EURO: Δύο νίκες της Ελλάδας στα Top-10 «σοκ» από το BBC! (vids & poll)

EURO: Δύο νίκες της Ελλάδας στα Top-10 «σοκ» από το BBC! (vids & poll)

EURO: Δύο νίκες της Ελλάδας στα Top-10 «σοκ» από το BBC! (vids & poll)
Δύο από τα έξι «θαύματα» της Ελλάδας στο Euro 2004 συγκαταλέχθηκαν στη λίστα του BBC με τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού βάσει πιθανοτήτων! Ψηφίστε την πιο... σοκαριστική επιτυχία της Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Η λίστα των πιο απρόσμενων επιτυχιών στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου περιλαμβάνει με χρυσά γράμματα το όνομα της εθνικής Ελλάδος. Το Euro 2004 μνημονεύεται ακόμη και σήμερα στους απανταχού ουδέτερους φιλάθλους της Γηραιάς Ηπείρου, για την εκπληκτική εποποιία της γαλανόλευκης, η οποία γέννησε επιμέρους νίκες «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ», στις οποίες κανείς δεν έδινε ρεαλιστικές πιθανότητες πριν γίνουν πραγματικότητα στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Το BBC, λοιπόν, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων του για το Euro 2020, συνεργάστηκε με την εταιρεία στατιστικής ανάλυσης «Gracenote» και συνέταξε τη δεκάδα των πιο αναπάντεχων εκπλήξεων στην ιστορία του θεσμού. Μέσα σε αυτή, η Ελλάδα εκπροσωπείται όχι μία, αλλά δύο φορές: στο Νο8, συναντάται η νίκη στην πρεμιέρα στο «Ντραγκάο» απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία (1-2), με τα γκολ των Καραγκούνη και Μπασινά, η οποία πριν από την αναμέτρηση συγκέντρωνε πιθανότητες μόλις 21,4%!

Η δεύτερη συμμετοχή μας βρίσκεται στη 2η θέση, μια «ανάσα» πριν από την κορυφή. Ο άθλος που έκανε όλους τους Έλληνες να πιστέψουν μέχρι και στην κατάκτηση, ο θρίαμβος κόντρα στη Γαλλία των Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ, Μακελελέ, Λιζαραζού, Βιεϊρά, Μπαρτέζ (1-0) χάρη στην κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα από τη μαγική ενέργεια του Θοδωρή Ζαγοράκη, μία νίκη που έμοιαζε σχεδόν απίθανη, με ποσοστό 19,1%.

Στο Νο1, η αγγλική ιστοσελίδα κατέταξε το απόλυτο κάζο των Τριών Λιονταριών στο Euro 2016, όταν αποκλείστηκαν στους «16» από την πρωτάρα, Ισλανδία.

Κι αφού θυμηθήκατε τις μεγαλειώδεις νίκες της εθνικής μας, ψηφίστε ποια ζύγισε τους περισσότερους... μεγατόνους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο:

Loading...

Φτιάξε τη δική σου ομάδα στο Euro 2021 Fantasy Challenge

 

EURO Τελευταία Νέα