EURO 2020: Για την πρωτιά Ιταλία και Ουαλία, για τo «όνειρο» Ελβετία και Τουρκία

Βασίλης Τεμπέλης
EURO 2020: Για την πρωτιά Ιταλία και Ουαλία, για τo «όνειρο» Ελβετία και Τουρκία
Ιταλία και Ουαλία συγκρούονται στη Ρώμη για την πρώτη θέση, ενώ Ελβετία και Τουρκία θέλουν μόνο τη νίκη στο Μπακού για να ελπίζουν σε πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης.

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, Live Gazzetta -19:00)

Baku Olympic Stadium (69,870)

Ελβετία και Τουρκία θέλουν μόνο τη νίκη σε μια must win αναμέτρηση στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, για να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αντικειμενικός στόχος και των δύο είναι η πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης (ως μία εκ των καλύτερων τριών), με τους Ελβετούς να έχουν περισσότερες και ουσιαστικές πιθανότητες. Στο πρώτο ματς με την Ουαλία ήταν υποφερτή, κόντρα στην Ιταλία οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς παραδόθηκαν στην ανωτερότητα της Σκουάντρα Ατζούρα. Για την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας δεν αρκεί μόνον η νίκη - πάντα για την τρίτη θέση - αλλά είναι απαραίτητη και η διαφορά των γκολ. Με την εικόνα, ωστόσο, που έχει βγάλει δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ο Σενιόλ Γκιουνές «έδειξε» και πάλι την απειρία των περισσοτέρων παικτών του ρόστερ ως το λόγο που η πορεία της Τουρκίας δεν ήταν η αναμενόμενη με βάση τις προσδοκίες που η ίδια είχε καλλιεργήσει.

ΙΤΑΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ (ANT1, Live Gazzetta - 19:00)

Stadio Olimpico (70,634)

Από τριάρα σε τριάρα η εθνική Ιταλίας, έγινε η πρώτη χρονικά που προκρίθηκε στην επόμενη φάση τις διοργάνωσης. Δεν είναι μόνο τα σκορ και τα γκολ, αλλά και η γενική εικόνα που αφήνει η Σκουάντρα Ατζούρα με αποτέλεσμα σε κάθε ματς να είναι όλο και πιο γοητευτική. Θέλει φυσικά να δώσει ακόμη μία παράσταση στο «Ολίμπικο» και να κλειδώσει την πρώτη θέση (με νίκη ή ισοπαλία). Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ενδιαφέρεται και για το ρεκόρ, καθώς θέλει να φτάσει στο 30ό ματς δίχως ήττα, ένα σερί που ξεκίνησε από τις 10 Οκτωβρίου του 2018. Να ισοφαρίσει, δηλαδή, την ασύλληπτη επίδοση του Βιτόριο Πότσο από τις 24 Νοεμβρίου του 1935 μέχρι τις 20 Ιουλίου 1939. Εκτός θα μείνουν για προληπτικούς λόγους και για να είναι έτοιμοι στους 16 οι Φλορέντσι και Κιελίνι. Ο Βεράτι επιστρέφει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Ο Γκάρεθ Μπέιλ και οι παίκτες του διαψεύδουν τα προγνωστικά - ειδικά μετά την καθαίρεση του Ράιαν Γκιγκς λίγες ημέρες πριν το τουρνουά - και συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα. Αν δεν γνωρίσει την ήττα στη Ρώμη, κλειδώνει τη δεύτερη θέση. Αν νικήσει τη Σκουάντρα Ατζούρα θα τερματίσει στην πρώτη θέση!

 

EURO Τελευταία Νέα