Ρονάλντο: Το νέο ρεκόρ και η κατάρα που κυνηγάει να «σπάσει» κόντρα στη Γερμανία (vids)

Κώστας Τόπας
Ρονάλντο: Το νέο ρεκόρ και η κατάρα που κυνηγάει να «σπάσει» κόντρα στη Γερμανία (vids)
Ο Πορτογάλος αστέρας δεν έχει καταφέρει να σκοράρει απέναντι στην Γερμανία, την οποία έχει ήδη αντιμετωπίσει τέσσερις φορές.

Η Πορτογαλία προσπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο της Ουγγαρίας (3-0) την περασμένη αγωνιστική στο Euro, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο 36χρονος επιθετικός με τα δύο τέρματα που πέτυχε έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Euro με 11 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον σπουδαίο Μισέλ Πλατινί με 9. Συνολικά, έχει ήδη σκοράρει 106 γκολ με την εθνική του ομάδα σε 176 παιχνίδια, αλλά δεν έχει καταφέρει να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ.

Καμία νίκη και κανένα γκολ απέναντι στα «πάντσερ»

Συγκεκριμένα, ο «CR7» δεν έχει σκοράρει αλλά και δεν έχει κερδίσει ποτέ την εθνική Γερμανίας, την οποία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (19/06, 19:00, ANT1, Live Gazzetta), για πέμπτη φορά, στο Euro 2020, στο Μόναχο. Ο Ρονάλντο έκανε το ντεμπούτο του εναντίον των Γερμανών στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, όπου τότε τα «πάντσερ» επικράτησαν με 3-1. Παρά τις όσες προσπάθειες κατέβαλε ο Ρονάλντο για να βρει δίχτυα, δεν τα κατάφερε καθώς το μοναδικό γκολ των Πορτογάλων το είχε πετύχει ο Νούνο Γκόμες.

Δύο χρόνια αργότερα, οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στον προημιτελικό του Euro 2008. Ο Πορτογάλος αστέρας ήταν και πάλι βασικός αλλά έμεινε ξανά «άσφαιρος» ενώ η ομάδα του γνώρισε τον αποκλεισμό με 3-2 στους «8» της διοργάνωσης, από την παρέα του Σβάινσταϊγκερ.

Το 2012 η... κατάρα του Ρονάλντο μη σκοράρει απέναντι στου Γερμανούς συνεχίστηκε. Τότε, η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ είχε ξεκινήσει με νίκη στο Euro 2012, καθώς επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας χάρη σε γκολ του Μάριο Γκόμεθ.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο Μουντιάλ του 2014. Οι Πορτογάλοι ηττήθηκαν με 4-0 από του Γερμανούς και ο Ρονάλντο πρόσθεσε ακόμη ένα παιχνίδι που δεν βρήκε δίχτυα.

Μετράει 360 λεπτά «ξηρασίας» κόντρα στη Γερμανία

Ετσι, ο μεγάλος σταρ της εθνικής Πορτογαλίας μετράει πλέον τέσσερα παιχνίδια και 360 λεπτά «ξηρασίας» εναντίον της Γερμανίας, μία από τις 10 ομάδες που δεν έχει σκοράρει έχοντας παίξει περισσότερα από ένα παιχνίδια. Οι άλλες ομάδες είναι η Γαλλία (έξι αγώνες), η Αλβανία (τέσσερις), η Βραζιλία και η Αγγλία (τρεις) το Πράσινο Ακρωτήρι (τρεις), η Ιταλία (τρεις) το Λιχτενστάιν (τρεις), η Ιρλανδία (τρεις) και η Τουρκία (δύο).

Στόχος του Ρονάλντο, αυτό το Σάββατο (19/06, 19:00, ANT1, Live Gazzetta) να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε με την Ουγγαρία, να σκοράρει, να «σπάσει» την κατάρα με τους Γερμανούς και να γράψει ξανά ιστορία με χρυσά γράμματα.

 

EURO Τελευταία Νέα