ΕURO 2020: Ιταλία για πρόκριση, με την πλάτη στον τοίχο η Τουρκία!

ΕURO 2020: Ιταλία για πρόκριση, με την πλάτη στον τοίχο η Τουρκία!
To μενού έχει ξανά τρία πιάτα! Ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό! Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε, τα μεγάλα φαβορί έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης, ωστόσο η 2η στροφή θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τα εισιτήρια για τους «16».

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΡΩΣΙΑ (16.00 - ANT1)

Πρώτη συμμετοχή σε EURO, μια τελική προσπάθεια, πρώτο γκολ και ιστορική νίκη 1-0 κόντρα στη Δανία! Βέβαια, την περίμεναν διαφορετικά, χωρίς εφιαλτικές στιγμές, όπως αυτή της κατάρρευσης του Κρίστιαν Ερικσεν. Οι Φινλανδοί με σκόρερ τον Πόγιανπαλο και MVP τον Χράντετσκι μπήκαν δυνατά στη μάχη της πρόκρισης κι ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Ρώσους θα είναι και το εισιτήριο για τους «16». Βέβαια, τελευταία φορά που σκόραραν κόντρα στον σημερινό αντίπαλο ήταν το 1995! Απέναντι σε ποιον; Στον νυν κόουτς των Ρώσων, Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ!

Οι Ρώσοι λησμόνησαν τα αδέλφια Μπερεζούτσκι, μιας και η άμυνά τους κόντρα στους Βέλγους (0-3) έμοιαζε με παιδική χαρά! Ναι, λες κι από το 2016 μεταφέρθηκαν αμέσως στο 2021, σα να μη μεσολάβησε ποτέ το Μουντιάλ του 2018. Αν δεν αλλάξει αμυντικά, τότε θα φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τη διοργάνωση. Τρεις σερί ήττες στο τουρνουά όμως ΠΟΤΕ δεν έκανε τέσσερις! Κουζιάεβ, Ζιρκόβ και Τσερίσεβ «πονάνε» και μαζί τους και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός!

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΟΥΑΛΙΑ (19.00 - ANT1)

Η Τουρκία των προκριματικών αγνοείται! Η πρεμιέρα της ομάδας του Γκιουνές ήταν σκέτη θλίψη. Αυτή η ομάδα προοριζόταν για έκπληξη του EURO; Θα δώσουν απαντήσεις κόντρα στην Ουαλία οι Τούρκοι; Κόντρα στην Ιταλία έπαιξε φουλ άμυνα και όταν δέχθηκε το πρώτο γκολ κατέρρευσε. Το 0-3 την έφερε με την πλάτη στον τοίχο και κόντρα στην Ουαλία η νίκη είναι μονόδρομος. Αν θέλει να κάνει τη διαφορά, καλείται να κάνει και περισσότερα από… τρία σουτ που έκανε στην πρεμιέρα!

Αντίθετα, η Ουαλία έκανε καλύτερο ξεκίνημα στο τουρνουά, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ελβετία, δείχνοντας παράλληλα πως δεν επηρεάστηκε τόσο από την αποχώρηση του Γκιγκς πριν το EURO. O Μουρ ήταν ο λυτρωτής, αλλά ο Γουόρντ αποδείχθηκε σωτήρας κι έβαλε το όνομά του στη λίστα πολλών αγγλικών ομάδων! Σύμμαχος η καλή σχέση με τα δίχτυα, μιας και έχουν αποτύχει να σκοράρουν μόλις σε ένα από τα επτά τελευταία της διοργάνωσης. Βέβαια, ο κόουτς Πέιτζ πρέπει να προσέξει την εικόνα της άμυνας στο β’ μέρος, μιας και σε αυτό το διάστημα έχει δεχθεί τα έξι από τα επτά γκολ σε τελικά EURO!

ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ (22.00 – ΑΝΤ1)

Αυτή η Ιταλία άρεσε! Αυτή η ομάδα μπήκε στα φαβορί. Νωρίς; Οι Ατζούρι πέτυχαν για πρώτη φορά σε EURO τρία γκολ, διέλυσαν με 3-0 την Τουρκία και με τη φρεσκάδα, την ταχύτητα, την κίνηση απέδειξαν πως επέστρεψαν δυναμικά στα μεγάλα ραντεβού. Στα χρόνια του Μαντσίνι η Ιταλία μετρά 82 γκολ, ενώ μόλις 14 φορές έχει παραβιαστεί η δική της εστία! Σούπερ στην έδρα της με την Ελβετία, μετρά μόλις μια ήττα (σε φιλικό) σε 24 ματς, έχοντας και 18 νίκες. Ο Ιμόμπιλε απέδειξε γιατί συγκαταλέγεται στους πιο «καυτούς» φορ, μιας ήταν ο MVP της πρεμιέρας. Αλλωστε, του... πάει το Ολίμπικο με 92 τέρματα σε 118 παρουσίες από το 2016 κι έπειτα. Πλήγμα πάντως ενόψει Ελβετίας, η απουσία του Φλορέντσι.

Με τον Σεφέροβιτς στην επίθεση δεν γίνεται… δουλίτσα! Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι Ελβετοί, βλέποντας τον φορ τους να μη μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Αλλωστε, σε 13 σουτ που επιχείρησε στα πέντε τελευταία ματς EURO δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η ομάδα του Πέτκοβιτς έχασε ευκαιρίες κόντρα στην Ουαλία, ο Εμπολό όμως ήταν μόνος και το 1-1 της έβαλε πολλά εμπόδια στον δρόμο για τους «16».

 

EURO Τελευταία Νέα