Μαντσίνι: Συγκινητικό γράμμα ενόψει Euro, για τη χαρά που στερήθηκαν όλοι με τον κορονοϊό

Μαντσίνι: Συγκινητικό γράμμα ενόψει Euro, για τη χαρά που στερήθηκαν όλοι με τον κορονοϊό

Κώστας Ζάλιαρης
Μαντσίνι: Συγκινητικό γράμμα ενόψει Euro, για τη χαρά που στερήθηκαν όλοι με τον κορονοϊό
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με μια τρομερή ανοιχτή επιστολή προς τον κόσμο της Ιταλίας δίνει το σύνθημα για την έναρξη του φετινού Euro και καλεί όλους τους συμπατριώτες του να ενωθούν για να ξεχάσουν το δύσκολο 2020 και να χαρούν ξανά με την μπάλα...

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Ιταλίας λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και την πρεμιέρα της «σκουάντρα ατζούρα» κόντρα στην Τουρκία, συγκίνησε με τα λόγια του.

Θυμήθηκε όσα δύσκολα πέρασε η ανθρωπότητα μέσα στο 2020, κάλεσε τον κόσμο να κάνει λίγη υπομονή ακόμα και να συνεχίσει να είναι δυνατός και στάθηκε στην μεγάλη ευκαιρία για χαρά και ξέγνοιαστες στιγμές με το φετινό Euro.

«Ήταν μια χρονιά που αλλάξαμε όλοι τις συνήθειές μας, ορισμένοι έμειναν μήνες μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ορισμένοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα... Τα πιο απλά πράγματα είχαν γίνει τα πιο περίπλοκα... Δεν ήταν εύκολο, όμως όλοι τα κατάφεραν με τον τρόπο τους...» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προτού φωνάξει δυνατά «Forza Azzuri»!

Αναλυτικά η επιστολή του:

Αγαπητή Ιταλία,

φαίνεται σαν να πέρασε μια αιωνιότητα αππό το απόγευμα εκείνο που εξασφαλίσαμε την πρόκριση στο ματς με την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2019 και μέσα στην ευφορία μας είχαμε μπροστά μας την δυνατότητα να επιστρέψουμε στο “Ολίμπικο” έπειτα από λίγους μήνες με τρομερή αθλητική ικανοποίηση.

Το 2020 υποτίθεται ότι θα ήταν η χρονιά της μεγάλης μας χαράς, η χρονιά που θα μοιραζόμασταν ευχάριστες στιγμές όλοι μαζί, όμως, ξέρουμε όλοι τι συνέβη...

Ήταν μια χρονιά που αλλάξαμε όλοι τις συνήθειές μας, ορισμένοι έμειναν μήνες μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ορισμένοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα... Τα πιο απλά πράγματα είχαν γίνει τα πιο περίπλοκα... Δεν ήταν εύκολο, όμως όλοι τα κατάφεραν με τον τρόπο τους...

Οι συνέπειες της πανδημίας παραμένουν και είναι μπροστά μας και θα πρέπει για καιρό ακόμα να είμαστε δυνατοί.

Ο αθλητισμός σε τέτοιες στιγμές, όπως έχω ξαναπεί, είναι το εργαλείο της ζωής μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε καλύτερα και να διώξουμε τις άσχημες σκέψεις. Ο αθλητισμός μπορεί να μας δώσει ευχάριστα συναισθήματα.

Ποτέ άλλοτε δεν το είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη...

Η εθνική μας ομάδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες ώρες, θα εκπροσωπήσει φανταστικούς και αποφασισμένους ανθρώπους και εγώ υπόσχομαι ότι μαζί με το επιτελείο μου και τους 26 ποδοσφαιριστές θα τιμήσουμε αυτή τη χώρα σε κάθε λεπτό της παρουσίας μας.

Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια μας θα είναι στιγμές ενότητας για όλους τους Ιταλούς. Θα υπάρχουν στιγμές ευχάριστες που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε ό,τι έχουμε περάσει.

Θα παίξουμε με επίγνωση της δύναμης της φανέλας και των Ιταλών πολιτών.

Θα τιμήσουμε κάθε λεπτό μας στο γήπεδο, θα είμαστε σαν παιδιά που μπαίνουν στο γήπεδο να παίξουν μπάλα, αλλά και γνωρίζοντας τις ευθύνες μας για το γεγονός πως εκπροσωπούμε μια πολύ δυνατή χώρα και μια από τις πιο όμορφες.

Ενωμένοι κάτω από τον μπλε ουρανό, φορώντας την μπλε εμφάνιση, ας φωνάξουμε όλοι μαζί τον στίχο που ενώνει περισσότερους από 60 εκατομμύρια Ιταλούς:

Forza Azzuri!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα