Ο Φαμπρίς Μουάμπα για τον Έρικσεν: «Είπα μέσα μου "όχι πάλι", προσευχόμουν να συνέλθει» (vid)

Ο Φαμπρίς Μουάμπα για τον Έρικσεν: «Είπα μέσα μου "όχι πάλι", προσευχόμουν να συνέλθει» (vid)

Ο Φαμπρίς Μουάμπα για τον Έρικσεν: «Είπα μέσα μου "όχι πάλι", προσευχόμουν να συνέλθει» (vid)
Ο Φαμπρίς Μουάμπα, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακή προσβολή το 2012 εν ώρα αγώνα με τη Μπόλτον, μίλησε για το αντίστοιχο, σοκαριστικό περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν και χαρακτήρισε το γεγονός ότι είναι ζωντανός ως το καλύτερο πράγμα που μπορεί να βγει από το φετινό Euro.

Στις 17 Μαρτίου του 2012, ήταν ο Φαμπρίς Μουάμπα που είχε καταρρεύσει στο ματς της Μπόλτον κόντρα στην Τότεναμ για το FA Cup, προκαλώντας τρόμο και σοκ σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Το βράδυ της 12ης Ιουνίου του 2021, εννέα και πλέον χρόνια μετά, ο Κρίστιαν Έρικσεν έζησε τον ίδιο εφιάλτη, με τις εικόνες από το «Parken Stadium» να συγκλονίζουν και να θυμίζουν την υπέρτατη δύναμη της ζωής και της ανθρωπιάς.

Αφού για αρκετή ώρα ο πλανήτης παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και προσεύχονταν για να ξεφύγει από τον κίνδυνο, ο Δανός χαφ συνήλθε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υποβάλλεται σε συνεχείς εξετάσεις.

Μετά, λοιπόν, το πρώτο κύμα καθησυχασμού για την υγεία του, ο εξίσου άτυχος, Μουάμπα, ο οποίος είναι μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Έρικσεν και είχε αναγκαστεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 24 του μετά τη σοβαρή του περιπέτεια, μίλησε για το γεγονός, θυμήθηκε τη δική του εμπειρία και χαρακτήρισε ως την κορυφαία στιγμή ήδη από το φετινό Euro το ότι ο παίκτης της Ίντερ ξύπνησε.

«Είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να βγει από το Euro 2020. Άσχετα από το ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο, το σημαντικό είναι ότι ο Κρίστιαν είναι καλά, είναι υγιής, αν μπορεί και θυμάται πρόσωπα ακόμη καλύτερα. Αυτός είναι πλέον έχει σημασία στο φετινό Euro, να σιγουρευτούμε ότι ο Κρίστιαν μπορεί να πάει σπίτι του σώος και αβλαβής και να βοηθήσουν οι άνθρωποί του να ξεκινήσει από εκεί την αποθεραπεία του.

«Το έβλεπα το ματς και όταν συνέβη, το τηλέφωνό μου άρχισε να χτυπά σαν τρελό και είπα "Όχι πάλι, σε παρακαλώ". Είναι ένα συναίσθημα που δεν θέλω να βιώσω ξανά. Είναι συναισθήματα που έπρεπε να βάλω στην άκρη και το να βλέπεις κάποιον άλλον να περνάει τα ίδια, σκέφτεσαι "Σε παρακαλώ, ξεπέρασέ το" και ότι άλλο γίνει είναι απλά δευτερεύον»

Θυμηθείτε τη σοκαριστική στιγμή από το Τότεναμ-Μπόλτον του 2012:

 

EURO Τελευταία Νέα