Η Championship «στέλνει» περισσότερους παίκτες στο Euro από τη Ligue 1 (pic)

Κώστας Τόπας
Η Championship «στέλνει» περισσότερους παίκτες στο Euro από τη Ligue 1 (pic)
Κι όμως. Η δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές στο Euro απ' ότι έχει η πρώτη κατηγορία της Γαλλίας.

Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς ποδοσφαιριστές στο φετινό Euro είναι η Τσέλσι, με 17 παίκτες. Συνολικά, 118 παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας θα πάρουν μέρος στο προσεχές Euro. Η Premier League έχει και τους περισσότερους εκπροσώπους από κάθε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, γι' αυτό και δικαιολογημένα βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ακολουθεί η Bundesliga, η οποία «στέλνει» 90 ποδοσφαιριστές στο Euro, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Serie A με 70. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Ισπανία και συγκεκριμένα τη La Liga με 39 ποδοσφαιριστές, ενώ μία από τις εκπλήξεις είναι η θέση της Ρωσίας.

Η πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της Ρωσίας είναι στην 5η θέση, καθώς έχει στο Euro 32 ποδοσφαιριστές. Ωστόσο το αξιοσημείωτο της υπόθεσης βρίσκεται αλλού.

Στο γεγονός ότι η Ligue 1, η οποία ανήκει στα Top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει τους λιγότερους ποδοσφαιριστές στο Euro, απ' ότι έχει η Championship.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη κατηγορία πρωταθλήματος έχει 31 ποδοσφαιριστές ενώ η Ligue 1 δύο λιγότερους. Κάπου εδώ να θυμίσουμε ότι όσον αφορά τη χώρα μας, ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα της «SL1» που «στέλνει» παίκτες στο Euro 2021.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα