EURO 2020: Έτοιμες να πετάξουν Ολλανδία και Βέλγιο, με την πλάτη στον τοίχο Ουκρανία και Βόρεια Μακεδονία

Βασίλης Τεμπέλης
EURO 2020: Έτοιμες να πετάξουν Ολλανδία και Βέλγιο, με την πλάτη στον τοίχο Ουκρανία και Βόρεια Μακεδονία
Σπουδαίες αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική με Βέλγιο, Ολλανδία και Αυστρία να θέλουν να πετάξουν για πρόκριση και τις Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία και Δανία να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ANT1, Live Gazzetta – 16:00)

Arena Națională - Βουκουρέστι (55.634)

Ουκρανία και Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησαν με το αριστερό στη διοργάνωση, καθώς μετά την πρώτη αγωνιστική έμειναν χωρίς βαθμό. Θα κυνηγήσουν τους πρώτους τους και φυσικά τη νίκη στο Βουκουρέστι, γιατί όποιος χάσει... χάνεται και πιθανότατα θα δει το τρένο να φεύγει χωρίς αυτόν. Οι παίκτες του Αντρέι Σεβτσένκο γύρισαν από την... κόλαση στο Άμστερνταμ, αλλά στο τέλος έμειναν με άδεια τα χέρια καθώς ο Ντούμφρις χάρισε τη νίκη στους Οράνιε. Θέλει να κάνει την υπέρβαση σε αυτή τη διοργάνωση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν θυμηθεί την ξέφρενη πορεία στα προκριματικά (αήττητη, πάνω από την Πορτογαλία). H εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας παρέμεινε στη ρουμανική πρωτεύουσα, όπου έπαιξε και το ματς της πρεμιέρας. Άντεξε 78 λεπτά κόντρα στην Αυστρία, αλλά λύγισε στο τέλος. Με ηγέτη και σκόρερ του μοναδικού γκολ τον Γκόραν Πάντεφ θέλει ν' αποδείξει ότι δεν θα επαναπαυτεί την επιτυχία της παρθενικής συμμετοχής, αλλά θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Αυτή θα είναι η πέμπτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, έχουν συναντηθεί και στα προκριματικά της διοργάνωσης παλαιότερα.

ΔΑΝΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ (ΑΝΤ1, Live Gazzetta - 19:00)

Parken - Κοπεγχάγη (38.065)

Η Δανία κοντράρεται στην Κοπεγχάγη με το Βέλγιο σε έναν όμιλο, ο οποίος με τη νίκη (1-0) της Ρωσίας επί της Φινλανδίας το απόγευμα της Τετάρτης έχει μπλέξει αρκετά. Στο πρώτο ματς οι Δανοί γνώρισαν την ήττα, εμφανώς επηρεασμένοι από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν που συγκλόνισε όλη την υφήλιο. Όλα καλά με τον 29χρονο και αυτό ήταν πιο σημαντικό από οποιαδήποτε αποτέλεσμα και οποιαδήποτε βαθμολογία. Στο αγωνιστικό σκέλος οι παίκτες του Χιούμλαντ θέλουν τη νίκη όχι μόνο για την αφιερώσουν στον Κρίστιαν, αλλά γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν εκτός. Το Βέλγιο στο πρώτο ματς νίκησε 3-0 τη Ρωσία με πρωταγωνιστή τον Ρομελού Λουκακού (αφιέρωσε τα γκολ στον συμπαίκτη του στην Ίντερ) και επιβεβαίωσε γιατί θεωρείται ως εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στη μάχη μπαίνει και ο Κέβιν ντε Μπρόινε, ο οποίος απουσίασε από την πρεμιέρα. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ με νίκη πετούν για πρόκριση, σε περίπτωση νίκης των Δανών όλοι θα έχουν από 3 βαθμούς και τα πάντα θα είναι ορθάνοικτα. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στο Nations League με τους Βέλγους να πανηγυρίζουν τη νίκη και στα δύο ματς.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ (ΑΝΤ1, Live Gazzetta - 22:00)

Johan Cruijff Arena - Άμστερνταμ (55.500)

Ευκαιρία να πετάξουν για την επόμενη φάση έχουν η Ολλανδία και η Αυστρία, οι οποίες ξεκίνησαν με το δεξί και πανηγύρισαν τη νίκη στην πρεμιέρα τους στο Euro. Έχουν από τρεις βαθμούς, αντίθετα στον τρίτο όμιλο δεν έχουν βαθμό η Ουκρανία και η Βόρεια Μακεδονία. Οι Οράνιε έκαναν τα εύκολα - δύσκολα κόντρα στην Ουκρανία, πήραν όμως τη νίκη (3-2) και λυτρώθηκαν. Στη μάχη ρίχνεται και ο Ματάις ντε Λιχτ, ο οποίος έλειψε στο ντεμπούτο της ομάδας στη διοργάνωση. Οι Αυστριακοί συνάντησαν αντίσταση από τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά με δύο γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης πήραν τη νίκη. Δεν θα έχουν σε αυτήν την αναμέτρηση τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο οποίος τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για τις χυδαίες ύβρεις που εξαπέλυσε προς τον Ντέγιαν Αλιόσκι. Προσπάθησε κάπως να διορθώσει τις εντυπώσεις με δημόσιο μήνυμά του, όπου παραδεχόταν ότι ειπώθηκαν πολλά πάνω στην ένταση της στιγμής, δεν απέφυγε όμως την ελάχιστη ποινή). Η Ολλανδία βγάζει ποιότητα μπροστά, αν βελτιώσει και την αμυντική συμπεριφορά θέτει γερή υποψηφιότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα