Αλάμπα: Ο απροσπέλαστος Αυστριακός τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο (pic & vid)

Αλάμπα: Ο απροσπέλαστος Αυστριακός τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο (pic & vid)

Κώστας Τόπας
Αλάμπα: Ο απροσπέλαστος Αυστριακός τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο (pic & vid)
Ο έμπειρος Αυστριακός αμυντικός με την κλάση και την ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής, έδειξε πόσο δύσκολο έργο θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι επιθετικοί στο Euro.

Ο Νταβίντ Αλάμπα ο ηγέτης της Αυστρίας, οδήγησε την ομάδα του σε μία αγχωτική αλλά στο τέλος άνετη νίκη με 3-1 επί της Βόρειας Μακεδονίας.


Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως το έργο των παικτών της Βόρειας Μακεδονίας δεν θα ήταν εύκολο απέναντι στην αυστριακή άμυνα. Πόσω μάλλον απέναντι στον Νταβίντ Αλάμπα. Τον βράχο των Αυστριακών και αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Αυστρία παρατάχθηκε με ένα 3-1-4-2, αλλά με τον Αλάμπα να ανεβαίνει απ' τα στόπερ και να γίνεται ακόμα ένας μέσος με ικανότητα να δημιουργήσει. Ωστόσο, τα μέτρα που έπαιρνε στο γήπεδο δεν ήταν αρκετά για να βοηθήσουν την εθνική του ομάδα στο να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.


Μέχρι όμως το 78’ όταν ο 28χρονος αμυντικός πέρασε στο κέντρο και η άμυνα έμεινε με 2 στόπερ. Ο Αλάμπα ήταν αυτός που στο 78' έβγαλε τη σέντρα απ' τα αριστερά, με τον Γκρέγκοριτς να προλαβαίνει την έξοδο του Ντιμιτριέβσκι και να γράφει το 2-1. Με αυτόν τον τρόπο βοήθησε και την ομάδα του να απελευθερωθεί και στο τέλος να φτάσει στη νίκη με 3-1.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Τα νούμερα του άλλωστε φανερώνουν ότι κανένας άλλος παίκτης του γηπέδου, είτε της Αυστρίας είτε της Βόρειας Μακεδονίας δεν πέτυχε όσα ο Αυστριακός αμυντικός. Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς, έχοντας τις περισσότερες επαφές με την μπάλα (114!), και 100% επιτυχία σε επιτυχημένα τάκλιν και 5/5 κερδισμένες μονομαχίες.

Εκτός όμως από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο Αλάμπα ξεχώρισε για την δημιουργικότητα του στο γήπεδο, έχοντας 93/99 εύστοχες πάσες, 2 εύστοχες σέντρες, δημιούργησε δύο ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία ήταν και η ασίστ στον Γκρεγκόριτς. Βέβαια, το χαμηλό επίπεδο της Βόρειας Μακεδονίας μπορεί να μην ήταν ιδανικό για συμπεράσματα, αλλά ακόμα κι έτσι ο Νταβίντ Αλάμπα, έδειξε ότι οι επόμενοι αντίπαλοι της Αυστρίας δεν θα έχουν εύκολο έργο απέναντι του.


Η Ρεάλ χτύπησε λίρα 100


Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια ο Νταβίντ Αλάμπα πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Μπάγερν Μονάχου. Όπως φάνηκε δεν χρειάστηκαν μέρες προκειμένου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αλλωστε, για έναν παίκτη με τη δική του ποιότητα και τις παραστάσεις του αυτό δεδομένα δε θα ήταν δύσκολο να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Δεν ήταν λίγες οι ομάδες που «μονομάχησαν» για την απόκτηση του. Στην Ισπανία είχε κερδίσει τις εντυπώσεις της Μπαρτσελόνα αλλά και της Ρεάλ. Ο Ρόναλντ Κούμαν επιθυμούσε την απόκτησή του μιας και τα πολλά αμυντικά προβλήματα των «μπλαουγκράνα» κόστισαν σε σοβαρό βαθμό φέτος. Ωστόσο, οι Καταλανοί δεν έπαιζαν μόνοι τους.

Η Ρεάλ τον είχε βάλει στα στάνταρ της και προσπαθούσε υπό άκρα μυστικότητα να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ κινήθηκε αστραπιαία καταλαμβάνοντας θέση φαβορί στη κούρσα με έπαθλο τον 28χρονο. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν ήταν πολλές. Ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων έπεισε τον Αλάμπα να βάλει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο, με διόλου ευκαταφρόνητες αποδοχές, αφου για κάθε χρόνο του συμβολαίου του θα αυξάνει κατά 12 εκατομμύρια ευρώ τον τραπεζικό του λογαριασμό.


Το σίγουρο είναι πως σε περίπτωση που και ο Σέρχιο Ράμος παραμείνει στο ρόστερ των «μερένγκες» και τη νέα σεζόν, τότε η Ρεάλ θα έχει ένα ισχυρό αμυντικό δίδυμο, μετά από χρόνια...

 

EURO Τελευταία Νέα