Μπεργκ για τα υβριστικά μηνύματα: «Ξεπέρασαν τα όρια, προκαλούν φαύλο κύκλο μίσους»

Μπεργκ για τα υβριστικά μηνύματα: «Ξεπέρασαν τα όρια, προκαλούν φαύλο κύκλο μίσους»
Ο Μάρκους Μπεργκ δέχθηκε χυδαία σχόλια μέσω social media για την μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο Ισπανία-Σουηδία και πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για φαύλο κύκλο διαδικτυακού μίσους.

Η Σουηδία κατάφερε με 15% κατοχή, τριπλή ζώνη άμυνας και 89 πάσες, τις λιγότερες που έχουν καταγραφεί σε ματς Εuro, να πάρει βαθμό από την εθνική Ισπανίας στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου. Και παρά το εξαιρετικό αποτέλεσμα (τηρουμένων των αναλογιών), δεν ήταν λίγοι οι ανεγκέφαλοι που επιτέθηκαν με απειλές και ύβρεις μέσω social media στον Μάρκους Μπεργκ, με αφορμή την (ανεπανάληπτη) ευκαιρία που έχασε για να δώσει προβάδισμα στη «Blagult».

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, όμως, ήταν σειρά του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού να μιλήσει και να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σουηδός φορ αντέδρασε και σε ανάρτησή του στο Instagram δήλωσε ότι όσοι τον απείλησαν «ξεπέρασαν τα όρια» και δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο μίσους, καθώς ωθούν τα παιδιά που διαβάζουν αυτά τα μηνύματα σε αντίστοιχες συμπεριφορές.

«Το πάθος ανήκει στο ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν ανήκει είναι οι απειλές, το μίσος και οι προσβολές. Χθες βράδυ, πολλοί άνθρωποι ξεπέρασαν τα όρια. Ως κοινό, είναι συνηθισμένο να συμβαίνει αυτό, αλλά δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Παιδιά και μικροί άνθρωποι μπαίνουν στα social media και διαβάζουν αυτά τα πράγματα, υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε καλύτερο κλίμα στα social media.

Σε όλους εσάς που εκτίθεστε σε ψηφιακό μίσος, θέλω να στείλω την αγάπη και τη στήριξή μου. Πρέπει να μιλάμε για αυτό και να δράσουμε, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον, στο σχολείο, στα παιδιά και τους γονείς.

«Σε αυτόν τον κόσμο, μπορεί να είναι μια λάθος στροφή στον λόφο, ένα άστοχο σουτ στις καθυστερήσεις, χιλιοστά του δευτερολέπτου και εκατοστά που σε καθορίζουν ως αθλητή από την κοινή γνώμη και τους ανθρώπους γενικότερα. Αυτό, όμως, δεν αφορά εμένα. Για μένα μετράει το ταξίδι που έκανα νμε τους αγαπημένους μου, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους ανθρώπους που με στήριξαν και βλέπουν από πού προέρχομαι και τι έχω κάνει για να φτάσω εδώ. Μπορεί να πέσεις, αλλά μετά σηκώνεσαι και ξανασηκώνεσαι, και ξανά και ξανά», ήταν το μήνυμα του 35χρονου φορ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα