EURO 2020: Πολλά τα λεφτά της UEFA παρά το εμπόδιο του κορονοϊού!

EURO 2020: Πολλά τα λεφτά της UEFA παρά το εμπόδιο του κορονοϊού!
Είναι πολλά τα λεφτά που θα πάρει η νικήτρια ομάδα του EURO, αφού με μια... τρελή πορεία μπορεί να βάλει στα ταμεία της 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η περσινή αναβολή του EURO, αλλά και το γεγονός πως η πανδημία του κορονοϊού παραμένει ένα μεγάλο εμπόδιο ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να προβεί σε περικοπές. Πάντως, τα χρήματα που θα μοιράσει η UEFA στις 24 ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά αν και μειωμένα θα δώσουν τεράστιες ανάσες στις Ομοσπονδίες. Ο αρχικός προϋπολογισμός ύψους 373 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε στα 332 εκατομμύρια ευρώ, αν και ο νικητής θα γεμίσει τα ταμεία του.

Πως θα μοιραστούν οι ομάδες αυτά τα ποσά; Ειδικότερα, όλες οι χώρες που συμμετέχουν έχουν εγγυημένα έσοδα ύψους 9.4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νίκη στους ομίλους προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ η ισοπαλία 500.000 ευρώ. Η πρόκριση στους «16» θα δώσει στις ομάδες 1.5 εκατ. ευρώ, ενώ η χώρα που θα βρεθεί στα προημιτελικά θα πάρει 2.5 εκατομμύρια. Η είσοδος στον ημιτελικό προσφέρει 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο φιναλίστ καρπώνεται με 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής με 8 εκατομμύρια ευρώ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα