Οι Αγγλοι διεθνείς θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν τα ματς του Euro

Οι Αγγλοι διεθνείς θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν τα ματς του Euro

Κώστας Τόπας
Οι Αγγλοι διεθνείς θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν τα ματς του Euro
Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Αγγλίας, θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν τα παιχνίδια του Euro, παρά τις όποιες αντιδράσεις έχουν υπάρξει από άλλες ομάδες.

Πριν από μερικές ημέρες η εθνική Κροατίας και η εθνική Σκωτίας, γνωστοποίησαν πως δεν θα γονατίζουν πριν τα ματς. Μια κίνηση που στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πια καθιερωθεί, καθώς δεικνύει την αλληλεγγύη του ποδοσφαίρου έναντι των θυμάτων του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Ωστόσο, οι Άγγλοι φαίνονται αμετακίνητοι, καθώς όπως τόνισε ο αμυντικός της εθνικής Αγγλίας, Τάϊρον Μινγκς, θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν τα παιχνίδια του Euro, παρά τις όποιες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από αυτή την πρωτοβουλία.

Από την άλλη βέβαια, η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, είναι ενάντια σε αυτή τη κίνηση, λέγοντας πως δεν υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες.

«Όλοι έχουν δικαίωμα στην γνώμη τους. Η υπουργός Εσωτερικών, είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που αντιτίθενται στην γονυκλισία ή που αρνούνται να την υπερασπισθούν. Έχουμε τις δικές μας πεποιθήσεις για το τι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ως παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν και να υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουμε. Στο Γουέμπλεϊ, υπήρξε μια εξαιρετικά θετική αντίδραση στην χειρονομία μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εκλείψει η μειονότητα που αρνείται να αποδεχτεί τους λόγους ή δεν συμφωνεί με αυτήν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 28χρονος αμυντικός της Αστον Βίλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

EURO Τελευταία Νέα