Euro 2020: Ντέρμπι στο Μόναχο vol.2, Γαλλία για πρόκριση, Ισπανία για… απαντήσεις

Euro 2020: Ντέρμπι στο Μόναχο vol.2, Γαλλία για πρόκριση, Ισπανία για… απαντήσεις
Με τρία ματς στο χορταστικό σαββατιάτικο μενού συνεχίζεται η 2η αγωνιστική του Euro. Δεσπόζει το ντέρμπι Πορτογαλία-Γερμανία στο Μόναχο (19:00), νωρίτερα η ευκαιρία της Γαλλίας για 2Χ2 και πρόκριση, αυλαία με Ισπανία και ώρα για… απαντήσεις κόντρα στην Πολωνία του «Λέβα» (22:00).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΑΛΛΙΑ (ANT1, Live Gazzetta - 16:00)

Puskas Arena – Βουδαπέστη (67.215 θεατές)

Το τελικό 0-3 της πρεμιέρας σίγουρα αδίκησε τους ψυχωμένους Ούγγρους. Μπορούν άραγε να βάλουν δύσκολα και στην παγκόσμια πρωταθλήτρια; Οι Τρικολόρ εμφανίστηκαν «άτρωτοι» κι έφυγαν με το τρίποντο κόντρα στη Γερμανία στις αποσκευές τους για το ταξίδι από το Μόναχο στη Βουδαπέστη, με στόχο πια το 2Χ2 που θα «κλειδώσει» την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες.

Η δύναμη του κόσμου αποτελεί σταθερά την έξτρα ώθηση για τους Μαγυάρους, οι οποίοι έχουν να προτάξουν και εντυπωσιακή ιστορία απέναντι στους «Bleus», ο μόνος ίσως ευνοϊκός οιωνός. Από τα 8 μεταξύ τους παιχνίδια στη Βουδαπέστη, η Γαλλία έφυγε νικήτρια μόλις μία φορά, ενώ οι Ούγγροι έχουν σημειώσει και τη μεγαλύτερη νίκη τους ever σχεδόν 100 χρόνια πριν, με 13-1 τον Ιούνιο του 1927. Οι ρόλοι από τότε, όμως, έχουν αντιστραφεί για τα καλά…

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΑΝΤ1, Live Gazzetta - 19:00)

Allianz Arena – Μόναχο (14.000 θεατές)

«Τιτανομαχία» στον 6ο όμιλο, μέρος 2ο. Τα Πάντσερ στάθηκαν αξιοπρεπώς για το status quo τους, έχασαν, όμως, την παρτίδα από τη Γαλλία και δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια, αν δεν θέλουν να ρισκάρουν την πρόκριση στα σενάρια της 3ης θέσης.

Με τον ρέκορντμαν συμμετοχών, γκολ και νικών σε Euro, Κριστιάνο Ρονάλντο να μπαίνει δυναμικά στο τουρνουά, οι πρωταθλητές Ευρώπης του Φερνάντο Σάντος απέβαλαν το άγχος, έχτισαν ψυχολογία και με την ποιότητά τους να «βγάζει» μάτι κόντρα στην Ουγγαρία (ανεξάρτητα από το ζόρικο 3-0 στο φινάλε), ίσως ξεκινούν με ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στο σύνολο του Γιόακιμ Λεβ. Η επιστροφή του Λέον Γκορέτσκα στην 11άδα μετά τον τραυματισμό του στον μηρό μπορεί, βέβαια, να αλλάξει την εξίσωση, προσδίδοντας «ένεση» ποιότητας κι ενέργειας στη μεσαία γραμμή.

Αυτή θα είναι η 19η αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τη Νασιονάλμανσαφτ να είναι αήττητη στα 15 από τα προηγούμενα 18 και να έχει επικρατήσει και στις τέσσερις σερί τελευταίες «μονομαχίες» σε μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ 2006, Euro 2008, Euro 2012, Μουντιάλ 2014).

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ (ΑΝΤ1, Live Gazzetta – 22:00)

La Cartuja – Σεβίλλη (18.000 θεατές)

«Θα προσπαθήσουμε να παίζουμε με τον δικό μας τρόπο σε κάθε ματς». Η δήλωση του Λουίς Ενρίκε προμηνύει ακόμη μία εμφάνιση που η Ισπανία θα αγγίξει ρεκόρ σε συνολικές πάσες, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να βρει και την ουσία. Κι όπου ουσία, ίσον γκολ. Η πρεμιέρα κόντρα στη Σουηδία ήταν σκέτη απογοήτευση για τη Φούρια Ρόχα και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον όμιλο η νίκη είναι μονόδρομος για να μη διακινδυνεύσει μέχρι και την 3η θέση στην τελευταία αγωνιστική.

Η Πολωνία του Πάουλο Σόουζα δύσκολα θα κλειστεί τόσο στα καρέ της και το ερώτημα είναι αν μπορεί να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ήταν απελπιστικά μόνος κόντρα στη Σλοβακία.

Μπροστά σε 18.000 φιλάθλους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι μετά το 1959, με τους Ίβηρες να μετρούν 8 νίκες στις συνολικά 10 μεταξύ τους συναντήσεις.

 

EURO Τελευταία Νέα