Ουγγαρία - Ιρλανδία: Οι Ούγγροι αντί να γονατίσουν, έδειχναν το «Respect» της UEFA (vid)

Ουγγαρία - Ιρλανδία: Οι Ούγγροι αντί να γονατίσουν, έδειχναν το «Respect» της UEFA (vid)
Οι Ούγγροι διεθνείς δεν γονάτισαν στη συμβολική κίνηση κατά του ρατσισμού πριν το φιλικό με την Ιρλανδία - όπως έγινε σαφές και από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας - πριν το φιλικό με την Ιρλανδία, παρά μόνο έδειχναν με το δάχτυλο το «Respect» της UEFA.

Με ανακοίνωσή της, νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης (8/6), η ομοσπονδία της Ουγγαρίας ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες της δεν θα γονατίζουν πριν από τη σέντρα στα παιχνίδια του Euro, χαρακτηρίζοντας αυτή την πράξη «πολιτική», που δεν συνάδει με τους κανονισμούς των UEFA και FIFA.

Οι Ούγγροι διεθνείς, πράγματι, δεν γονάτισαν - στην κίνηση των ποδοσφαιριστών, η οποία εμφανίστηκε στο πλαίσιο του #BlackLivesMatter και στη συνέχεια μεταδόθηκε ως συμβολικό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμό - πριν την έναρξη του φιλικού της Βουδαπέστης κόντρα στην Ιρλανδία.

Έμειναν όρθιοι και έδειξαν το «Respect» της UEFA, της καμπάνιας που ξεκίνησε το 2008 κατά διακρίσεων πάσης φύσεως.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα