Ουγγαρία – Euro 2020: Οι παίκτες δεν θα γονατίζουν κατά του ρατσισμού

Ουγγαρία – Euro 2020: Οι παίκτες δεν θα γονατίζουν κατά του ρατσισμού

Ουγγαρία – Euro 2020: Οι παίκτες δεν θα γονατίζουν κατά του ρατσισμού
Με ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία της Ουγγαρίας ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες της δεν θα γονατίζουν πριν από τη σέντρα στα παιχνίδια του Euro, χαρακτηρίζοντας αυτή την πράξη «πολιτική», που δεν συνάδει με τους κανονισμούς των UEFA και FIFA.

Η κίνηση των ποδοσφαιριστών να γονατίζουν πριν από τη σέντρα, η οποία εμφανίστηκε στο πλαίσιο του #BlackLivesMatter και στη συνέχεια μεταδόθηκε ως συμβολικό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμό, συγκεντρώνει όλο και περισσότερους επικριτές το τελευταίο διάστημα. Λίγες μέρες μετά την επιλογή των Νεντελτσιάρου-Στάντσιου να μείνουν όρθιοι πριν από τη σέντρα του Αγγλία-Ρουμανία, αλλά και τις αποδοκιμασίες των Άγγλων οπαδών προς τους ίδιους τους παίκτες τους για το γεγονός ότι συνεχίζουν να γονατίζουν, η εθνική Ουγγαρίας ενημέρωσε ότι οι παίκτες της θα απέχουν από το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Με ανακοίνωσή της, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας χαρακτήρισε άκρως πολιτική την εν λόγω κίνηση, η οποία δεν συνάδει με τους κανόνες της UEFA και της FIFA, προσπαθώντας, όμως, να πείσει ότι εξακολουθεί να μάχεται για την εξάλειψη του μίσους από το ποδόσφαιρο.

«Οι κανονισμοί της UEFA και της FIFA δεν επιτρέπουν την πολιτική στα γήπεδα και τα στάδια, κάτι που η ουγγρική ομοσπονδία όχι μόνο δέχεται, αλλά και υποστηρίζει.

Η ομοσπονδία δίνει έμφαση στον σεβασμό προς τους άλλους και τις βασικές αρχές του αθλητισμού και για αυτό αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια, ενάντια σε όλες τις μορφές μίσους, μέσω της εκστρατείας μας ‘’Το μίσος δεν είναι ΟΚ’’»

Φτιάξε τη δική σου ομάδα στο Euro 2021 Fantasy Challenge

 

EURO Τελευταία Νέα