Μπεν Γουάιτ: Μεγάλωσε στο νοσοκομείο, βρέθηκε περήφανα στην εθνική Αγγλίας

Κώστας Ζάλιαρης
Μπεν Γουάιτ: Μεγάλωσε στο νοσοκομείο, βρέθηκε περήφανα στην εθνική Αγγλίας
Η ποδοσφαιρική δικαίωση για τον Μπεν Γουάιτ με την παρουσία στο Euro είναι πολύ μικρότερη από την νίκη που πήρε ως παιδί ο Άγγλος διεθνής, αφού μεγάλωσε έχοντας συνηθίσει τις νοσηλείες.

Έχει μόλις μια γεμάτη αγωνιστική περίοδο στην Premier League. Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 βρισκόταν στην Championship, δίχως όμως αυτό ν' αποτελεί μειονέκτημα αφού όλοι γνωρίζουν την τρομερή δύναμη και ποιότητα που οφείλει να έχει κάποιος για να παίξει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Μπεν Γουάιτ έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο φιλικό με τους Αυστριακούς την περασμένη εβδομάδα, έπαιξε και απέναντι στους Ρουμάνους το βράδυ της Κυριακής και ήταν ο τυχερός στην ατυχία του Αλεξάντερ Άρνολντ. Ο φουλ μπακ της Λίβερπουλ μια μέρα μετά την ανακοίνωση πως θα είναι στην 26άδα τραυματίστηκε στο πρώτο από τα δύο φιλικά προετοιμασίας των «τριών λιονταριών» και χάνει την φετινή, καλοκαιρινή διοργάνωση.

Ο Μπεν Γουάιτ πήρε τη θέση του με τον Σάουθγκεϊτ να τον επιλέγει έναντι των Τζέιμς ΓουόρντΠρόους και Τζέσι Λίνγκαρντ αφού μπορούσε να καλύψει θέσεις στην άμυνα αλλά και ως αμυντικό χαφ στο κέντρο, με τον 23χρονο άσο της Μπράιτον να δικαιώνεται για την επιμονή του. Αυτή η επιμονή ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και τεράστιες δυσκολίες.

Είχε κάνει το νοσοκομείο δεύτερο σπίτι του...

«Κάποιος μπορούσε να φτερνιστεί δίπλα του κι αμέσως εκείνος να παρουσιάσει συμπτώματα πνευμονίας...». Αυτή η σοκαριστική αναφορά της μητέρας του Μπεν Γουάιτ, Κάρολ, στην συνδρομητική ιστοσελίδα theAthletic, είναι αρκετή για να σκεφτεί κανείς πόσο περίεργα κι επικίνδυνα ήταν τα πράγματα για τον ποδοσφαιριστή στην παιδική του ηλικία.

Από μικρός είχε συνηθίσει τις νοσηλείες, συνεχώς βρισκόταν στο νοσοκομείο και μάλιστα χρειαζόταν να παραμείνει εκεί με εισαγωγή που κρατούσε ορισμένες φορές μέχρι και μήνες!

Από 18 μηνών μωρό είχε εμφανίσει αλλεργίες που τον ανάγκασαν να παίρνει δυο αντιβιωτικά την ημέρα μέχρι και την ηλικία των 8 ετών, ενώ, στα 7 του έκανε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι γονείς του κουβαλούσαν παντού και πάντα ένεση αδρεναλίνης που χρειαζόταν ο οργανισμός του!

«Τώρα δεν έχει απολύτως τίποτα και η θεραππεία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, όμως εκείνα τα χρόνια όταν βρισκόταν συνεχώς στο νοσοκομείο κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ή να πιστέψει πως αυτό το παιδί θα μπορούσε να γίνει αθλητής και ν' ακολουθήσει την ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή» συμπλήρωσε η μητέρα του.

Η απόρριψη της Σαουθάμπτον, η λατρεία του Μπιέλσα, η κλήση του Σάουθγκεϊτ

Στα 16 του χρόνια η Σαουθάμπτον έκρινε ότι δεν μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί και δεν έβλεπε κάτι περισσότερο σ' εκείνον με αποτέλεσμα να τον αποδεσμεύσει από τα τμήματα υποδομής της. Εκεί ήρθε η Μπράιτον να τον φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή στο μπλοκάκι του Σάουθγκεϊτ, στις δοκιμές στα φιλικά προετοιμασίας ενόψει Euro και εν τέλει στην 26άδα της Αγγλίας.

Ο Μπεν Γουάιτ τον διένυσε όλο το δρόμο προς την «κορυφή». Παραχωρήθηκε δανεικός από τους «γλάρους» σε Νιούπορτ και Πίτερμπρο, έπαιξε και στις δύο πιο χαμηλές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου σε LeagueTwo και LeagueOne και η αναρρίχηση απλά συνεχιζόταν... Βέβαια, ήταν μόλις το 2019 όταν βρισκόταν ακόμα στην τρίτη κατηγορία και δυο χρόνια αργότερα είναι μέλος της εθνικής Αγγλίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα...

Στην παρουσία του στην Championship μαζί με την Λιντς την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, ο Μπεν Γουάιτ κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την συμπάθεια του Μαρσέλο Μπιέλσα και να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές της ομάδας στις τάξεις των οπαδών.

Τα «παγώνια» ανέβηκαν στην Premier, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής γύρισε πάλι στην Μπράιτον και έπαιξε για πρώτη φορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα! Με μια σεζόν στην πιο λαμπερή Λίγκα και με το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ αν μη τι άλλο να παρουσιάζεται αποτελεσματικό εξασφαλίζοντας με αξιοπρέπεια την παραμονή, ο Γουάιτ κατόρθωσε να βρεθεί στην εθνική ομάδα.

Μάλιστα, έγινε ο 5ος ποδοσφαιριστής της Μπράιτον που καταφέρνει να λάβει κλήση για τα «τρία λιοντάρια» μετά τους Τόμι Κουκ, Πίτερ Γουόρντ, Στιβ Φόστερ και Λιούις Ντανκ.

 

EURO Τελευταία Νέα