)
Γερμανία – Ουγγαρία
Πορτογαλία – Γαλλία

Αυτό πάντως το σενάριο με 2η την Ουγγαρία δεν το λες και το πιο πιθανό. Οπότε το αφήνουμε εκτός των συνδυασμών. Την ισοπαλία ωστόσο, δεν μπορεί να την αποκλείσει κανείς. Αφού το έκαναν με τους Τρικολόρ, μπορούν να το επαναλάβουν και με τα Πάντσερ. Και εκεί είναι που πραγματικά θα γίνει χαμός, καθώς θα τα αφήσουν στους τέσσερις βαθμούς να αγωνιούν για το άλλο παιχνίδι του γκρουπ. Αυτό που στο προηγούμενο
Euro ήταν ο τελικός και που τώρα έχει το ίδιο ... άρωμα.

Η λογική όμως ορίζει ότι οι Γερμανοί με την υπέροχη εμφάνισή τους και την τεσσάρα (4-2) επί της παρέας του
CR7, βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση. Οπότε, αναζητούμε τον κάτοχο του δεύτερου εισιτηρίου. Η Γαλλία δείχνει πιο σοβαρή και στην πραγματικότητα είναι η απόλυτη μηχανή. Η Πορτογαλία απογοήτευσε σε ακραίο βαθμό, αλλά είναι η κάτοχος και θα πουλήσει πανάκριβα το στέμμα της. Αλλωστε και η ισοπαλία της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Από τους έξι ομίλους, προκρίνονται οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι. Και όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο
Euro 2020, έχοντας ολοκληρωθεί η 2η αγωνιστική, ήδη οι Πορτογάλοι είναι στην καλύτερη θέση των τρίτων ομάδων, έχοντας καλύτερη διαφορά γκολ και καλύτερη επίθεση. Κατά συνέπεια, υποπροϋποθέσεις, έχουν μία μικρή πιθανότητα να περάσουν ως τέτοιοι, ακόμα και με ήττα. Αρκεί αυτή να είναι με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά. Γενικότερα, όλα δείχνουν ότι ο όμιλος δικαιώνει το σασπένς και τις προσδοκίες που τον περιέβαλαν από την κλήρωση και μετά.

Επομένως, μόνο η Γαλλία με τους τέσσερις βαθμούς μπορεί να αισθάνεται ότι λογικά έχει περάσει. Βέβαια, δεν θα ήθελε ως 3η, μιας και θα έχει άσχημα συναπαντήματα στη συνέχεια. Από την άλλη πάλι, αισθάνεται την ανωτερότητα της και ίσως να μην την απασχολεί καν ο αντίπαλος. Οπότε, την ερχόμενη Τετάρτη στις 22:00, θα υπάρχουν ανοικτές δύο οθόνες και θα ζήσουμε την απόλυτη βραδιά
Euro...


* Τα κριτήρια ισοβαθμίας γενικά!

  1. Περισσότεροι βαθμοί στα ματς των ομάδων που εμπλέκονται
  2. Διαφορά γκολ στα ματς των ομάδων που εμπλέκονται
    Ranking προκριματικών
  3. Καλύτερη επίθεση στα ματς των ομάδων που εμπλέκονται
  4. Καλύτερη διαφορά γκολ σε όλα τα ματς του ομίλου
  5. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου
  6. Περισσότερες νίκες σε όλα τα ματς του ομίλου



* Τα κριτήρια και η κατάταξη για τις καλύτερες τρίτες των ομίλων!

  1. Πορτογαλία 3 (5-4)
  2. Αυστρία 3 (3-3)
  3. Φινλανδία 3 (1-1)
  4. Ισπανία 2 (1-1)
  5. Κροατία 1 (1-2)
  6. Ελβετία 1 (1-4)


1. Βαθμοί – 2. Διαφορά γκολ – 3. Καλύτερη επίθεση – 4. Νίκες – 5. Πειθαρχικό – 6.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος